Франківцям нагадали про катастрофу на Чорнобильській АЕС

24 березня о 12:00 на першому поверсі Івано-Франківської ОДА відкрилась виставка "Пам'ятай Чорнобиль". Ініціаторами створення виступила організація "Союз Чорнобиль України", яка незабаром відзначатиме своє 25-річчя, а обласна влада підтримала їх в цьому.

На виставці були представлені фотографії, в тому числі - із самої Зони відчуження та фотозвіти з роботи благодійного фонду допомоги дітям Чорнобиля. Також людям показали унікальну, за словами авторів, книгу - в ній є імена іванофранківців, що загинули під час цієї трагедії та від її наслідків, а ще репродукція ікони "Чорнобильський Спас".

"У нас є цілий ряд питань, які ми внесли в план роботи по підготовці до 25-річчя чорнобильського руху на Прикарпатті. Одним з наших планів була ця виставка, де ми виставили фотографії та книгу загиблих чорнобильців. Наші ГО піклуються не тільки про живих, а й про мертвих - щоб була пам'ять, щоб всі знали про загиблих в тих трагічних подіях", - розповіла Надія Кайдаш, голова обласного благодійного фонду з допомоги дітям Чорнобиля.


"Ініціатива проведення цієї виставки належить громадським організаціям. А ОДА, зі свого боку, посприяла тому, щоб ця виставка відбулась та пройшла належним чином. 26 квітня буде чергова трагічна річниця, і ми готуємо комплекс заходів, спрямованих на належне вшанування людей, які свого часу ціною свого життя та здоров'я допомогли нам побороти цю екологічну катастрофу", - зазначив Ігор Дебенко, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

ИСТОЧНИК:  


Комментариев нет:

Отправить комментарий