Уряд планує на 25% збільшити витрати на санаторне лікування чорнобильців

Кабінет Міністрів установив розмір грошової допомоги постраждалим унаслідок Чорнобильської катастрофи для компенсації санаторно-курортним закладам вартості путівки від 6,8 до 20,7 тис. грн у 2018 році, таким чином збільшивши їх на 25%. Відповідне рішення було схвалено в ході засідання уряду, передає «112 Україна».

«Згідно із законом про державний бюджет, передбачено збільшення видатків для забезпечення санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Відповідно ми збільшуємо на 25% розмір суми грошей, яка надається при укладенні договору органом соціального захисту населення з установою», – в ході засідання уряду повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Зокрема, розмір такої допомоги становитиме для осіб, котрі належать до першої категорії (потерпілі, які мають інвалідність, пов'язану з наслідками аварії), – 6 тис. 822 грн.

Для осіб, які належать до першої категорії, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), – 20 тис. грн.

Для дітей, інвалідність яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою, – 13 тис. 545 грн.

Як повідомляв ZAXID.NET, восени 2017 року Кабінет міністрів України дав право постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи особам отримувати грошову компенсацію в розмірі 35% прожиткового мінімуму замість путівок на оздоровлення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий