Для лікування чорнобильців з державного бюджету виділено 1,3 млн грн

На Черкащині мешкають понад 118 тисяч осіб, які мають статус громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них більше 7 тисяч – інваліди. На жаль, велика кількість інвалідів-чорнобильців мають онкологічні захворювання, дехто перебуває на програмному гемодіалізі, та майже всі хворі потребують дороговартісного лікування, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

З метою надання якісної медичної допомоги цій категорії населення, в області функціонує програма «Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Цьогоріч з державного бюджету на реалізацію програми виділено 1,3 мільйона гривень.

Основними спеціалізованими медичними закладами для лікування чорнобильців регіону є Черкаська обласна лікарня та Черкаський обласний онкологічний диспансер. Відповідно до заявок цих медичних закладів закуповуються потрібні лікарські засоби та вироби медичного призначення.


Станом на 15.06.2015 вже придбані ліки для Черкаської обласної лікарні на суму 200 тисяч гривень та розпочато процедуру конкурсних торгів закупівлі медикаментів для лікування чорнобильців у Черкаському обласному онкологічному диспансері.

Комментариев нет:

Отправить комментарий