«Думка Чорнобильця» стосовно питання заміни «Посвідчень»


«Думка Чорнобильця» — це спільна думка декількох небайдужих до чорнобильських проблем громадян, які безпосередньо брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу та її наслідків, які отримали іонізуючий радіаційний вплив під час знаходження на радіаційно забруднених та небезпечних для життя територіях при виконанні робіт, пов’язаних з ліквідацією Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, виконуючи свої Конституційні обов’язки перед державою та народом України та які потребують повного відшкодування шкоди заподіяної їх здоров’ю державою Україна.

У кожного Чорнобильця є можливість висловити свою думку стосовно життєво важливих питань, які сьогодні, як кажуть на часі і тому брати-чорнобильці долучайтеся до процесу обговорення та напрацювання спільної «Думки Чорнобильця» більш розширеним колом та для впливу на посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також на представників від громадянського суспільства, які будуть займатися питаннями заміни «Посвідчень».
І так…

2. Заміна “Посвідчень”

            Що це та для чого і що за документ під назвою «Посвідчення» ми отримаємо якщо промовчимо… ?

У відповідності до Основного Закону України — Конституції України ми не якісь там  особи, а кожен з нас є Людина і Громадянин!!! Також немає у тексті Конституції терміну АВАРІЯ , а є термін — КАТАСТРОФА ПЛАНЕТАРНОГО МАСШТАБУ. Який  черговий  «подарунок» отримаємо ми, Чорнобильці, від посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування так званим «обміном» “Посвідчень”.

Спочатку  трохи уточнень.

Інформація: цитуємо мовою оригіналу:
Во-первых, это термины «авария» и «катастрофа». С первых дней катастрофы на ЧАЭС происшедшее событие все, начиная с высших звеньев руководства страной, относили к разряду аварии. Известны принципиальные отличия терминов «авария» и «катастрофа». Так, под «аварией» (итал. avaria, от араб. «авар», (повреждение, ущерб) понимается выход из строя, повреждение какого либо механизма, машины и т.п. за время работы, движения (Советский энциклопедический словарь. М.,1987). В то же время, катастрофа: греч. katastrophe — переворот, уничтожение, гибель — это внезапное бедствие, событие, влекущее за собой трагические последствия (разрушение, уничтожение, гибель чего-либо, кого-либо, (Военный энциклопедический словарь, М., 1986). Из приведенных терминов наглядно просматривается их принципиальное отличие, хотя бы из-за гибели людей. На наш взгляд, это стремление к замалчиванию, уменьшению содеянного, один из пороков прошлой авторитарной системы управления государством.

С учетом изложенного, в дальнейшем, где это возможно, употребляется термин «катастрофа».

Диссертации по гуманитарным наукам автореферат диссертации по истории, специальность ВАК РФ 07.00.02  диссертация на тему: “Опыт ликвидации последствий катастрофы на Чернобыльской АЭС” Год:2002 Автор научной работы: Дьяченко Анатолий Александрович Ученая степень: доктора исторических наук 

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 1998 р. N 1099 було затверджено ПОЛОЖЕННЯ про класифікацію надзвичайних ситуацій де чорним по-білому:

Аварія – небезпечна подія техногенного характеру, що створює на об`єкті, території або акваторії загрозу для життя і здоров`я людей і призводить до руйнування будівель, споруд, обладнання і транспортних засобів, порушення виробничого або транспортного процесу чи завдає шкоди довкіллю.

Катастрофа – великомасштабна аварія чи інша подія, що призводить до тяжких, трагічних наслідків.

АВАРІЇ на ЧАЕС, були і раніше, наприклад у 1982 році. Справилися своїми силами. Без Армії, Флоту, Авіації, резервістів, курсантів, студентів, цивільних колгоспників та комбайнерів, робітників та робітниць фабрик та заводів.

Тільки у 1986 році під реактором ЧАЕС знаходилося:
– персоналу станції 2368 чол.,
— будівельників «Саркофагу» — 21500 чоловік,
— допоміжного персоналу — 31021 чоловік,
— військовослужбовців 61518 чоловік.

Для порівняння: ліквідація наслідків ядерної катастрофи на АЕС Фукусіма-1. Було задіяно 32000 чол.

 3. Тепер про головне!

В Конституції України — катастрофа планетарного масштабу.
В  Законі України «Про статус і соціальний захист громадян,які постраждали внаслідок  Чорнобильської катастрофи»  —  катастрофа. В Законі «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» КАТАСТРОФА. В усіх Національних доповідях України до річниць катастрофи — КАТАСТРОФА. Загальнодержавна програма подолання наслідків Чорнобильської катастрофи на 2012-2016 роки — катастрофа. Навіть в назві сумнозвісної Постанови КМУ за № 1210- згадано – катастрофа.
А тепер подивимося в яку пастку “представники влади” задумали загнати нас, Чорнобильців:

Спочатку візьмемо в руки ті “Посвідчення”, які маємо на цей час, наприклад “Посвідчення 1 категорії “ і уважно подивимося. Ми бачимо на першій сторінці там де фото зверху надруковано Посвідчення особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи. На другій сторінці посилання на Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильскої катастрофи».

