ЧОРНОБИЛЬЦІ СТРАЙКУЮТЬ

Чорнобильці страйкують. До стін Кабінету міністрів приходять ці люди не вперше. Однак досі почутими вони не були. Серед натовпу – і переселенці із зони відчуження, і ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, і люди, які отримали надвисоку дозу опромінення у наслідок трагедії, яка сталася 30 років тому. Турбує усіх несправедливість, жертвами якої вони стали. Усі пільги , які вони мали, скасовано. Тепер вони отримують в середньому по 2,5 тисячі гривень у той час, як ліки для них коштують на півтори тисячі дорожче.


З мирними вимогами до влади люди вийшли відстоювати свої законні інтереси. Вони закликають уряд розробити та подати до Верховоної ради законопроект, щодо поновлення статей п’ятдесятої і п’ятдесят четвертої Закону про «Статус і соціальний захист громадян», які були зняті в 2011 році.

Свого часу у 1986 році ці люди виконали свій службовий обов’язок перед народом України, тепер же отримують пенсію у розмірі 3 тисячі гривень.

Голова громадської організації «Пожежний Чорнобиля» Іван Ковальчук розповідає, що вони не вимагають нічого протизаконного, а лише виконання своїх конституційних прав та дотримання законів по ліквідації катастрофи на ЧАЕС.

Чекатимуть, доки не відбудеться діалогу зі владою.

ИСТОЧНИК: 

Комментариев нет:

Отправить комментарий