Буковинським чорнобильцям безкоштовне житло не світить


На різні компенсації чорнобильцям, які проживають у Полтавській області, спрямують цьогоріч 41 млн грн субвенції. Про це повідомила під час апаратної наради в ОДА директор департаменту праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко. 

Цьогоріч як пільги та компенсації чорнобильцям виділили 8,5 мільйонів гривень. А ось на вирішення квартирного питання коштів поки що немає.

- На виплату компенсацій та допомог постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС в поточному році передбачено 8,5 млн. грн. – це ті видатки, які вже заплановані і вони надійдуть в область.

Сюди не включені суми ще по двох бюджетних програмах: забезпечення житлом і забезпечення путівками для санітарно-курортного лікування та оздоровлення потерпілих дітей і дорослих, - розповідає начальник відділу з чорнобильських виплат Департаменту соціального захисту населення ОДА Наталія Тимчук. - Наразі із 8,5 млн. грн. областю профінансовано 2,5 млн. грн. на пільги, компенсації та допомоги чорнобильцям. Ці кошти надійшли їм на особові рахунки.
 

А ось на житло від держави більшість чорнобильців навряд чи можуть розраховувати. Торік пощастило трьом, цього ж року коштів на це поки що немає.

- Що ж до статті забезпечення житлом чорнобильців, то по Україні бюджетним законодавством передбачені видатки в сумі 157 млн. грн., що на 7 млн. грн. більше, ніж торік.

В минулому році на забезпечення житлом чорнобильців надійшов 1 млн. грн. і використаний. Цьогоріч сподіваємося отримати більшу суму, - каже Н. Тимчук. – В минулому році житлом було забезпечено 3 особи – інвалідів внаслідок Чорнобильської катастрофи. Надіємось, що цього року житло отримає не менше чорнобильців.

Уляна ДЕЛІКАТНА 

Комментариев нет:

Отправить комментарий