Вкладка до “Посвідчення” —  «…внаслідок Чорнобильської катастрофи»

Як бачите, поки що згідно наявних у нас “Посвідчень” ми маємо безпосереднє відношення до Чорнобильської катастрофи але на жаль якісь “особи”, а в законі в самій назві ми громадяни!!!

На жаль і про статус наш мова йде тільки в назві нашого закону, а фактично і юридично він (статус) досі чітко не визнаниий і тому “вони” нас називають “потерпілими та постраждалими особами” замість дійсно нашого статусу:

“Учасник ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу” — громадянин України, який безпосередньо брав участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу та її наслідків.

Тепер дивимося, що хочуть дати нам взамін:

Спочатку дивимося уважно зразок “Посвідчення дитини з інвалідністю”.

Виходить, що інвалідність у дитини пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Питань до цього зразка немає.

Дитина постраждала внаслідок Чорнобильської  катастрофи.

ВКЛАДКА № __________
до посвідчення дитини з інвалідністю,
пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи
Серія Д № ___________________________
Прізвище ____________________________
Ім’я _________________________________
По батькові _________________________
Дійсна до ___ _________ _________ р.
Вкладка без посвідчення недійсна  ____________________________
(установа, яка видала вкладку)
Керівник установи _________________________         ___  _______   р.
(підпис, ініціали та прізвище)
МП

А далі ми бачимо, що дорослі, на відміну від дітей, нібито не знали що то катастрофа, та ліквідовували аварію, що і підтверджується виданням нижче наведеним зразком “Посвідчення”, у якому, якщо звернути увагу, є стрічка “підпис”!

Підписом ми погоджуємося з тим, що викладено та записано в ДОКУМЕНТІ !!! (мабуть тому дехто не ставить підпис у своєму посвідченні).

Потім у судах юристи, наприклад ПФУ будуть дуже на цьому наголошувати та наполягати на цій важливій деталі коли будемо намагатися доказувати, що ліквідовували катастрофу планетарного масштабу, а не просто  «аварію».


Теж саме, хто б там не був: партизан, військовий чи відряджений будь який фахівець для робіт — усі ліквідовували якусь “аварію” а не Чорнобильську катастрофу

 — катастрофу  планетарного  масштабу,  як записано в Конституції України та в нашому “чорнобильському”  Законі № 796-XII.


З  ядерщиками все зрозуміло. Була ціла низка локальних аварій що ліквідовувалися не тільки своїми силами, але і без зайвого розголосу та залучення усіх видів та родів військ, без  мобілізації та додаткового, залучення резервістів, курсантів, цивільних спеціалістів  та інше. От і “Посвідчення” посвідчує  про те, що він, “Ядерщик”, є учасником ліквідації ядерної аварії.


Тут раптом хтось з розробників проекту “Посвідчень” згадав, що була катастрофа на ЧАЕС , мабуть тому з’явився такий зразок бланку.


Виходячи з цього то, якщо ти безпосередньо приймав участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи  планетарного  масштабу, то в “Посвідченні” буде написано, що ліквідовував  “аварію”, а якщо живеш в “конча-заспі” – то ти є  потерпілий від Чорнобильської катастрофи…?


Все  найкраще — дітям ! Такий колись був лозунг,  мабуть тому у бланку  “Посвідчення” теж згадали, що все-таки була катастрофа і тому в бланку “Посвідчення” записано, що дитина потерпіла від катастрофи !!!, а не від аварії …


4. Висновки

Підсумовуючи вищенаведене, ми бачимо, що діти та потерпілі мають більше відношення до катастрофи, а ліквідатори до аварії.

Всі ми вже побачили наслідки невизначеності в законодавстві стосовно статті  59 «Пенсії військовослужбовцям, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи» ,ми усі слідкуємо за судовими рішеннями ,прийнятими Судами України стосовно звернень “резервістів”   про нарахування пенсій відповідно до змін на рівні з військовослужбовцями строкової служби. Половина судових рішень на користь позивачів, інша половина проти.

Оце те саме буде із цім “словоблуддям” із термінами АВАРІЯ та КАТАСТРОФА  в подальшому якщо не визначити чітко та зрозуміло “Статус” кожного громадянина України,  який безпосередньо брав участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу та її наслідків, а також інших  громадян України, які постраждали від радіаційного впливу та інших шкідливих чинників.

Далі у наших посвідченнях, у тих що маємо, і в зразках тих, що нам мають всучити, на другій сторінці таке:

Пред’явник “Посвідчення” є “особою з інвалідністю” і має право на пільги та компенсації, встановлені Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”

Питання: а що рештою Законів як України, так і тих, що діяли при СРСР, що так намагаються  відмінити, нам не положено??? Тільки цим Законом?

В УБД-шників, АТО-шників написано конкретно : пред’явник цього “Посвідчення” має право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни-учасників бойових дій.

