У районах Харкова вшанували пам'ять чорнобильців-ліквідаторів (доповнено)


Мітинги-реквієми в пам'ять про загиблих і померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС пройшли сьогодні, 25 квітня, у ряді районів Харкова.

 Так, мітинг та панахида по загиблих та вмерлих ліквідаторах пройшли в Орджонікідзевському районі. До пам'ятного знаку «Постраждалим від Чорнобильської трагедії» на території парку «Зелений гай» учасники мітингу поклали квіти. У заході взяли участь керівники районної адміністрації, представники служб, організацій району, учні навчальних закладів та постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи.

 Члени громадської організації «Союз Чорнобиль» району були нагороджені Почесними грамотами та подяками районної адміністрації за вагомий внесок у вирішення питань громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та активну життєву позицію. Після мітингу був організований поминальний обід.

 Також урочистий мітинг, присвячений 27-й річниці аварії на ЧАЕС, пройшов у Київському районі, біля пам'ятника чорнобильцям у мікрорайоні Північної Салтівки. У ході мітингу учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи були нагороджені знаком почесної відзнаки.

 Як повідомили в Адміністрації Київського району, в переддень 27-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС районною адміністрацією, управлінням праці та соціального захисту населення спільно з районною організацією «Чорнобиль» була упорядкована територія біля пам'ятника загиблим чорнобильцям і біля забудови храму ікони «Чорнобильський Спас» у мікрорайоні «Північна Салтівка - 3». Вчора, 24 квітня, у Центрі дитячої та юнацької творчості №3 було проведено благодійну концертну програму для учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та вдів померлих ліквідаторів. Проведено зустріч керівництва адміністрації району з представниками громадської чорнобильської організації, вдовами померлих ліквідаторів, був організований поминальний обід. У навчальних закладах району проведено уроки мужності і хвилина мовчання.

 Також панахида, присвячена 27-й річниці аварії на ЧАЕС, пройшла сьогодні у Жовтневому районі. У заході взяли участь представники районної адміністрації, районної організації Союзу чорнобильців, а також учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи. Для всіх присутніх був організований концерт, на якому виступили творчі колективи району.

 У Комінтернівському районі на Алеї Слави в парку ім. Артема відбувся траурний мітинг-панахида, присвячений ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. На заході були присутні народний депутат України Анатолій Денисенко, голова районної адміністрації Роман Веприцький, представники чорнобильських і громадських організацій.

 У рамках мітингу ліквідаторам вручили подяки Харківського міського голови, знаки «Чорнобильська пошана», Почесні грамоти Адміністрації Комінтернівського району. Також дипломами і подарунками нагородили учнів шкіл, які перемогли у районному етапі міського конкурсу «Мій біль - Чорнобиль».

Довідка. У Харкові проживають 6,3 тис. осіб, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, в т.ч. 5227 дорослих і 1071 дитина. Серед них ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - 4013 чоловік, евакуйованих - 674, переселенців - 478. У 2012 році в місті померло 113 чорнобильців, з них 105 ліквідаторів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий