Матеріальну допомогу чорнобильцям виплачуватимуть до середини травня


Одноразову адресну матеріальну допомогу з нагоди 27-ї річниці аварії на ЧАЕС окремі категорії соціально незахищених верств населення зможуть отримати до 15 травня. Про це в прямому ефірі каналу «Київ» повідомила Ірина Старук - заступник директора Департаменту соціальної політики - начальник управління пільг і державної соціальної допомоги.

 «У 2013 році за рахунок коштів міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» вже були організовані виплати до Дня захисника Вітчизни, 8 березня, 27-ї річниці Чорнобильської трагедії.


Також плануються виплати до Дня Перемоги, Великодня, Дня Києва, Дня Конституції, Дня Незалежності, Міжнародного дня людей похилого віку, Дня визволення Києва та Міжнародномго дня інвалідів. На надання матеріальної допомоги окремим категоріям громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, київською міською владою виділено понад 1 млн гривень. Очікується, що таку допомогу отримають майже 4500 киян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Виплата проводиться з 12 квітня. Громадяни зможуть отримати її протягом місяця, до 15 травня », - повідомила вона.


 Нагадаємо, що право отримати одноразову адресну соціальну матеріальну допомогу від київської влади мають: 1) діти, яким встановлено інвалідність, пов'язану з Чорнобильською катастрофою; 2) неповнолітні діти-сироти громадянина, смерть якого пов'язана з Чорнобильською катастрофою; 3) учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС - інваліди І групи, інвалідність яких пов'язана з роботами по ліквідації аварії на ЧАЕС; 4) дружина (чоловік) померлого громадянина, смерть якого пов'язана з Чорнобильською катастрофою.


Комментариев нет:

Отправить комментарий