У квітні у парламенті хочуть провести слухання щодо рівності чоловіків і жінок


У Парламенті планують провести слухання на тему: «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Проблеми і дієві механізми їх вирішення». Ініціаторами проведення слухань є нардепи від УДАРу, «Батьківщини» і Партії регіонів.

Відповідно до проекту постанови, слухання хочуть провести 10 квітня 2013 року.

У пояснювальній записці до проекту постанови парламентарі наголошують, що проведення слухань є необхідним для вироблення дієвих механізмів забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

Нардепи наголошують, що на практиці українське законодавство не є дієвим у частині забезпечення рівних прав двох статей.

На думку ініціаторів постанови, найбільш яскравим проявом дискримінації жінки на ринку праці є співвідношення заробітної плати жінок і чоловіків. Це співвідношення складає 73,5% від середньостатистичного заробітної плати жінок від заробітку чоловіків. Зарплата жінок в середньому на 30% нижча від зарплати чоловіків. Не зважаючи на те, що працюючих жінок із вищою освітою 56%, їхнє службове просування та професійний ріст обмежені, жінки усуваються від прийняття рішень.

«Наразі переважна більшість заходів, присвячених питанням вирішення актуальних проблем забезпечення рівних можливостей жінок і чоловіків здійснюється на рівні громадських організацій, як українських, так і міжнародних. Однак, вважаємо, що цього недостатньо, адже без державної підтримки практичне досягнення задекларованих в українському законодавстві положень щодо рівних можливостей, є неможливим», – додають народні депутати.


Комментариев нет:

Отправить комментарий