Ініціативна група доводить до побратимів наступну інформацію:

Совещания для успешной организации работы (с видео)

На виконання плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на період шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання 11 жовтня 2021 року у м. Черкаси відбудеться засідання Круглого столу на тему: «Про стан пенсійного забезпечення осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС» під головуванням Голови підкомітету з питань громадян, які постраждали –  Арсенюка О. О.

Ініціативна група отримала офіційне запрошення взяти участь у засіданні круглого столу, який відбудеться 11 жовтня 2021 року у м. Черкаси, висловити свою позицію щодо ситуації, яка склалася у пенсійному забезпеченні у зв’язку з прийняттям Закону України № 1584 «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» а, також, надати свої пропозиції щодо удосконалення пенсійного забезпечення.

В зв’язку з цим Ініціативна група пропонує ознайомитися з документом, який був офіційно направлений в комітет з питань організації проведення засідання Круглого столу.

Звертаємо Вашу увагу на те, що цей закон (№ 1584) чисто маніпулятивний, тому що при його реалізації шляхом застосування механізму нарахування пенсій повністю нівелюється Постановою Кабінету Міністрів України № 1210 (Порядком № 1210).

Саме головне: ми з Вами отримуємо не «Державні пенсії» (як цього вимагає ст. 54 Закону № 796-ХІІ) а пенсії по інвалідності та каліцтву, що не відповідає назві статті.

Це означає, що «Державні пенсії» нам не визначені, не встановлені і не призначені  відповідно до вимог нашого спеціального Закону № 796-ХІІ.

До речі, у пенсійних справах наші пенсії визначені як «відшкодування шкоди у розмірі фактичних збитків», а додаткова пенсія «відшкодування шкоди заподіяної здоров’ю».

І зовсім не зрозуміла логіка призначення «державної адресної допомоги».

Це є прямим порушенням ст. 13 ЗУ № 796-ХІ.

Результатом таких маніпуляцій є диспропорція (дискримінація) у пенсійному забезпеченні однієї з категорій осіб — громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Наглядно: дивіться таблицю в документі.

З повагою до всіх і кожного

Учасники Ініціативної Групи:

Борис Івакін
Посвідчення: Серія А № 027879
Тел.: (050) 303-26-88
Е-mail: borisivakin51@gmail.com

Віктор Гайдак
Посвідчення: Серія А, № 033695
Тел.: (095) 683-75-16
Е-mail: v.v.gaydak@gmail.com


 








Комментариев нет:

Отправить комментарий