Тернопільські чорнобильці домагаються соціальної справедливості

Напередодні 28 річниці Чорнобильської трагедії голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк зустрівся із головами та представниками Тернопільської обласної, міської і районних осередків Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України”.

«На місцевому рівні ми маємо подбати про лікування важких онкологічних захворювань і зараз ми маємо оптимізувати кошти, щоб вони надійшли на рівні лікарень», – розповів Олег Сиротюк.

Врізані соціальні видатки вкрай бентежать представників громади ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Люди прийшли до обласного голови, щоб відновити справедливість.

«Загалом кошти на 8 державних програм у 2014 майже не виділяють. До прикладу пільги, передбачені Законом «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» фінансується всього лиш на 8 %, такого ще не було», – наголосив голова Тернопільської обласної громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” Олександр Деркач.

Як повідомив Олександр Деркач, найнижчою в державі цьогоріч є підтримка осередків чорнобильців на Тернопільщині – 11 тисяч гривень із обласного та 5 тисяч гривень із міського бюджетів. Окрім цього вперше у 2014 році не виділено коштів з міського бюджету Тернополя на матеріальну допомогу членам обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». Представники обласної та міської влади пообіцяли людям створити робочі групи та дослідити всі питання і шляхи їх вирішення.

ИСТОЧНИК:  

Комментариев нет:

Отправить комментарий