Завтра по-завтра Закон 796 замінять повністю чи тільки назву, а нам що, знову міняти посвідчення, бо там буде  посилання на старий закон.?
Ось тому і для нормальних категорій в “Посвідченні” просто напечатано- пред’явник цього “Посвідчення” має право на пільги, встановлені законодавством України для ……

Чомусь не надрукували АТОШ-никам, УБД-шникам та афганцям: «має право на пільги та компенсації, встановлені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»», а надрукували те, що і має бути — «…має право на пільги, встановлені законодавством України….» оскільки права цієї категорії захищаються і іншими Законами, напр.. № 2262,№ 2011, та іншими Законами у тому числі і спеціальними Постановами.

І якщо сказати відверто, із того нашого 796-XII Закону залишилася тільки назва, пенсія-Постановами, все решта-Постановами, а в “Посвідченні” посилання на Закон, якого де-факто майже  не існує.

Наші перші “Посвідчення”, видані ще при СРСР теж свідчили, що ми ліквідовували наслідки аварії та що маємо право на пільги та привілеї, встановлені законодавством Союзу СРСР та союзних республік для осіб, що приймали участь в роботах по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС. Але це не є показником, тому що тоді ніхто гадки не мав, що норми Закону переведуть на ручний режим, тоді ще не віднімалися та не скорочувалися пільги, які надавалися згідно Закону а не в ручному режимі Постановами Кабінету Міністрів.

Але в “Посвідченні” відсутнє зазначення тільки одного Закону, як це зроблено в діючих “Посвідченні”, так і в тих, що нам намагаються  “впіхнути не впіхуємоє” вилучивши те, що ми маємо відношення безпосередньо до катастрофи  на ЧАЕС, а не до аварії на ЧАЕС.
В цих “Посвідченнях” «радянського зразка» було чорним по білому написано: «Предъявитель удостоверения имеет право на льготы и преимущества, установленные законодательством Союза ССР и союзных республик для лиц, принимавших участие в работах по ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС»

Не додумалися же в “Посвідченні” учасника війни надрукувати замість “Посвідчення учасника війни” щось на кшталт “Посвідчення учасника “зарніци” чи якихось маневрів”.

5. А тепер ще головніше!

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
РІШЕННЯ
КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ


м.Київ                                                            Справа №1-11/2018(3830/15)

17липня 2018року
№ 6-р/2018
установив

В Україні визнається і діє принцип верховенства права(частина перша статті 8 Основного Закону України).

Конституція України має найвищу юридичну силу; закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй(частина друга статті 8 Основного Закону України).

Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави(стаття 3 Конституції України).

За статтею 16  Основного Закону України забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду Українського народу є обов’язком держави.

Виходячи зі змісту статті 16 Основного Закону України Конституційний суд України зазначає, що обов’язок держави щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу збереження генофонду Українського народу зумовлює  надання особливого статусу громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Встановлення у законах України пільг, компенсацій та гарантій громадянам України, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, обумовлено виконанням державою свого конституційного обов’язку, передбаченого статтею 16  Основного Закону України, щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та збереження генофонду Українського народу

Такі пільги, компенсації та гарантії є особливою формою відшкодування завданої шкоди вказаній категорії громадян, а тому скасування чи обмеження цих пільг, компенсацій і гарантій без рівноцінної їх заміни свідчитиме про відступ держави від її конституційного обов’язку.

Пільги, компенсації і гарантії, встановлені у Законі №796, є особливою формою відшкодування завданої шкоди таким особам за втрачене здоров’я, моральні і фізичні страждання, обмеження в реалізації своїх здібностей та можливостей забезпечити особі гідний життєвий рівень.

З огляду на це соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, має передбачати відшкодування шкоди, заподіяної їх життю, здоров’ю і майну внаслідок радіаційного забруднення, та реалізовуватися шляхом надання їм відповідних пільг, компенсацій і гарантій. Вибір такого особливого порядку відшкодування шкоди обумовлений надзвичайними масштабами катастрофи та її наслідків.

Рішення Конституційного Суду України є обов’язковим, остаточним та таким, що не може бути оскаржено.

Завершуючи тему “Думка Чорнобильця” стосовно питання заміни “Посвідчень”, хочемо звернутися до вас “побратими — чорнобильці”, а саме:

Приймайте безпосередню участь у всіх процесах, які зараз відбуваються у “чорнобильському русі”. Байдужість призводить безвідповідальність, яка породжує беззаконня і тоді маємо те що маємо, але ми і тільки ми можемо змінити своє життя на краще, коли разом як колись в ті далекі роки…1986 ми зупинили “атомну чуму”, ми врятували весь світ, ми ліквідували  Чорнобильську катастрофу — катастрофу  планетарного  масштабу!

Зараз необхідно “ліквідувати катастрофу в головах” посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, у тих, хто займається питаннями заміни посвідчень, готує проекти “Посвідчень” та прописує наш “Статус” !!!

А для цього, перш за все, необхідно “ліквідувати катастрофу і в своїй голові”, усвідомити свій “Статус” і визначитися як людина і громадянин, який безпосередньо брав участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу!

