"Чорнобильцям" збільшили виплати. Кажуть, що це ще не все

На своєчасну виплату допомог, компенсацій та інших пільг постраждалим від аварії на ЧАЕС  в області передбачено понад 47 мільйонів гривень, із яких упродовж 11 місяців використано більше 43 мільйонів гривень.

Було збільшено розміри компенсації на продукти харчування для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи: категорія 1 — 398,40 гривень, до категорії 2 – 199,20 грн (було відповідно 301 та 150,50 гривень). Новоовстановлені розміри компенсації діють з 1 серпня поточного року. Про це під час зборів членів Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля повідомив Олег Русін, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА

Департаментом цьогоріч самостійно було здійснено закупівлю санаторно-курортних путівок для чорнобильців категорії 1 та дітей-інвалідів. Це дозволило оздоровити 773 дорослих та 9 дітей-інвалідів з батьками. Санаторно-курортним лікуванням забезпечено всіх бажаючих стовідсотково до потреби.

Верховною Радою України 12 листопада прийнято постанову про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в наступному році.

Передбачається збільшення видатків на медичне забезпечення (лікування у стаціонарних закладах); на пенсійне забезпечення інвалідів з числа учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС, потерпілих дітей та евакуйованих із зони відчуження, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою; виплату пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в повному розмірі без урахування одержаного заробітку (доходу). Також планується відновлення фінансування бюджетної програми «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Комментариев нет:

Отправить комментарий