Обговорили шляхи вирішення проблем чорнобильців


Пенсійне забезпечення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, було одним із питань порядку денного чергового засідання Консультативної ради при Чернівецькій облдержадміністрації з питань вирішення соціальних питань громадян. Крім представників державних служб, верств населення, у роботі ради взяли участь активісти чорнобильських громадських організацій області.

Як зазначив начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів,  на обліку в органах Пенсійного фонду в області перебувають 8158 осіб, які отримують пенсії, підвищення та компенсації відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».  

У 2012 році  проведено перерахунки пенсій цієї категорії осіб з 1 січня та 1 липня на виконання урядової постанови від 23.11.2011 №1210 «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Крім того, в 2012 році розміри таких пенсій підвищувались внаслідок зростання прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, - з січня, квітня, липня, жовтня та грудня.

Чергове підвищення у зв′язку із зростанням прожиткового мінімуму відбулося з 1 січня поточного року. Тепер середній розмір пенсії в осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, становить в області 1299,61 грн., а осіб, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з роботами по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, - 2173,39 грн.

Учасники засідання також розглянули результати аналізу надходження та використання коштів державного бюджету, передбачених на соціальний захист чорнобильців, інші актуальні питання, що потребують вирішення за сприяння органів влади.


2 комментария:

  1. Розглянули, молодці!І який висновок: все гарно?

    ОтветитьУдалить
  2. Все хорошо и как все прекрасно. Писанина, ибо бумага все выдержит.

    ОтветитьУдалить