Необхідно кожному з нас чітко визначитися з нашим “головним документом Чорнобильця” — “Посвідчення”, а саме що повинно бути записано в ньому!

На нашу спільну думку Ініціативної групи з захисту Конституційних прав громадян, які безпосередньо брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу та її наслідків “Посвідчення” має обов’язково нести наступну інформацію:

  • статус громадян, які безпосередньо брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу та її наслідків, а також тих, хто постраждав від радіаційного впливу та інших шкідливих чинників.
  • № (номер) у “Посвідченні”, який є реєстраційним № (номером) у Державному реєстрі України, який забов’язаний вести ДУ «УЦІТ» (Державна установа “Український центр інформаційних технологій”)
  • пред’явник цього Посвідчення має право на компенсації та пільги, встановлені законодавством України та рішенням Конституційного Суду України від 17липня 2018року № 6-р/2018.

Бажаємо всім і кожному міцного здоров’я та Божої благодаті !!!

З повагою,
Ініціативна група: 
  • Білоєнко В. М.
  • Вишневський А. В.
  • Гайдак В. В.
  • Дерев’янкин М. І.
  • Івакін Б. І.
  • Ігнатов Е. Є.
  • Князєва Л. А.
  • Подрядчиков В. Ф.
  • Полив’яний В. В.
  • Потапчук А. М.
  • Решетняк І. В.
  • Шкарупа С. Б.
  • Яковенко О. Т.




128 комментариев:

  1. Требовать чтобы было катастрофа.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит15 авг. 2018 г., 22:45:00

      Аноним (15 авг.2018г.,20:42:00),а Вы с начало у Лубенской всезнающей коб..ы и потребуйте,а кто кроме ее наилучшее знает тему ----"ЗАМИНИ ПОСВИДЧЕНЬ"??? Так ,что пожалуйста обращайтесь к "профФесионалкам"!!!

      Удалить
  2. Фигня полная! Слова авария и катастрофа - синонимы! Как правило, слово катастрофа применяется для придания смысловой значительности,состоянию повреждений и величины драматизма и наступивших последствий. В данном случае авария имела катастрофические последствия, но от этого она не перестаёт быть аварией. Приводить определения из указанных советских источников не совсем уместно, так как есть масса других словарей имеющих другие значения, например в словаре Ушакова авария определяется, как повреждение, поломка судна. Когда в результате какого то события тонет судно и гибнут люди это авария или катастрофа? В принципе понятие катастрофа может быть, как глобальным, так и индивидуальным. Для кого то могут быть катастрофой собственные душевные переживания. Как по мне то разницы нет никакой в Советском удостоверении была именно авария! И это правильно даже с типографской точки зрения - это же удостоверение, в котором чисто физически нет места для длинных понятий, а не Википедия! Когда предъявляешь удостоверение оно должно легко и понятно читаться! А не греть собственное самолюбие. Может ещё каждому в удостоверении расписывать количество выездов, характер работ и прочие важные для установления статуса моменты.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Когда предъявляешь удостоверение оно должно легко и понятно читаться! А не греть собственное самолюбие.

      Это точно. Согласен по всем пунктам ,но что поделаешь если у многих образовался комплекс неполноценности...Вот и пытаются его "скомпенсировать" разными второстепенными атрибутами типа удостоверений и самопальных орденов...Ну надо ж как то подчеркнуть для окружающих собственную значимость...
      Пытаются выглядеть как "крутые парни в малиновых пинджаках " в 90-ые...Забавны эти потуги...

      Удалить
    2. Правда победит16 авг. 2018 г., 12:35:00

      Если б Европа промолчала,то в Советском Союзе вообще не было и аварии на ЧАЭС в 1986 г.

      Удалить
    3. Уважаемый аноним Место всегда ты найдешь если тебя будет касатся. Отправилиб тебя ночью на военные зборы под приказом военного времени, а потом на крышу 3-го реактора, как бы Ты рассуждал?

      Удалить
  3. если нет разницы, то почему так рветесь отнять термин КАТАСТРОФА????ПОЧЕМУ В ОБРАЗЦАХ ОДНИХ катастрофа ЕСТЬ, А У ДРУГИХ НЕТ?.чТО ЗАДУМАЛ В ЭТОТ РАЗ БЛАГОДЕТЕЛЬ?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 25 чапаевская дивизия16 авг. 2018 г., 07:17:00

      спросите у Ларисы Лубенской она ету тему харашо знает, именно она добивается замены, навкрное опять заказ поступил

      Удалить
  4. АВАРИЯ БЕЗ ЖЕРТВ А КАТАСТРОФА С ЖЕРТВАМИ ЭТО ДЛЯ ОЧЕНЬ УМНЫХ! ОТКАЗАТЬСЯ ОТ ОБМЕНА КОРОЧЕК И ТРЕБОВАТЬ ВЫПОЛНЕНИЕ ВСЕХ РЕШЕНИЙ СУДОВ И ЗАКОНА ДЛЯ ВСЕХ. В 18 ВСЕХ ЛПА ПЕРЕСЧИТАЛИ ТРЕТЬ УМЕРЛА , ЖДУТ ПОКА ВСЕ СКОНАЮТ ????????????????

