Пенсіонерам Прикарпаття зроблять перерахунок пенсії

У жовтні цього року пенсіонери області одержать підвищені пенсії разом з доплатою за вересень, повідомив начальник головного управління Фонду Анатолій Назаров.

Наші краяни отримають підвищені пенсії у свій день виплати, починаючи з 4-го числа, як і передбачено чинним законодавством.

Виплати  будуть приведені у відповідність до Закону України від 17.09.2015  № 704-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік». Для тієї категорії    осіб, які мають повний стаж роботи і втратили працездатність, із   1 вересня ц.р. мінімальна пенсія зросла до 1074 грн. Саме для них розміри виплат збільшилися на 13%. Таким чином, розмір найменшої пенсії зріс на 125 грн., а в жовтні  до 949 грн. доплата, природно, становитиме 250 грн. (за вересень і жовтень).

Буде проведено перерахунок складових пенсійної виплати, які визначаються від цієї величини. Крім мінімальної пенсії за віком, військових пенсіонерів та членів їх сімей, перерахунку також підлягають доплата за понаднормовий стаж, виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій, інвалідам ЧАЕС, шахтарям, пенсії за особливі заслуги перед Україною, ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, надбавка донорам та державна соціальна допомога по  догляду за  інвалідами війни.

Виплати будуть профінансовані з Державного бюджету. Оскільки Кабінет Міністрів України не вніс змін до своїх же постанов, виплати  для дітей війни, додаткові пенсії чорнобильцям залишаться на тому ж рівні, що й у серпні.

На виплату пенсій в області додатково знадобиться  більше 40 млн. грн. щомісячно.

Перерахунок не потребує уточнень від громадян, а отже, й звертатися до органів Фонду не потрібно (крім випадків повідомлення про працевлаштування чи звільнення з роботи). Пенсійний фонд області уже проводить перерахунок пенсійних виплат в автоматизованому режимі.

З листопада пенсії виплачуватимуться у новому перерахованому розмірі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий