Чорнобильці: Ми йдемо до Яценюка (ВІДЕО)

Під Кабміном проходить мирна масова акція протесту організації "Союз Чорнобиль України".

Близько шести тисяч чорнобильців продовжують пікетувати будівлю Кабінету міністрів України. Про це з місця подій повідомляє кореспондент QHA.

Мітингувальники вигукують гасла і вимагають владу звернути на них увагу.

Так, під час виступу учасників протесту один з працівників Кабміну відкрив вікно свого кабінету і виглянув звідти, спостерігаючи за тим, що відбувається.

Мітингувальники, побачивши це, засвистіли і почали скандувати: "Яценюк, виходь! Уряд - негайно до народу!"


Перед присутніми виступив народний депутат України перших трьох скликань, віце-президент Всеукраїнської громадської організації "Союз Чорнобиль України" Володимир Яценко.

    - Самі написали за один рік три «чорнобильських» закони, винесли на народне обговорення і отримали схвалення українського народу. Два роки тому почалася розробка поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців. Але за цей час не зроблено жодного конкретного кроку (Кабміну. ​​ред.).

За словами колишнього нардепа, на сьогоднішній день в Україні проживає понад 2 млн учасників ліквідації трагедії на Чорнобильській АЕС.

Як повідомляв раніше кореспондент QHA, близько шести тисяч пенсіонерів-чорнобильців, до яких приєдналися ветерани-афганці, організованою колоною пройшли по Майдану Незалежності та по вулиці Грушевського піднялися до будівлі Кабінету міністрів України. За словами активістів, у них запланована зустріч з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, який раніше обіцяв підписати проект закону про повернення у правове поле статей 49, 50, 52 і 67. Мітингувальники під Кабміном вимагають, щоб держава забезпечила їм обіцяний правовий захист.


http://qha.com.ua/ua/politika/chornobiltsi-mi-idemo-do-yatsenyuka/5882/



Джерело відео 2: http://www.unn.com.ua/


3 комментария:

  1. а ст54 не надо вводить в правовое поле или каково.

    ОтветитьУдалить
  2. Демократический централизм24 мар. 2016 г., 07:49:00

    Хочу поправить автора...после акции 29 ноября(когда нам афганцы помогали держать периметр) была многочисленная акция 26 апреля 2012г. с театральными элементами (когда мы респираторы выкладывали около креста),но почему-то в...Мариинском парке!!! Так и вчера.Когда показалась колонна на Майдане,подумалось : наконец-то чернобыльцы вышли из летаргического сна,сможем ТАКИМ(!) КОЛИЧЕСТВОМ заявить и напомнить о себе.Однако этого не случилось. Публика(!) была не та !!!ИХ можно назвать "рафинированными" чернобыльцами .Это те,кто получают максимальные пенсии,многие по две максимальных пенсии в семью (муж+жена+дети на льготах).

    ОтветитьУдалить
  3. я всегда говорю;-закон о бюджете асфальтным катком давит все законы,включая Конституцию!нужно ждать изменений до бюджета или отдельных изменений до постановления №1210.

    ОтветитьУдалить