Начальника «собезу» покарають через «чорнобильців»

Члени постійної комісії Рівненської облради з питань соціальної політики та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи вимагають покарати начальника управління праці та соціального захисту Віру Мельник. Бо за її розпорядженням у цьому році «чорнобильці» та лікарі не отримували належних їм пільг.

Тому депутати вчора вирішили звернутись до міського голови м.Рівне Володимира Хомка притягнути чиновницю до відповідальності за порушення Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Про одноосібне порушення начальником управління міськвиконкому Вірою Мельник вимог закону щодо правильності та своєчасності призначення та виплати компенсацій та інших соціальних виплат, зокрема в частині організації забезпечення ліками та безоплатними рецептами лікарів та компенсаційних виплат на продукти харчування «чорнобильців» навесні цього року вже повідомляв голова постійної комісії Віктор Ольховик. На підставі його звернень на сесії обласної ради 6 березня дано Протокольне доручення щодо надання правової оцінки діям посадової особи – Віри Мельник.

Викладені у зверненні факти перевірила спеціально створена робоча група. Тож під час засідання «соціальної» постійної комісії облради, депутати заслухали висновки робочої групи, яка підтвердила неправомірність дій начальника управління Віри Мельник. За результатами перевірки робочою групою було рекомендовано управлінню праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Рівненської міськради поновити пільги на медичне забезпечення та компенсаційні виплати на продукти харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та яким з січня 2015 року вищезазначені пільги та компенсаційні виплати були призупинені. Наразі пільги і виплати поновлені та кошти повернули людям.

– Кошти людям повернули, а хто поверне втрачене через це здоров’я? За таке порушення чиновник, який його допустив, повинен відповідати, – наголосив Віктор Ольховик.

Члени постійної комісії підтримали свого колегу, але, зважаючи на те, що керівник управління праці та соціального захисту Віра Мельник підпорядкована Рівненському міськвиконкому, вирішили звернутись до міського голови м.Рівне Володимира Хомка з проханням притягнути її до відповідальності. А саме звернення рекомендують включити до порядку денного чергової сесії обласної ради.

Комментариев нет:

Отправить комментарий