На Львівщині діють ефективні соціальні програми

На черговому засіданні сесії Львівської обласної ради депутати затвердили звіт Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА про виконання обласних цільових програм. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ЛОР.

«На Львівщині діє Комплексна обласна програма соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області, що охоплює значну частину жителів області. Ця програма діяла минулого року, і діяла ефективно. Також Львівщина єдина область, яка має Комплексну обласну програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2012 - 2014 роки. Ці програми напрацьовані Львівською обласною радою спільно з профільним департаментом», - зазначив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик.

Відтак, у рамках Комплексної обласної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2012 - 2014 роки на пільгове медичне обслуговування громадян у 2013 році з обласного бюджету було профінансовано 1 млн 56 тис. грн. За ці кошти 4231 особу було забезпечено лікарськими засобами чи медичним обслуговуванням.


Водночас на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2011 - 2013 роки у 2013 році з обласного бюджету було профінансовано 1 млн 977 тис.грн. З цієї суми 930 тис. грн було виділено на виплату адресної грошової допомоги ветеранам УПА, вдовам (вдівцям) політв’язнів та вдовам (вдівцям) ветеранів УПА.

Одноразову допомогу в розмірі 370 грн отримало 2 489 осіб. Також в рамках цієї програми з обласного бюджету було виділено 2 млн 437 тис. грн на виплату одноразової адресної допомоги громадянам, реабілітованим за ст. 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій у 2013 році. За ці кошти адресну допомогу отримали 12 702 особи.

Також у 2013 році з обласного бюджету було виділено 850 тис. грн на заходи з покращення соціального захисту багатодітних сімей, які проживають на території Львівської області. За ці кошти було закуплено та роздано шкільне приладдя дітям із багатодітних сімей, у яких виховується 4 та більше дітей, а також тим, які навчаються у вищих навчальних закладах та професійно-технічних училищах на денній формі навчання.

ИСТОЧНИК:  


На медобслуговування чорнобильців депутати Львівської облради виділили понад 1 млн грн


«На пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, депутати облради виділили 1 млн 108 тис грн.

Таке рішення прийняли депутати постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради сьогодні під час засідання комісії, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Депутати погодили напрямки видатків обласного бюджету у 2014 році на загальну суму 1 млн 108 тис грн на виконання Комплексної обласної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2012-2014 роки. Внаслідок реалізації цих заходів 4 тис 245 чорнобильців будуть забезпечені безкоштовними ліками, ще 200 – отримають послуги зубопротезування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий