Дмитро Колєсніков поставив завдання організувати відвідування на дому немобільних ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Із цієї нагоди на Дніпропетровщині будуть організовані відвідування на дому немобільних ліквідаторів аварії. Тим ліквідаторам, які найбільш цього потребують, а також сім’ям померлих ліквідаторів, буде надана матеріальна допомога. Таке завдання поставив губернатор Дмитро Колєсніков керівникам міст та районів області під час селекторної наради.

«Ми знаходимося у неоплатному боргу перед ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, адже кожен з них ціною власної долі та свого здоров’я зберіг життя тисячі людей. Саме тому я закликаю гідно вшанувати їх подвиг та забезпечити в області належну організацію заходів до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», - зазначив Дмитро Колєсніков.

Зокрема, губернатор Дмитро Колєсніков доручив керівникам міст та районів Дніпропетровщини:

·        організувати відвідування на дому немобільних ліквідаторів аварії. Тим ліквідаторам, які найбільш цього потребують, а також сім’ям померлих ліквідаторів, надати матеріальну допомогу;

·        забезпечити благоустрій пам’ятників «Жертвам Чорнобильської катастрофи»;

·        провести урочисті заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Дмитро Колєсніков зазначив, що одним із пріоритетних напрямків державної політики Президента України Віктора Федоровича Януковича є, зокрема, соціальний захист чорнобильців. Так, у 2013 році для цієї категорії населення забезпечено своєчасні виплати державних допомог та компенсаційних виплат на загальну суму 43 млн грн, оздоровлено майже 1,5 тис чорнобильців-ліквідаторів, безкоштовними ліками забезпечено понад 6 тис чорнобильців.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю ОДА

Комментариев нет:

Отправить комментарий