Пенсіонерам вже здійснено перерахунок розміру пенсії

Відповідно із змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» з 1 вересня збільшено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 1074 грн.

На відміну від попереднього перерахунку у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму, який проводився з 1 грудня 2013 року, в 2015 році перерахунки пенсій проведено як непрацюючим пенсіонерам, так і працюючим, повідомляє управління Пенсійного Фонду України в Сокальському районі.

Підвищення дітям війни, додаткові пенсії за шкоду заподіяну здоров’ю та компенсаційні виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" не підлягали перерахунку.

Також, не перераховуються пенсії за віком особам, які не мають необхідного стажу роботи (по пенсіях, які призначені до 01.10.2011 року, за наявності у чоловіків 25, а у жінок – 20 років страхового стажу; по пенсіях, які призначені або перераховані з урахуванням стажу та заробітку після 01.10.2011 року за наявності у чоловіків 35, а у жінок – 30 років страхового стажу) та пенсії інвалідів 3 групи. 

У жовтні особи з числа пенсіонерів отримали новий розмір пенсійної виплати з урахуванням доплати за вересень.

Перераховані пенсії з урахуванням зміни розміру прожиткового мінімуму у жовтні отримають 25449 громадян Сокальського району. Середній розмір пенсії по району зріс на 102,16 грн. і становить 1572,20 грн.

1 комментарий:

  1. при теперишних ценах,это посмеялись с людей,очередной пиар правительства перед выборами,ничего хорошего ожыдать людям от этой власти,наворуются и растворятся

    ОтветитьУдалить