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А чего сам пишешь ЛПА! Тогда уже пиши ЛПККПМ - расшифровую:ликвидация последствий катастрофы - катастрофы планетарного масштаба.

      Удалить
  5. Что эта за авария, в которой количество погибших от последствий больше,чем погибло в Японии от бомбардировок Хиросимы и Нагасаки, что это за авария в которой количество погибших больше, чем было потеряно СССР в войне с финнами???=-

    ОтветитьУдалить
  6. У цьому питанні беззаперечно треба відштовхуватися від Конституції України. У Конституції термін "КАТАСТРОфА". Значить всі правові норми які мають підпорядкований характер повинні мати термін "катастрофа". Те саме і з посвідченнями. Якщо такого немає значить недопрацювали відповідні юридичні служби.

    ОтветитьУдалить
  7. Полный бред! Удостоверения надо менять, всех тщательно перепроверить, отсеять тех, кому льготы не положены и отдать должное тем, кто это заслужил! А как это будет называться авария или катастрофа или вселенский катаклизм разницы нет, главное там будет указан год участия. Против выступают в основном те кто были 88-90 годах да те, чье участие равно "нулю". По мне пусть хоть горшком назовут, лишь бы пенсию нормальную платили!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Браво! Думаю что так и есть...

      Удалить
    2. Правда победит16 авг. 2018 г., 11:58:00

      Анонимный (16 авг. 2018 Г.,9:08:00),это психопат с общ.организации "Чернобыль-86",который постоянно закатывал истерики на заседании Переговорных Групп с Каб.Мин.,с заказной целью развалить,поссорить Ликвидаторов.

      Удалить
    3. Правда победит

      Вы имеете в виду О.Реброва? Мужик работал на крыше ЧАЭС,убирал графит...Вот это и значит,что он принимал НЕПОСРЕДСТВЕННОЕ УЧАСТИЕ в ликвидации ,(в отличие от многих его оппонентов)...
      И хотя и говорят что правда у каждого своя,- тут деваться некуда...Но наехать на "настоящего" хотса...

      Удалить
    4. А еще он и в Афгане в качестве журналиста с автомата поливал духов,и через 30 лет добавил себе выезды в зону,и получил гранды от немцев,и многое другое получил своей наглостью в отличии от простых ликвидаторов.

      Удалить
    5. Так вот пенсия, вернее ее размер , и зависит от того каким горшком тебя назовут. В законодательстве все должно быть предельно ясно и конкретно.

      Удалить
  8. основном те кто были 88-90 годах да то, чье участие равно "нулю". По мне пусть хоть горшком назовут, лишь бы пенсию нормальную платили!
    Анонимный16 авг. 2018 г., 9:08:00 .МНОГИЕ 88-89 УЖЕ ДАВНО В МОГИЛЕ. А ТЫ ВСЕМ РАССКАЗЫВАЕШ...ЧТО ИХ УЧАСТИЕ РАВНО НУЛЮ.НЕ ПОЗОРЬ ИХ ПАМЯТЬ ... ГЕРОЙ ДЕШЕВЫЙ...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Не я писал тот пост,но надоело Вранье и перекручивание! Ты читать то хоть умеешь? Попроси внуков,пусть растолкуют смысл написаного...И буквы не подменяй,а то привык фальсифицировать!

      Удалить
  9. закон 796-12 ликвидаторы 1986-90г.о чем спор?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ликвидаторы конкретно чего?

      Удалить
    2. читай ст10 закона796-12 умник

      Удалить
  10. ПОНЕСЛАСЬ 3,14 ЗДА ПО КОЧКАМ!!! И ТЕБЯ ВЫЛЕЧАТ, И ТЕБЯ ВЫЛЕЧАТ, И МЕНЯ ВЫЛЕЧАТ,,,,,,,,
    надіюся що ще пам'ятаєте де це звучало!

    ОтветитьУдалить
  11. Вы имеете в виду О.Реброва? Мужик работал на крыше ЧАЭС,убирал графит...ОН БЫЛ ДОЗИМЕТРИСТОМ. СЕЙЧАС В МЕРИИ РАБОТАЕТ ЛИФТЕРОМ.....

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. В каком то интервью он говорил что работал на крыше. Оснований НЕ верить ему у меня нет...Хотя верить(я уже убедился) надобно, только архивной справке МОУ...
      Если там написано,что он работал на крыше,то так оно и было...Вы видели его архивную справку? Что там написано?

      Удалить
    2. Правда победит16 авг. 2018 г., 22:18:00

      А в каком-то интервью он убеждал ,что а Афгане будучи корреспондентом поливал духов с автомата,и главное очень убедительно и правдоподобно !

      Удалить
    3. А что еста такие справки: дозиметрист убирал лопатой графит на крыше?

      Удалить
  12. Придурки . Покажите еще у кого грудь волосатёй .....А то скучно без подноса.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. И это правильно!!!
      Справка о том, Кто, где,и в каком году работал на ликвидации,-вещЪ глубоко интимная !!!
      Не хрен ее демонстрировать на людях ,мы же целомудренные и стеснительные...

