Рада ухвалила заходи щодо вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

Рада зобов'язала Кабмін розробити і затвердити план підготовки заходів до річниці Чорнобильської катастрофи Верховна Рада України підтримала проект постанови №1477 "Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов'язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи (квітень 2016 року)". Відповідне рішення в цілому підтримали 264 депутата ВРУ.

Таким чином Рада зобов'язала Кабмін розробити та затвердити план підготовки державних заходів до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, вирішення в установленому порядку питання щодо його фінансування з державного бюджету України та місцевих бюджетів, де передбачити: проведення в Україні міжнародної науково-практичної конференції; підготовку Національної доповіді до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи; проведення пам'ятних заходів; оголошення 2016 року роком вшанування пам'яті учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та її наслідків.

Серед заходів також звернення до парламентів та урядів країн - членів ООН і Європейського Співтовариства щодо об'єднання зусиль з надання міжнародної допомоги у розв'язанні проблем подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Окрім цього при розробці та затверджені Плану пропонується передбачити: забезпечення проведення спеціалізованими медичними закладами диспансеризації інвалідів з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих дітей; забезпечення безкоштовного обстеження з використанням КГ та МРТ учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи за направленнями ДУ "Національний науковий центр радіаційної медицини НАМН України".

Також уряд, відповідно до постанови, має у проекті закону про Державний бюджет України на 2016 рік передбачити: видатки на фінансування заходів, пов'язаних із 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи; збільшення обсягів фінансування бюджетної програми "Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Також Кабмін має забезпечити збільшення видатків на пенсійне забезпечення інвалідів з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, потерпілих дітей та евакуйованих у 1986 році із зони відчуження, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою; виплату пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в повному розмірі без урахування одержаного заробітку (доходу).

2 комментария:

  1. НУ ВОТ ВАМ : ПЕРЕДБАЧИТИ НА БЮДЖЕТ 2016Г, А НА БЮДЖЕТ 17 ГОДА- ФИГВАМ! 2017 ГОД-ГОД РЕВОЛЮЦИИ, ЗАПОМНИТЕ МОЕ ПРЕДСКАЗАНИЕ! БУДЕТ БУЧА!

    ОтветитьУдалить
  2. Немного непонятна формулировка: выплатить пенсии в полном размере, не учитывая доход.Что имеется ввиду? Выплатить пенсии, которые были до вступления в силу Постановления 1210 ?

    ОтветитьУдалить