Міністр соціальної політики зустрівся з ліквідаторами аварії на ЧАЕС

Сьогодні у Міністерстві соціальної політики відбулася зустріч Міністра Павла Розенка з представниками громадської організації воїнів-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС «731 окремого батальйону спеціального захисту (в/ч п.п.50937)».

Голова правління громадської організації Володимир Рєзник порушив перед Міністром проблему оподаткування пенсій ліквідаторів. Зі свого боку, Павло Розенко нагадав, що оподаткування пенсій є тимчасовим вимушеним заходом, термін дії якого, згідно з чинним законодавством, обмежується 31 грудня 2015 року.

При цьому Міністр заявив: «При формуванні Держбюджету на 2016 рік ми обов’язково повернемося до питання доцільності збереження норми про оподаткування пенсій, більших за 3,6 тис. грн.».

«Зі свого боку, - наголосив Розенко, - я наполягатиму на двох позиціях. По-перше, це доцільність підвищення порогу оподаткування пенсій у бюджеті наступного року. По-друге, «чорнобильські» виплати взагалі повинні бути звільнені від оподаткування. Адже, за своєю суттю, це не пенсії у класичному розумінні, а компенсація з боку держави за втрату людиною здоров’я під час ліквідації аварії на ЧАЕС.

Тому я обіцяю, що під час розгляду проекту бюджету-2016 буду пропонувати вивести цей вид пенсій з-під оподаткування». Водночас, нагадав Міністр, остаточне рішення у цьому питанні залежить не лише від Мінсоцполітики.

Під час зустрічі йшлося також про медичне забезпечення ліквідаторів аварії на ЧАЕС, забезпечення цієї категорії житлом, про соціальний захист дітей, які народилися у сім’ях учасників ліквідації Чорнобильської аварії. З усіх порушених проблем Павло Розенко дав конкретні доручення фахівцям Міністерства, наголосивши на своїй відкритості до подальшого спільного вирішення проблемних питань.

1 комментарий:

  1. почему не подымается вопрос о признании госсударственным долгом выплат по решению судов?

    ОтветитьУдалить