Закликаємо усіх чорнобильців України підтримати акцію протесту, яка має відбутися 20 жовтня 2015 року

13 жовтня 2015 року
№ 413

З А Я В А

лідерів всеукраїнських громадських чорнобильських організацій -Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля», Всеукраїнської Спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86», щодо підтримки всеукраїнської акції протесту чорнобильців 20 жовтня 2015 року біля будівлі Кабінету Міністрів України



Наближається трагічна дата – 30-ті роковини Чорнобильської трагедії. Героїчними зусиллями, ціною свого здоров’я і життя ліквідаторам вдалося врятувати   Україну, Європу і Світ від жахливих наслідків Чорнобильської катастрофи. Подвиг українських ліквідаторів є зразком мужності та патріотизму для наступних поколінь.

Згідно з Конституцією України держава зобов’язана турбуватися і захищати цих героїчних людей. Натомість, останнім часом Уряд і Верховна Рада України особливо активно латають за рахунок ветеранів-чорнобильців бюджетні дірки, брутально порушуючи конституційні права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та вимоги Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Реагуючи на справедливі вимоги людей, ми направили десятки звернень до вищих посадових осіб держави, де викладені конкретні пропозиції щодо відзначення 30-х роковин Чорнобильської трагедії та поліпшення соціального захисту чорнобильців.

Нажаль, по жодній з наших пропозицій не прийнято конкретного рішення. Підготовлений спільно з фахівцями проект змін до постанови Кабінету Міністрів України №1210 щодо поетапного відновлення норм статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», яким гарантувалося б належне пенсійне забезпечення інвалідів внаслідок Чорнобильської катастрофи, також заблоковано. Вважаємо такі дії можновладців брутальним обманом інвалідів-чорнобильців.

У зв’язку з викладеним, закликаємо усіх чорнобильців України підтримати акцію протесту, яка має відбутися 20 жовтня 2015 року о 10 годині біля Кабінету Міністрів України,  а також вимоги до органів державної влади щодо:

— внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №1210, якими встановити такі розміри мінімальних пенсій для інвалідів-чорнобильців:

для інвалідів    І   групи  –  10  прожиткових мінімумів,
для інвалідів   ІІ  групи  –   8    прожиткових мінімумів,
для інвалідів  ІІІ групи   –  6    прожиткових мінімумів,
для дітей-інвалідів         –  3     прожиткових мінімуми;

— негайної підготовки і голосування у Верховній Раді України законопроекту про відновлення статей 50 і 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в редакції, що діяла до 2008 року;

— виконання рішень судів стосовно належного пенсійного забезпечення і соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Президент Всеукраїнської  громадської 
організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» 
Березін В.О.

Голова  Правління ВГО   «Всеукраїнське
об’єднання ветеранів Чорнобиля»   
Проскурін В.С.

Голова Всеукраїнської Спілки
 ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86″
Колядін А.Ф

2 комментария:

  1. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  2. Березін,Проскурін і Колядін,що ви творите із своім осучасненням?

    ОтветитьУдалить