Чорнобильцям Краматорська не можуть здійснити перерахунок пенсій через підприємства

18 травня в виконкомі Краматорська відбулося друге засідання міської комісії з вирішення проблемних питань щодо пенсійного забезпечення інвалідів, захворювання яких пов'язане з ліквідацією аварії на ЧАЕС.

Під головуванням заступника міського голови Андрія Панкова члени комісії колегіально вивчають спірні та особливо складні питання, часом залучаючи фахівців головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області та представників обласних та всеукраїнських організацій інвалідів-чорнобильців.

На початку засідання представники Пенсійного фонду в Краматорську окреслили коло проблем, які стали перешкодою для повноцінного пенсійного забезпечення цієї категорії краматорчан, потім голова громадської організації "Пам'ять Чорнобиля" Наїль Мардагалімов озвучив поточні проблемні питання.


Як з'ясувалося, 15 краматорчан-ліквідаторів, що звернулися, до сих пір не можуть отримати довідки про заробіток на своїх підприємствах, без яких неможливо зробити перерахунок пенсій.

У висновку члени комісії заслухали головних бухгалтерів підприємств "винуватців".

Все виявилося просто і безвихідно - з'ясувалося, що документи ... відсутні.

Оригіналів немає. І взяти ніде.

Зрозуміло, що перерахунок зарплати цим громадянам за роботу в зоні ліквідації аварії на ЧАЕС без цих документів проводитися не буде.

Але надія відновити зниклі документи все-таки є.

Члени комісії вирішили надіслати запит в облдержадміністрацію, щоб досконально розібратися в нормах чинного законодавства в галузі соціального захисту інвалідів - чорнобильців.

ИСТОЧНИК

Комментариев нет:

Отправить комментарий