Представлен проект Минфина по верификации социальных выплат и пенсий

1 марта 2016 Министерство финансов Украины презентовало проект верификации социальных выплат и пенсий

В грудні 2015 року за ініціативи Мінфіну Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства, що створюють підґрунтя для проведення верифікації всіх отримувачів соціальних виплат та допомоги від держави.

Розповідаючи про механізм проведення верифікації, заступник Міністра фінансів Роман Качур зазначив, що в рамках верифікації Міністерство фінансів здійснюватиме виключно аналіз даних, отриманий з офіційних джерел, і процес не спричинятиме жодного дискомфорту для громадян. «Співпрацюючи в рамках процесу верифікації з банками, Міністерство фінансів буде запитувати лише мінімальний набір даних про отримувачів соціальних виплат, що буде використовуватись у роботі як службова конфіденційна інформація», - зазначив з цього приводу заступник Міністра фінансів Роман Качур.

За найскромнішими оцінками Міністерства фінансів, ефект верифікації всіх соціальних програм лише у 2016 році зекономить 5 млрд грн бюджетних коштів. Вже до 10 березня Міністерство фінансів зможе надати перші рекомендації щодо відповідності отримувачів коштів профільним міністерствам, а завершення процесу верифікації очікується вже в середині 2016 року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий