"Санаторний" сезон для чорнобильців


У здравницях Рівненщини та України побували або ще відпочивають 1 тисяча 495 жителів, що мають статус «чорнобильців», з яких 955 діти.

Про це з посиланням на заступницю голови облдержадміністрації Світлану Сад інформує прес-служба Рівненської ОДА. Також, в повідомленні говориться. що цьогоріч поліпшити здоров’я зможе 16755 школярів, які проживають у забруднених внаслідок Чорнобильської катастрофи районах, а це на тисячу учнів більше, ніж торік.

Крім того, ще 1591 дитина поїде в санаторій разом із одним із батьків. Загалом чорнобильцям Рівненщини виділили 22160 путівок. Водночас Світлана Сад наголосила, що цьогоріч постраждалі краяни можуть самі обирати базу для лікування. Нині на їх вибір - 61 санаторно-оздоровчий заклад, в тому числі і на морських узбережжях. Також є у переліку, затвердженому Мінсоцполітики України, й два заклади Рівненщини, а саме ДСОЗ «Електронік-Рівне» та «Джерельце».
 
Разом із тим для перевезення груп дітей-пільговиків область отримала понад 5 мільйонів гривень. Тож проблем із перевезенням дітей не виникне, запевнила Світлана Сад.


1 комментарий:

  1. Иван Петрович,а сколько в Луганске выделили?

    ОтветитьУдалить