Юрій ЧМИРЬ вручив ордери від квартир 12 сім’ям, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС


«Дякуємо за мужність чорнобильцям. Під час ліквідації наслідків катастрофи ви виконали свою роботу – врятували людство. Багато хто пожертвував своїм життям і здоров’ям. Вічна пам’ять тим, кого немає серед нас. Слава живим», – звернувся до ліквідаторів голова облдержадміністрації.

«Минулого року ми виділили 60 квартир для чорнобильців у Путивлі. Нині вручаємо ордери від 12 квартир. Звичайно, хотілося б більше. Утім, ми не зупиняємося. Найближчим часом буде вирішене квартирне питання ще п’яти родин. Ми беремо на себе зобов’язання збільшувати з кожними роком кількість житла для чорнобильців. У цьому нас підтримує Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ та Уряд», – підкреслив керівник області Юрій Чмирь.
 
Він зазначив, що житло для ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи планети придбано за кошти держави – 3 мільйони 968 тисяч гривень.

Чорнобильці Сумщини висловили щиру вдячність керівництву області за квартири, які вони отримали. Кажуть, мрія про власне помешкання, на яке вони чекали роками, нарешті здійснилася.

Анатолій КОВАЛЕНКО – інвалід ІІІ групи, брав участь у ліквідації наслідків аварії у 1986 році. Працював пожежником на реакторі. З 1998 року чекав на власне житло, отримав зручну та простору квартиру.

«Про те, що є ордер на квартиру дізнався нещодавно. Довго не міг прийти до тями від радості. Вдячний владі за турботу», – поділився Анатолій Коваленко.

Радіє новому помешканню і сумчанин Володимир НОВГОРОДЦЕВ.

«До чорнобильської зони потрапив у 1987 році. Упродовж 54 днів працював у зоні відчуження, перевозив працівників на ремонт ЧАЕС. Давно чекав на житло. Приємно, що влада виконала свої обіцянки», – зазначив чорнобилець.

Юрій Чмирь побажав ліквідаторам міцного здоров’я, родинного затишку та благополуччя.


Комментариев нет:

Отправить комментарий