      Удалить
  13. удостовереня замена да это очень хорошо А КАК ЗАМЕНИТЬ УДОСТОВЕРЕНИЕ БЫВШЕМУ ВОЕНКОМУ ЕСТЕСТВЕННО ПРИМАЗАНОМУ И ПОЛУЧИВШЕМУ ДАЖЕ /8ГРУППУ ИНВАЛИДНОСТИ ТОЕСТЬ ТЕПЕРЬ ИНВАЛИД ЧАЭС ХРЕНЗНАЕТ КАКОГО ГОДА НО ДУМАЮ 86-87Г ЭТО ФРУКТ ЧЕРКАССКОЙ ОБЛ. ПГТ ЧЕРНОБАЙНАДЕЮСЬ ЗАМЕНА УДОСТОВЕРЕНИЙ ЕГО ОСТАНОВИТ А СУД ЗАСТАВИТ ВЕРНУТЬ ТО ЧТО ОН ПОЛУЧИЛ ЗА ВСЕ ГОДЫ ЭТО И ПЕНСИЯ И КОМ-УСЛУГИ +МЕДИКАМЕНТЫКОРОЧЕ ВСЁ ДО ПОСЛЕДНЕГО ЦЭНТА ,ЭТОТ ФРУКТ ПО ФАМИЛИИ ЛАНДЯК НИКОЛАЙ НИКОЛАЕВИЧ НАДЕЮСЬ НА ВАШУ ПОДДЕРЖКУБРАТЬЯ ЛИКВИДАТОРЫ И ЧТО ВЫ СДЕЛАЕТЕ ПЕРЕПОСТ ПУСТЬ ЗНАЕТ ВСЯ СТРАНА ЗА ЛЖЕЦА

    ОтветитьУдалить
  14. В г.Лубны объявили что удостоверение будет заменено только при наличии архивной довидки М.О.Украины.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Это правильно!Это должен быть ОСНОВНОЙ документ! Никакие справки командиров В/Ч не должны играть значительные роли...
      Да этих справок и НЕ ДОЛЖНО быть у "партизан"...Справки выдавались для того что бы их сдали в бухгалтерию предприятий,для начисления денег за работу на ЛПА...
      Поэтому справки- это отчетность бухгалтерии за начисленные суммы,и остатся они должны были в бухгалтериях предриятий...Если без химии...

      Удалить
  15. Доречі кратне нарахування зарплати за роботу в зоні є найважливішим підтвердженням участі особи в ЛНА на ЧАЕС.

    ОтветитьУдалить
  16. Это все хорошо. Когда начнем менять? Все говорят , но никто пока не меняет , поменять их не впервой , только Где ?

    ОтветитьУдалить
  17. Сьогодні розмовляв з працівницею УПСЗН. Каже поки ніяких вказівок. Чекайте, передзвонимо.

    ОтветитьУдалить
  18. КАРУСЕЛЬ ПРОДОЛЖАЕТСЯ, ТАМ ГНОБИЛИ И ТУТ ГНОБЯТ , ОДНИ И ТЕ ЖЕ КОМАНДИРЫ И НАЧАЛЬНИКИ. ВЫБИРАЙТЕ В СОЮЗЫ ИЗ СОЛДАТ И РАБОЧИХ А НЕ КОМАНДИРОВ И НАЧАЛЬНИКОВ. НАС ЖЕ ТРУДЯГ БОЛЬШИНСТВО.

    ОтветитьУдалить
  19. Какие трудяга, что пролетариата, К.Маркса начинался? Два шага вперёд-Ленин. Даше революцию пролетариата ! Дурдом. Давайте Указом займемся.

    ОтветитьУдалить
  20. ЗАМЕНА УДОСТОВЕРЕНИЙ НЕ ЗАКОННА УЖЕ 4 РАЗ МЕНЯЮТ. И ПЕНСИИ ОНА НЕ ДОБАВИТ. ГЕНОЦИД ОДНАКО. РУКОВОДСТВО ВГОИ СИДЯТ НА МАКСИМАЛКАХ И СМЕЮТСЯ С ЛИКВИДАТОРОВ, И ПРАВИЛЬНО ДЕЛАЮТ. ЛОХ НЕ МАМОНТ НЕ ВЫМРЕТ.КАПИТАЛ В ДЕЙСГВИИ.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "ЗАМЕНА УДОСТОВЕРЕНИЙ НЕ ЗАКОННА..."

      Если замена удостоверений не законна,-значит она нарушает ЗАКОН, или противоречит ЗАКОНУ...
      Не могли бы ВЫ уточнить какому именно ЗАКОНУ?
      Ну с целью преодоления моей тупости,и повышения общей образованности...

