Скільки у 2017 році будуть виплачувати полтавцям, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи

Полтавська обласна державна адміністрація повідомляє, які у 2017 році розміри компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорії 1 і 2 осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Виплата для цих категорій осіб передбачена статтею 20 та 21 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Точна дата виплати компенсації не встановлена, але згідно з чинним законодавством вона здійснюється у поточному місяці за попередній. Компенсація виплачується саме таким чином через те, що вона є відшкодуванням витрат на придбання продуктів харчування.

Міністерство соціальної політики України визначає розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування для громадян, віднесених до категорії 1 і 2, по областям протягом місяця після прийняття закону про Державний бюджет на відповідний рік.

Розміри компенсації вартості продуктів харчування для таких громадян Полтавської області на 2017 рік:

для 1 категорії – 401,40 грн;
для 2 категорії  – 200, 70 грн.

Наразі в Полтавській області проведена виплата компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування по лютий 2017 року.

1 комментарий: