Десятому Міжнародному фестивалю пісні "Чорнобильські мотиви" бути!

"9 Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви» відбувся у Дніпропетровську. Засновниками, ідеєносіями, та організаторами фестивалю є Всеукраїнська громадська організація «Асоціація «Афганці» Чорнобиля» та Дніпропетровська обласна організація Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України». Головна мета фестивалю – вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, надання шани загиблим, пошук та розкриття творчих здібностей, які мовою музики, пісні, поезії, образотворчого мистецтва відтворюють історичну правду чорнобильської трагедії, об’єднання талановитих учасників ліквідації та постраждалих від наслідків аварії в єдину велику родину в ім’я щасливого мирного майбутнього нашої Держави.

 Цього року на фестиваль завітало 175 учасників – всього 73 творчі одиниці. Ми зібрали в одному залі виконавців з 11 областей України, з Білорусії за сприянням Голови Дніпропетровського регіонального громадського об’єднання "Білоруси Придніпров'я» Корольова В.О.,  з Російської Федерації.

 До складу журі вперше було запрошено Народного артиста України Анатолія Гнатюка. Почесним головою журі фестивалю стала Герой України Ніна Матвієнко, як завжди вона своїм чарівним співом відкрила Гала концерт переможців фестивалю присвячений ліквідаторам.

 В рамках Міжнародного фестивалю пісні «Чорнобильські мотиви» проходив соціальний форум  «Спільна справа» громадських організацій при підтримці Дортмундського освітнього центру (Федеративна Республіка Німеччина) та Міністерства зовнішніх справ Федеративної  Республіки Німеччини.

Я надзвичайно радий всіх бачити, і відчувати прагнення трансформувати біль, яка торкнулася нас 30 років тому у творчу енергію, яка лікує націю. Наші учасники вміють це робити з душею, передаючи все у віршах, малюнках і піснях. Разом ми всі виконуємо головну мету громадськості – щоб суспільство, зокрема молодь, пам’ятало і шанувало кожного героя своєї країни,бо поки існує пам'ять – існує людство. Запитали мене, як в такий скрутний час у державі ми спромоглися знову зібрати таких масштабний фестиваль? І скажу вам відверто, чим складніше ситуація, тим нам легше. Ми всі маємо таку спільну потужну енергетику, дивну, патріотичну, що наша справа збирається мов той «кубік-рубік». Секрет успіху нашої щорічної зустрічі – це всебічна допомога небайдужих. Вже третій рік держава ( це обласна рада і обласна адміністрація) приймають безпосередню участь у фестивалі , не просто організаційну, а й матеріальну. Цього року ми з розумінням поставилися до того, що наш бюджет зменшили, бо є багато і інших важливих питань, АЛЕ його все одно виділили за рішенням депутатського корпусу і волі Голови адміністрації. Плюс до того, фестиваль має суттєву організаційну і матеріальну підтримку від Дортмунського Міжнародного освітнього центру і Міністерства зовнішніх справ ФРН.

 Решту коштів ми зібрали самостійно, через громадські організації та активістів. Бюджет нашого фестивалю пристойний.

І цього року ми все ж таки зібралися з вами у затишному залі, нагородили та відзначили учасників, почули сокровенне через творчість. Всім, хто прийшов і приймає участь у фестивалі я вдячний і бажаю сили, терпіння, витримки і перемоги над собою. Через творчість, спілкування, розуміння наших коренів ми скоріше припинимо жах сьогодення. Надихайтеся добром, нехай ваші серця будуть відкриті для любові, і тим самим ви будете лікувати поранені душі."
Олександр Рябека

2 комментария:

  1. Лучше Геращенко собирал протесты под ВР по поводу геноцида чернобыльцев! большинство ликвидаторов Днепропетровщины имеют минипенсии! ГАНЬБА !

    ОтветитьУдалить
  2. я полностью согласен днепр

    ОтветитьУдалить