      Удалить
    2. Правда победит17 авг. 2018 г., 08:06:00

      Аноним(16 авг.2018 г.,20:53:00),пожалуйста сообщите :" На основании какого Закона собирается Геращенко Ира с Ревой проводить замену посвидчень,может истек срок действия,может в посвидчени типографическая опечатка?" Согласно Чернобыльского Закону срок действия "посвидчень" четко выписан ,и не предусматривает замену "посвидчень",а предусматривает выдачу "ДУБЛИКАТА посвидченя".А если в Мин.Соц.Политики,а конкретно в Ревы есть вопросы к какому-то Чернобыльцу по статусу вопросы,то это разбырательство проводиться индивидуально по конкретному случаю!А так взять и всех Чернобыльцев заподозрить ,обвинить,унизить мог только Андреев с СЧУ. А сейчас это делает мастер "брать интервью"----Геращенко Ирка в следствии своей обиды на какого- то Чернобыльца ,что "махал перед Иркой" своими так сказать "корочками".А вот почему тогда не унижают "афганцев" ,"АТОшников" и другие категории не законными заменами "посвидчень?"Где логика действии этих мастеров "брать интерью"?

      Удалить
  21. Читай Конституцию, статью 16.В ней четко написано Чернобыльская катастрофа-катастрофа планетарного масштаба.А тебе и мне суют удостоверение в котором мы ликвидировали аварию.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Эх,раз пошла такая пьянка,то что мы имеем с гуся?...

      1. Ныне действующие удостоверения не действительны (в виду наличия в них записей противоречащих конституции Украины)
      2. Ваши(наши) экспертные заключения "о связи заболевания...) -просто бумажки,(по тем же причинам )...
      з. Справки архива МОУ ,выданы так же с записями не соответствующими ст.16 КУ...

      Вывод? Эти все документы надо менять,так как народ бунтует и требует все записи"по Конституции"...

      Ох и крутую чистку можно сварганить! В несколько раз можно уменьшить категорию 1...

      Удалить
  22. Вимагаю посвідчення яке буде відповідати тексту Конституції України. Там мова йде про катастрофу.

    Приберіть нарешті цензуру на сайті у вигляді картинок з "транспортними засобами", "дорогами"!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит17 авг. 2018 г., 09:40:00

      Дорогой,это нас так втягивают в компьютерную игроманию,начиная с простых картинок.

      Удалить
  23. Объясните почему в законе 796 до сих пор термин "участник ликвидации последствий аварии" а не "участник ликвидации последствий катастрофы" как написано в Конституции.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит17 авг. 2018 г., 09:56:00

      Ничего страшного,пусть на некоторое время будет удостоверение с "аварии",а потом уже с "катастрофы",ведь и рабочие типографий больше смогут заработать,и чиновники на тендерах смогут "покращати свий материальний стан",и нам все-таки будет интересней ,веселее.ХОРОШЕЕ ДЕЛО ПРИДУМАЛИ ТОВАРИЩИ!!! Успехов! И главное ___на этом не останавливайтесь,продолжайте,дерзайте!

      Удалить
    2. Похоже что обмен не последний. Уже понятно что следующий будет из-за терминов авария-катастрофа... А может Конституцию поменяют, как Юля предлагает. Про Чернобыль вообще могут "забыть". Скажут:"Сеня, про зайцев, это не актуально...".

      Удалить
  24. Женский род делится на:
    1. Дам...
    2.НЕ дам...
    3.Дам, но не вам...

    Ликвидаторы делятся на :

    1.Поддерживающих обмен удостоверений и не боящихся его...
    2.Пофигистов,которые не боятся обмена,но и не видят особого смысла в его проведении...
    3."Очкующих",которые боятся(?) замены и придумывают любые зацепки,"аргументы" ли ж бы ее избежать...

    ОтветитьУдалить
  25. Знатоку Конституции.У нас и пенсии не соответствуют основному закону.Но почему то тебя тревожит замена удостоверений.

    ОтветитьУдалить
  26. ПОСТРАДАЮТ ЛПА ДО ИЮЛЯ 86 У НИХ НЕТ ЗОН. ЛИШАТ СТАТУСА А ПОТОМ ДОКАЗЫВАЙ ЧТО НЕ ВЕРБЛЮД. КОРОЧЕ КАТАСТРОФУ НАЗВАЛИ АВАРИЕЙ, ЭТО ГЕНОЦИД И БЕСПРЕДЕЛ .

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А кого геноцидят? Можно поподробней?

      Удалить
  27. Прем’єр — міністру України
    Гройсману В. Б.
    Кабінет Міністрів України
    м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, 01008

    Міністру соціальної політики України
    Реві А.О.
    Міністерство соціальної політики України
    м.Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601

    Громадянина України,
    члена територіальної
    громади м.Харкова, Київського району
    Харківської області
    Жигаєва Віктора Олександровича,
    учасника подолання наслідків
    Чорнобильської катастрофи —
    катастрофи планетарного масштабу.

    Посвідчення: Серія А, № 434617
    Вул. Дружби Народів, буд.263,
    кв.175, м.Харків, 61183
    Е-mail: giglov56@gmail.com
    Тел.: (+38) 050 323 88 81

    Заява

    26.04.1986р. сталася трагедія — аварія на Чорнобильській АЕС. Весь світ визнав Чорнобильську катастрофу як катастрофу планетарного масштабу.

