Полтавським чорнобильцям спрямують цьогоріч 41 млн грн


На різні компенсації чорнобильцям, які проживають у Полтавській області, спрямують цьогоріч 41 млн грн субвенції. Про це повідомила під час апаратної наради в ОДА директор департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко. 

За її словами на сьогоднішній день в органах соціального захисту населення перебуває на обліку 24 тис. 160 осіб, які мають відповідний статус постраждалих на ЧАЕС. З них  12 тис. громадян безпосередньо брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, серед яких 3 тис. 350 мають інвалідність.

До того ж в області перебувають на обліку 4 тис. 600 дітей-чорнобильців. Із них 33 дитини мають  статус дитини-інваліда внаслідок аварії на ЧАЕС.  Ще є 885 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, бо втратили годувальника.
 
«Новими соціальними ініціативами Президента України передбачена особлива увага категорії громадян, постраждалих на ЧАЕС.  Виконання соціальних державних програм на сьогоднішній день рекламуються Законом України про статус і соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. На виконання законодавства в область спрямовують кошти з держбюджету, що дозволяє своєчасно проводити всі соціальні компенсації, гарантії, виплати, які передбачені законодавством», – зазначила Людмила Корнієнко.



Комментариев нет:

Отправить комментарий