Оксана Янішевська про соціальний захист чорнобильців на Миколаївщині

До Дня вшанування учасників   ліквідації   аварії на ЧАЕС заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська розповіла про соціальний захист чорнобильців в Миколаївській області.

В області перебуває на обліку 6966 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 2739 з них - це безпосередні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Активно реалізовується державна програма «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». На 2015 рік для її реалізації передбачено 9,7 млн. грн. Вдвічі збільшено фінансування програми медико-санітарного забезпечення та лікування онкологічних захворювань для чорнобильців – цього року виділено майже 250 тисяч гривень», - розповіла заступник голови облдержадміністрації.

Закладами охорони здоров’я області проводяться безкоштовні медичні огляди постраждалих громадян за місцем їх проживання. Диспансерним обстеженням охоплено 94 % від загальної кількості дорослих осіб, в тому числі  щодо наявності онкозахворювань щитовидної залози.                   

За словами Оксани Янішевської в області діє Комплексна програма соціального захисту населення «Турбота», в рамках якої громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії та дітям-інвалідам, інвалідність  яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, надається одноразова матеріальна допомога. Цього року, таку допомогу на загальну суму 444,6 тис. грн. адресовано 334 особам. Додатково, за рахунок бюджетів міст і районів допомогу на 428,9 тис. грн.

Пільги за оплату ЖКХ, проїзди в міжміських маршрутках цій категорії громадян виділено в  сумі 4,7 млн. грн.

Діє Меморандум про взаємодію і співробітництво між облдержадміністрацією, обласною радою та Миколаївською громадською організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України». В 15 районах та містах області встановлено пам’ятні знаки подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

«Обласною владою приділяється постійна увага вирішенню питань постраждалих громадян. Вони врятували людство від небаченої катастрофи і наш спільний обов’язок оточити їх належною турботою та увагою», - підсумувала Оксана Янішевська.

Комментариев нет:

Отправить комментарий