Заступники Міністра соціальної політики взяли участь у прямій телефонній лінії Уряду

12 травня, перший заступник Міністра соціальної політики України Василь Шевченко і заступник Міністра Віталій Мущинін відповідали на запитання громадян під час прямої телефонної лінії Кабінету міністрів.

Понад півтора десятки запитань, що прозвучали, стосувалися пенсійного забезпечення, соціального захисту, санаторно-курортного оздоровлення і медичного лікування учасників війни, інвалідів, чорнобильців та інших пільгових категорій, забезпечення їх технічними засобами реабілітації, збереження пільг.

Цікавлять українців і такі актуальні проблеми, як особливості застосування на практиці нового спрощеного механізму призначення житлових субсидій, введеного в дію з 1 травня ц.р., і обґрунтованість нових тарифів на житлово-комунальні послуги. Йшлося і про засади співпраці Міністерства з недержавними організаціями і громадянським суспільством.

Торкаючись питання перспектив підвищення мінімальних зарплат і пенсій, а також перегляду структури споживчого кошика, Віталій Мущинін наголосив: „Ми докладаємо всіх зусиль, щоб на основі навіть мінімальної стабілізації економіки переглянути соціальні стандарти”.

Із питань, які перебувають у компетенції Мінсоцполітики, були дані конкретні доручення підрозділам Міністерства – опрацювати і надати обґрунтовані відповіді, а за можливості допомогти людям.




1 комментарий:

  1. ВОТ НАПАСТЬ КУДА ПРОПАЛ ПРОЕКТ ПО ЭТАПНОМУ ВЫПЛАТЕ ПЕНСИЙ. ИЛИ ЭТО БЫЛА ОЧЕРЕДНАЯ ШУТКА. ТАК ПЕРВОЕ АПРЕЛЯ УЖЕ ПРОШЛО

    ОтветитьУдалить