14 грудня Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Напередодні у Полтавській обласній державній адміністрації відзначили грамотами та нагородами наших земляків, причетних до ліквідації катастрофи. Останні звернулися до керівництва області зі своїми проблемами, просячи додаткового фінансування, зокрема, на оздоровлення.


У ліквідації аварії на ЧАЕС взяло участь понад 17 тисяч наших земляків, багатьох з них вже немає серед живих. У держави, як зазначалося під час зустрічі з ліквідаторами, бракує коштів на підтримку даної категорії, «дірки» доводиться прикривати грошима з обласного бюджету.

/Олександр Біленький, голова Полтавської обласної ради
Обласна влада сьогодні не має права навіть торкатися тих обласних програм, які передбачають кошти для чорнобильців. Я сам стоятиму горою за кожну копійку/

Нині чорнобильці ображені на державу за те, що позбавила їх частини пільг, які мали упродовж десятиліть, адже у квітні наступного року чорнобильській трагедії виповниться 30 років.

/Віктор Шкурпела, голова Полтавської обласної організації «Союз Чорнобиль України»
Учасники ліквідації 2-ї групи і діти не потребують більше ні оздоровлення, ні уваги до себе/

У керівництва області чорнобильці просили передбачити кошти на поховання ліквідаторів аварії, а також створити благодійний фонд, який займатиметься збором коштів для проведення високовартісних операцій, зокрема, і учасникам АТО. Крім цього, їх непокоїли питання санітарно-курортного оздоровлення та протезування, а також забезпечення обладнанням відділень, де зазвичай лікуються.

/Василь Піцура, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС
Я хотів би попросити збільшити фінансування, бо ми всі хворіємо, і кожного року нас все більше/

Чиновники обіцяли усіляко підтримувати ліквідаторів. До дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС представникам районів і міст, які знають про Чорнобильську трагедію з власного досвіду, вручили відзнаки.

Марина Молька

Комментариев нет:

Отправить комментарий