Бюджет 2016 у новій редакції та інше на сесії міськради

5 питань порядку денного третьої позачергової сесії Виноградівської міськради VІІ скликання затвердили впродовж півгодини.

Розглядаємо згідно порядку денного.

Внесення змін до місцевих податків та зборів

Отже, податки і збори на 2016р. залишили на рівні липневого рішення минулого року, зміни внесли до окремих пунктів, А саме:

1. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Ставки податку до мінімальної заробітної плати за 1 кв.метр:
Житлова нерухомість – 0,1%
Нежитлова нерухомость (офісні, торговельні будівлі та інші) – 0,2%
Гаражі будівлі – 0,1%
Будівлі для публічних виступів( казино, ігорні будинки) - 1 %

2. Транспортний податок

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 за кожен легковий автомобіль з року випуску якого минуло не більше 5-ти років (включно) а сердньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

На період січень-квітень показник мінімальної зарплати встановлений у розмірі +1378 грн. Як підсумок, початок нарахування податку буде проводитися не з дати першої реєстрації авто, а з дати його випуску, а мінімальна середньоринкова вартість автомобіля, що підпадає під дію «податку на розкіш» становить 1033500 грн. Оцінювати б / у автомобілі будуть за методикою, затвердженою Кабміном, з урахуванням марки, моделі, року випуску, типу двигуна і його робочого об'єму циліндрів, типу коробки передач і пробігу.

Обчислення суми податку здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування, фізичні особи протягом 60-ти днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, також вони мають право на проведення звірки даних (розміру ставки, нарахованої суми та об’єктів , що перебувають у його власності); юридичні особи спрачують авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця.

3. Єдиний податок

1 група єдиного податку- до10 відсотків розміру мінімальної зарплати, що складає137,80гривень

2 група єдиного податку- до20 відсотків розміру мінімальної зарплати, що складає275,60гривень

Ставка єдиного податку - 2016для третьої групи платників вcтановлена Податковим кодексом y відсотках від доходу:

3% - застосовують платники ПДВ 3 групи;

5% - застосовують НЕплатники ПДВ 3 групи;

4 група єдиного податкупочинаючи з 2015 року зформована з колишніх платників фіксованого сільськогосподарського податку. Платники, які до 2015 рокувідносилися до 4 групи тепер віднесені до 3 групи

Для платників 4 групи єдиного податку починаючи з 2015 року збережені майже всі умови їх оподаткування, які раніше були передбачені для платників ФСН.

Що стосується податку на землю (земельні ділянки, паї)

Ставка податку на земельні ділянки в межах міста, зайняті житловим фондом (присадибна ділянка), індивідуальними гаражами, садовими і дачними будинками, господарськими будівлями та дворами становить 0,025 % від нормативної грошової оцінки ділянки.

Земельні ділянки зайняті сільськогосподарськими угіддями та земель загального користування – 0,2 % від їх грошової оцінки.

Земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності) – 1 % від їх грошової оцінки.

Від сплати податку звільняються: інваліди І групи, особи які виховують 3-х і більше дітей до 18 років, пенсіонери, ветерани війн (АТО в тому числі) та особи, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку на земельні ділянки вказаних вище осіб поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання.

Бюджет міськради на 2016 рік в новій редакції

Згідно якої визначили доходи та видатки міського бюджету в сумі 43 320 800 грн.;

Затвердили перелік захищених статей та кошти на реалізацію місцевих програм в складі видатків у сумі 2 420 000грн.

Зокрема міська влада розподілила кошти так:

Органи місцевого самоврядування – 4 000 000грн.

Соціальний захист – 800 000грн.

Благоустрій – 8 599 000грн.

Освіта – 16 014 500грн.

Культура – 559 800грн.

Спорт – 400 000грн.

Землеустрій – 200 000грн.

Транспорт, дорожнє господарство, зв'язок, телекомунікації – 11 800 000грн.

На запобігання ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха – 200 000грн.

Охорона та раціональне використання природних ресурсів – 127 500грн.
Інші видатки – 520 000грн.

Надання державного пільгового кредиту сільським забудовникам – 70 000грн.

Витрати пов’язані з наданням та обслуговуванням державних пільгових кредитів сільським забудовникам – 30 000грн.

Власне, зміни відбулись щодо видатків освіти та культури.


Затвердження штатів дошкільних навчальних закладів, клубу по вулиці Першотравнева та надбавки до посадового окладу працівникам даних установ

Завідуючі ДНЗ отримають надбавки в розмірі 30% посадового окладу, провідні фахівці ДНЗ – 50% посадового окладу, помічники вихователів в окремих ДНЗ отримають 10% посадового окладу.

Затвердили штатні одиниці сторожів та двірників ДНЗ, а також – по 0,5 додаткової штатної одиниці кочегарів-операторів та 1 штатну одиницю відповідального за газопостачання.

1,5 штатних одиниць сторожів затвердили у клубі по вул. Першотравнева.

Надання пільг в 2016 році за перебування дітей в дошкільних закладах міста

Від батьківської плати за харчування в ДНЗ звільнили: сімей учасників бойових дій, учасників АТО (за наявності відповідного підтверджувального документу), учасників ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС та потерпілих від катастрофи.

Надали пільги в розмірі 50% в сплаті батьківської плати за харчування дітей в ДНЗ з багатодітних сімей, дітей сиріт, напівсиріт та дітей під опікою, дітей інвалідів.

На сам кінець народні обранці проголосували за відміну рішення минулої сесії, що стосувалось передачі в безоплатне користування ДНЗ.

Комментариев нет:

Отправить комментарий