ЧОРНОБИЛЬЦЯМ — КОЛИШНІМ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ, СОЛДАТАМ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ!

Побратими, 11 жовтня 2017 року набрала чинності прийнята урядом «Пенсійна реформа», згідно її норм Держава бере на себе забов’язання підвищіти пенсії колишнім військовослужбовцям, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби.

Відповідно до Закону України 2148-VIII від 03.10.2017 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», що набув чинності, керуючись ст.2 п.5 цього закону про зміну тексту ст. 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи», що надає право «Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб — з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року».


На сьогоднішній день, ще нема механізму розрахунку пенсій згідно цієї статті Закону, але він все рівно з’явиться не сьогодні-завтра для виконання прийнятих норм «Пенсійної реформи».

ИНІЦІАТИВНА ГРУППА Харківських Чорнобильців, колишніх військовослужбовців — солдат строкової служби, провела зустріч з керівництвом Головного Управління Пенсійного фонду України в Харківській області на якому сторони визначились з спільними діями по втіленню Закону України 2148-VIII від 03.10.2017 р. в частині змін до ст.59 Чорнобильського Закону.

Згідно домовленностей  сторін, керівництво Пенсійного фонду пообіцяло довести до своїх підрозділів в Харкові і Харківській області про зміни в призначинні та перерахунку пенсій згідно ст.59 для осіб, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження дійсної строкової служби, та доручити  інспекторам ПФ на місцях, викликати та приймати заяви на перерахунок пенсій від цієї категорії пенсіонерів-Чорнобильців.

Перерахунок буде здійснюватись згідно цього Закону, тільки на підставі заяви, за особистим бажанням особи з інвалідністю.
Вирішує кожен сам!

Заява для перерахунку пенсії пишеться у довільній формі, але для зручності чорнобильців-солдат строкової служби Харківщини, наша ИНІЦІАТИВНА ГРУППА  погодила з керівництвом Головного Управління Пенсійного фонду України в Харківській області  зразок заяви на перерахунок пенсії, що додається нижче:

ИНІЦІАТИВНА ГРУППА 


Пенсійний фонд м. Харкова,
________________________________
особи з інвалідністю __ групи, кат.— 1А,
учасника ЛНА на ЧАЕС
під час проходження дійсної строкової служби,
п/п _____________________
Зареєстрованій (район): ______________
Отримую пенсию (район):_______
тел._____________________

ЗАЯВА

Відповідно до Закону України 2148-VIII від 03.10.2017 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», що набув чинності, керуючись ст.2 п.5 цього закону про зміну тексту ст. 59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи», що надає право «Особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, пенсія по інвалідності обчислюється відповідно до цього Закону або за бажанням таких осіб — з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року».
Згідно з викладеним ПРОШУ Вас провести перерахунок і здійснювати виплати моєї основної державної пенсії згідно ст.59 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи» виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати.

«___» __________ 2017 р.   Полывянный  В.В.    /______________/


9 комментариев:

  1. Останє речення заяви без слів (на 1січня відповідного року) це значить п,ятикратноро розміру цього року? щось не ясно в цій заяві....

    ОтветитьУдалить
  2. Розясніть, будь ласка, заяву не ясно з якого року?

    ОтветитьУдалить
  3. Що означає в зразку заяви 5 строка в шапці (п/п)...???
    До якого часу треба подати заяви...???

    ОтветитьУдалить
  4. Коли почнуть перерахунок ? При написані заяви - перерахунок буде здійсьнюватись з 11.10/2017 чи з подачі заяви?

    ОтветитьУдалить
  5. ... - з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року - 1986рік, 87р.,88р.,89р.,90р.і далі , як би вам побратіми хтіли підвищити пенсію оті рожи які мінсоцполітиці сидять , то вже починаючи з 1го жовтня Ви би її отримали , а так всіх Нас тримають за мовчазливих дурнів .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Всем чернобыльцам подняли на одинадцать процентов,это 3гр инвалидности 1452х225%=3267грн вот и все

      Удалить
    2. ты прав братуха добавят нам индийское жилище

      Удалить
    3. братуха неправ... пишите заявы в п.ф.... закон прошел и будет выполняться.

      Удалить
  6. Закон 2148 прийняли і він обов'язковий до виконання - зв'язалися з юристами пенсійного фонду, нам відповіли що чекають офіційного роз'яснення і приймають заяви... , підвищення і перерахунок будуть робити з моменту подачі і реестраціі заяви...

    ОтветитьУдалить