Чорнобильський рух, хто і для чого


В недалекому минулому, як для Чорнобильського руху, відбулись значимі події – пройшов  спільний з’їзд різних чорнобильських організацій різного рівня, і це успіх.

Багато було задекларовано у програмі з’їзду, як ініціаторами з’їзду, так і виступаючими, одне не зрозуміло – наміри по деяких пунктах задекларованих у програмі дій з’їзду були чіткими і зрозумілими, а на ділі вийшло зовсім не як у хорошого господаря.

Так, прийшов час, що нарешті чорнобильці зрозуміли, що по одинці ми слабкі і не значимі у вирішенні наших особистих питаннях, а лише об’єднавшись, ми можемо бути мудрими і сильними. Це факт природної закономірності і це результат. При всій повазі до ініціаторів проведення цього заходу, будучи присутнім на з’їзді у мене, як члена одної із організацій і як керівника обласного осередку, а можливо і у багатьох інших побратимів, виникло багато незрозумілих запитань. Чому сьогодення, цього важливого проведеного заходу в такому ганебному не зрозумілому стані? Є підозра, що у чорнобильському русі, ініціаторів, що провели захід відбуваються подвійні стандарти, це моя власна думка і хотілось би, ці передчуття розвіяти у поглядах інших хто живе чорнобильським життям.

Шановні побратими читаю, слухаю різну маячню ініціаторів проведення акцій і дивуюся їхнім артистичним здібностям. Вирішили артисти провести з’їзд Чорнобильського з’їзду, так це потрібне, цього об’єднання чорнобильських організацій очікують багато побратимів бо розуміють, що разом ми сила і влада боїться організованості людей, але на диво відбувається перетягування канату по політичному у мене склалася думка, що артисти зайняли позицію подвійних стандартів, а це означає, що після об’єднавчого з’їзду, артисти запроваджують в дію план роз’єднання. Постає питання чий план виконують виконавці? Хто стоїть за цим планом? А може відпрацьовують гроші? Особисто я бачу по іншому вирішення нашого питання і не тільки нашого питання а також питання майбутнього наших дітей і онуків. Ми за 2 роки пройшли всі методи переговорів з представниками влади і в кінцевому результаті, безрезультатно. Неможна повертатися назад чи наступати два рази на одні і ті ж граблі, треба застосовувати нові методи боротьби за свої права і права інших громадян, бо живемо в одному домі і кормимось із одного бюджету, люди втомились від неефективних протестних акцій. Одні ініціюють іти з протестними вимогами до КМУ бо не погоджуються з заявою Азарова озвучену 13 вересня на програмі Шустера. На запитання чи є заборгованість перед Чорнобильцями, нащо відповідь була, що ніяким Чорнобильцям нічого не винні. Другі ініціюють, показати себе і заявити про себе, що ми такі бідні і безпомічні, виборіть наші права і свободи перед представниками Європейського Союзу. Милі, любі ініціатори, такими планами дій, ви ведете людей в незрозуміле «НІКУДИ». На сьогоднішній час всім нам бажаючим добитись належного і перемогти, треба працювати над тим, щоб на фундаменті Чорнобильського руху, закликати до об’єднання всі громадські організації, профспілки, рухи, не байдужих громадян і весною, вийти з політичними вимогами на Великий Майдан до повної перемоги. Ось таким я бачу вирішення наших питань і план дій в майбутньому.

Голова Івано-Франківської
обласної  ВГО
«Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля»     
Є. Литовець

4 комментария:

  1. Уважаемый, это не "чернобыльское движение",а какие-то мытарства.Мы чем-то похожи на тех евреев,кототых Моисей 30 лет водил в поисках лучшего,а "лидеры"- это вообще отдельная тема,на которую и говорить не хочется!!! Пока не будет разумной инициативы "снизу"- делов не будет!!! Поясняю для "непонявших" - ощественная организация ,включая председателя должны быть едины в целях,мыслях,идеях и делах!!! А так - летом жарко,весной - дела - поля - огороды,а зимой холодно,а осень это осень.ТАК что же будем делать с ПОГОДОЙ??? Народ у себя по месту не может ни собраться ни договориться,одни не могут,другие - ищут причину,им это не нужно,да еще других "сбивают с пути" Не будет "Чернобыльского Майдана" !!!! Наше неумение "дружить с головой" давно "отмониторили" и спецслужбы и в ВЕРХАХ, РЕЗУЛЬТАТ ВИДЕН!!! А что будет дальше - зависит от НАС ВСЕХ!!! staruy evrey.

    ОтветитьУдалить
  2. Євген, где у тебя конкретные конструктивные предложения? А то только "Я БАЧУ": "Особисто я бачу по іншому вирішення нашого питання і не тільки нашого питання а також питання майбутнього наших дітей і онуків."

    ОтветитьУдалить
  3. Євген Литовець15 окт. 2013 г., 16:31:00

    Для не-ба-чу . На сьогоднішній час всім нам бажаючим добитись належного і перемогти, треба працювати над тим, щоб на фундаменті Чорнобильського руху, закликати до об’єднання всі громадські організації, профспілки, рухи, не байдужих громадян і весною, вийти з політичними вимогами на Великий Майдан до повної перемоги. Ось таким я бачу вирішення наших питань і план дій в майбутньому.

    ОтветитьУдалить
  4. ТАК КТО СТАНЕТ ЖАННОЙ ДАРК....

    ОтветитьУдалить