Чорнобильці знову пікетували Пенсійний фонд Львівщини

Сьогодні, 13 липня, під стінами Головного управління Пенсійного фонду Львівської області на акцію протесту вийшло більше двадцяти чорнобильців із вимогами підвищення соцвиплат та виплати пенсій. Цього разу принесли із собою шини та гримали пляшками з камінням.

За акцією спостерігала репортер ZIK-Стрім Соломія Коштура.



Активісти вигукували «Пенсію!», «Виконуйте закон України!» та ін. Невдоволені пікетувальники заявили, що згідно з постановою Кабміну №1210 про підвищення соцвиплат чорнобильцям мають право на виплату пільг. Кажуть, що допомога на лікування постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи мала б бути в декілька разів більша. Запевняють, що Пенсійний фонд уже не перший місяць її незаконно зменшує. Майже кожен із учасників приніс із собою рішення Апеляційного суду України, згідно з яким їм повинні виплачувати пенсію у більшому розмірі, аніж вони отримують сьогодні. Та переконують – усі документи у них на руках та навіть є рішення суду, який визнав дії Пенсійного фонду неправомірними, та попри це – зрушень жодних. 
«Вони навіть по судових рішеннях нам пенсію не виплачують. Вони забрали безпідставно і ми ніяк не можемо добитися результату. Фактично, вони забрали по 5-6 тисяч з кожного, щомісяця забирають. І як бачу – повертати зовсім не хочуть», –  запевнила учасниця акції протесту Ганна. 

Принесли зі собою декілька шин і попередили керівництво Пенсійного фонду, що якщо ніхто до них не вийде, підпалять їх.

«Ми хотіли, щоб до нас вийшла начальник Пенсійного фонду Львівської області Галина Недзельська. Вона до нас не вийшла. Ми тут для того, щоб їм нагадати, що ми не погоджуємося із тим беззаконням, який творить Пенсійний фонд», – пояснила голова фонду чорнобильців Львівщини Валентина Боринок.

Нагадаємо, 11 лютого активісти уже збиралися під стінами Головного управління Пенсійного фонду Львівської області з тими ж вимовами. 

1 комментарий:

  1. Не відсиджуйтесь біля телевизійних екранів та приміських дачах!
    Проспимо 30-ти річча, про нас забудуть взагалі!

    ОтветитьУдалить