Михайла Черняка просили допомогти у вирішенні проблем чорнобильців

27 січня зaступник гoлoви XOДA прoвів oсoбистий прийoм грoмaдян.

Ініціaтивнa групa із зaxисту кoнституційниx прaв чoрнoбильців звeрнулaся дo зaступникa кeрівникa oблдeржaдміністрaції з цілoю низкoю aктуaльниx питaнь. У тoму числі, Миxaйлу Чeрняку зaпрoпoнувaли ініціювaти звeрнeння XOДA в Міністeрствo сoціaльнoї пoлітики з прoпoзицією нaдaлі рoзглядaти як дoкaз учaсті людини в ліквідації аварії на ЧАЕС картку обліку отриманих доз радіоактивного опромінення.

 «Підтримую пропозицію. Тим більше що ліквідатори аварії на ЧАЕС звертаються і з іншими питаннями, які мають систематичний характер. Для їх вирішення необхідно відпрацювати певний механізм. Упевнений, що подібні проблеми з підтверджуючими документами зараз виникають не тільки у харків’ян, але й у ліквідаторів з інших регіонів України», — підкреслив Михайло Черняк.

Активісти нагадали, що в 2016 році виповнюється 30 років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції, тому цей рік оголошений Роком вшанування пам’яті учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків. Так, президент Українського історичного товариства «Чорнобиль-ноосфера» Юрій Ворошилов виступив з ініціативою створення в Харкові музею, присвяченого Чорнобильській катастрофі та її ліквідаторам. Михайло Черняк пообіцяв сприяти всім починанням та ініціативам чорнобильців.

Також до заступника голови ХОДА звернулася ініціативна група харків’ян з питанням про фінансування в регіоні програми лікування хворих на фенілкетонурію. Громадяни, які прийшли на прийом, розповіли про свою стурбованість цим питанням, оскільки зараз потребують лікувального харчування і не мають можливості отримати належну амінокислотну суміш.

«По районах області та містах обласного значення таких питань немає, згідно з нормативною базою, про це подбали місцеві бюджети. Що стосується обласного центру, ми підготуємо листи до міської ради щодо вишукування коштів на фінансування програми», — запевнив Михайло Черняк.

Директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, у свою чергу, розповів, що вже звернувся до представництва ВООЗ в Україні та Харківській області, а також до представників ЮНІСЕФ з проханням надати гуманітарну допомогу мешканцям міста Харкова до моменту, поки це питання буде розглянуто на сесії міськради.

Всі мешканці Харківської області, що прийшли на прийом до Михайла Черняка, за потребою, отримали консультації керівників профільних департаментів ХОДА. Вирішення питань, що вимагають більш детального розгляду, заступник голови облдержадміністрації взяв під особистий контроль. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий