Цього року на соціальні виплати чорнобильцям передбачено майже 8 млн. грн., - Михайло Папієв


«Соціальний захист кожного постраждалого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС на особливому контролі крайової влади», - наголосив сьогодні, 22 квітня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв на щопонеділковій апаратній нараді. За словами керівника виконавчої влади Буковини, станом на 1 січня 2013 року у Чернівецькій області проживає 19 тис. 863 громадян, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської  катастрофи.

«Усі вони своєчасно та у повному обсязі отримують соціальні виплати. Зокрема, цьогоріч для області на ці цілі передбачені видатки в сумі 7 млн. 967,8 тис. грн., - сказав Михайло Папієв. – Цього тижня, у день трагедії на Чорнобильській АЕС, я матиму зустріч з активістами чернівецького обласного об’єднання „Чорнобильці Буковини”. Всі маємо розуміти, що люди, котрі жертвували своїм здоров’ям заради нашого з вами майбутнього, повинні щоденно відчувати піклування та турботу з боку влади».
 
Михайло Папієв доручив головам районних державних адміністрацій  організувати зустрічі із чорнобильцями у кожному населеному пункті області, проаналізувати стан виконання умов меморандумів із чорнобильськими організаціями та  провести заходи з належного вшанування постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

«Ми повинні знати проблемні питання чорнобильців, оперативно та професійно вирішувати їх. Ця робота потребує злагоджених, повсякденних і конкретних дій, насамперед, департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, всіх соціальних працівників спільно з керівниками  місцевих органів влади. І цю роботу треба безумовно виконувати», - зауважив Михайло Папієв.


1 комментарий:

  1. На Буковине власть делит Чернобыльцев!!!!

    ОтветитьУдалить