Пікет біля будівлі обласної прокуратури. Чорнобильці вимагали порушити кримінальні справи проти Пенсійного Фонду

Біля будівлі обласної прокуратури близько двох десятків чорнобильців. Харків'яни запевняють, що у них на руках ряд судових рішень про виплату спеціальних допомог в розмірі 8 мінімальних пенсій. У Пенсійному фонді сказали - грошей не дадуть, виплати згідно з рішенням Кабміну припинені. З заявами щодо відкриття кримінальних справ за фактом невиконання судових рішень ліквідатори чорнобильської катастрофи кажуть, неодноразово зверталися в прокуратуру, проте їм постійно відмовляють. На знак протесту сьогодні вони вирішили вийти на пікет.

Володимир Тимошенко, чорнобилець:

Самі рішення, як належить за законом, не виконуються. Звертаємося до прокуратури, прокурор не вбачає підстав для відкриття провадження.

В'ячеслав Мішин, чорнобилець:

У мене є рішення та Вищого адміністративного навіть суду. Результатів ніяких. Влада не хоче виконувати наші судові рішення, не тільки наших судів, але і Європейський суд з прав людини, ніяких зрушень.

Юрій Гончаренко, чорнобилець:

Забрати забрали, закони ось так швидко в один день прибирають. А правди немає. . Для них є, для нас немає.

У прокуратурі стверджують, заяви харків'ян беруть, проте внести дані в єдиний реєст досудових розслідувань не можуть за Законом. Існує постанова Кабміну про припинення виплат чорнобильцям, тому складу злочину в діях Пенсійного Фонду дійсно немає.

Віта Дубовик, прес-секретар прокуратури Харківської обл.:

Громадяни считают, що у діях Пенсійного Фонду, який не виплачує їх кошти, які визначені судом є склад злочину, щодо невиконання судового рішення, однак є постанова Кабміну і насправді ви розумієте, що склад злочину він тільки у них в душі.

Виходом з ситуації є, кажуть в облпрокуратурі для харків'ян може стати подача позову до суду, однак не на дії Пенсійного Фонду, а з метою оскарження самого постанови Кабінету Міністрів про виплати чорнобильцям. Якщо суд задовольнить даний позов і у постанову Кабміну внесуть зміни, згідно з якими виплати будуть здійснювати в окремих випадках, то харків'яни отримають свої гроші. У даний же момент в постанові видача посібників за судовими рішеннями не прописана.

3 комментария:

  1. що ж тут скажеш? в нашій державі закони тільки народ повинен виконувати, а сама держава живе по "беспределу " : хочу виконую закон, не хочу -не виконую. Нічого добитися не можна

    ОтветитьУдалить
  2. Все деньги которые выделяются на выплату пенсий чернобыльцам необходимо равномерно согласно группе инвалидности распределить поровну ликвидаторам эвакуированным детям и вдовам и точка.

    ОтветитьУдалить
  3. Поровну ??? Полный бред!!!

    ОтветитьУдалить