У Вінниці біля меморіалу чорнобильцям посадять 80 сакур, подарованих японцями

Загалом цьогоріч у Вінниці посадять 240 сакур.

Як повідомляла «Інформаційна Вінниччина» сьогодні, 20 березня, до Вінниці завітав Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Сумі Шігекі, щоб передати Військово-медичному клінічному центру Центрального регіону нове медичне обладнання. Разом з тим в рамках року Японії в Україні посол подарував Вінницькій мерії сертифікат на висадку 80-ти японських сакур.

- Цей рік - це початок дуже дружніх стосунків між українським та японським народами. В рамках програми року Японії в Україні ми вирішили посадити сакуру саме в цьому місті. Можливо, найближчим часом ми зможемо посадити сакури по всій Україні, - зазначив С.Шігекі.


Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський пообіцяв послу, що японські сакури висадять вздовж набережної Південного Бугу, біля меморіалу жертвам Чорнобильської катастрофи.  

- На жаль, і Україні, і Японії в різний час довелося пройти через техногенні катастрофи, тому символічним буде висадити подаровані сакури біля пам’ятника жертвам Чоронобиля, - пояснив П.Яблонський. 
Також чиновник додав, що Вінницька міська рада замовила ще 160 сакур в українських фірм. Дерева будуть квітнути на вулицях Космонавтів, Соборній та Порика. Тож загалом цього року у Вінниці буде висаджено 240 сакур.


Нагадаємо, у честь загиблих прикордонників на Вінниччині посадили сад.

Комментариев нет:

Отправить комментарий