    На той час я, Жигаєв Віктор Олександрович, Громадянин України, який безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, виконав свій конституційний обов’язок перед державою та народом України, безпосередньо прийнявши участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи-катастрофи планетарного масштабу.


    У відповідності до норм прямої дії Основного Закону України — Конституції України:

    Стаття 3. Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

    Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

    Стаття 16. Забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду Українського народу є обов’язком держави.

    Для з’ясування питання щодо визначення статусу та кількості громадян України, які безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, які постраждали від іонізуючого радіаційного впливу при виконанні своїх конституційних обов’язків перед державою та народом України та які потребують повного відшкодування державою Україна шкоди заподіяної їх здоров’ю внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС був створений Державний реєстр України.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. На цей час Кабінет міністрів України постановою від 11 липня 2018 р. № 551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян» затвердив порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян.

      Відповідно до статей 14, 20, 21, 22 та 65 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» Кабінет Міністрів України постановляє:

      Затвердити Порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян, що додається.
      Стаття 14. Визначення категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, для встановлення пільг і компенсацій

      Стаття 20. Компенсації та пільги громадянам, віднесеним до категорії 1

      Стаття 21. Компенсації та пільги громадянам, віднесеним до категорії 2

      Стаття 22. Компенсації та пільги громадянам, віднесеним до категорії 3

      Стаття 65. Порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

      Учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілим від Чорнобильської катастрофи видаються посвідчення, виготовлені за зразками, затвердженими Кабінетом Міністрів України.
      Як свідчать Статті 14, 20, 21, 22 мова йде про осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і потребують компенсації та пільг.

      Таким чином, на моє глибоке переконання, реєстраційний номер у Державному реєстрі України є основною базовою інформаційною складовою і саме тому єдиним законним рішенням при реалізації Постанови КМ України № 551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян», а саме:

      «нові посвідчення видавати з відповідним реєстраційним номером, привласненим громадянам у Державному реєстрі України».

      Виходячи з вищезазначеного,

      Заявляю про те, що я, Жигаєв Віктор Олександрович Громадянин України, який безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, не особа, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи і потребує компенсацій та пільг, а Громадянин України, який безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, який постраждав від іонізуючого радіаційного впливу при виконанні своїх конституційних обов’язків перед державою та народом України та який потребує повного відшкодування державою Україна шкоди заподіяної моєму здоров’ю внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, та

      Вимагаю:

      Видати мені, Жигаєву Віктору Олександровичу — Людині і Громадянину України, який безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, документ (посвідчення) в якому чітко будуть визначатися мої персональні дані, а саме:

      Удалить
  28. Шиза косит наши ряды, санитаров явно в стране не хватает! ��

    ОтветитьУдалить
  29. "...На той час я, Жигаєв Віктор Олександрович, Громадянин України, який безпосередньо брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, виконав свій конституційний обов’язок перед державою та народом України, безпосередньо прийнявши участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи-катастрофи планетарного масштабу."...
    --
    А "виконав свій конституційний обов’язок перед державою та народом України" згідно з ЯКОЮ КОНСТИТУЦІЄЮ ?

    Конституцією УРСР 1978 р. ? Чи Конституцією держави Україна,ухваленою 28 червня 1996 року ?

    Вони ніби то,зовсім різні....
    Здаєтся,що ми в своєму намаганні натягнути ...щось на щось перестаралися...

    ОтветитьУдалить
  30. Дуже багато написано п.Віктором.
    Чи є сенс про все це писати? Одне діло якщо в посвідченні замість "постраждалого" буде "учасник ліквідації". Що не кажіть але для багатьох це є важливим моральним питанням. А інша справа «нові посвідчення видавати з відповідним реєстраційним номером, привласненим громадянам у Державному реєстрі України».
    Припустимо що такий номер буде в посвідченні. Невже медичне або пенсійне забезпечення від цього стануть кращими?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. З реестром проблеми. Він в занедбаному стані, так як кошти в останній час не виділялися... Тому виконати вимогу складно... Думаю що про це знає і автор.. Не виключено що вся ця "епопея з призначенням номеру реєстру" має мету- затормозити обмін посвідчень...

      Удалить
    2. Якщо "мета- затормозити обмін посвідчень..." тоді все зрозуміло. Десь вже закликають бойкотувати обмін. Скоріще за все це йде від тих хто просто боїться обміну, бо нове посвідчення може і не отримати. Будуть питання до тих кому видавали за рішенням судів.

      Удалить
    3. Правда победит17 авг. 2018 г., 17:01:00

      Во первых "епопея з призначенням номеру реестру" была начата ранее "епопеи з замини посвидчень",так что "ЕПОПЕИСТЫ--- сукинные дети в очередь и не скандальте между собой уважаемые шестерки Ревы!"

      Удалить
    4. "Во первых "епопея з призначенням номеру реестру" была начата ранее..."

      Так то оно так,но есть ньюансы...
      Думаю,что не ошибусь,если скажу... Что бы " довести до ума" реестр нужно финансирование и несколько(!) лет работы...
      И свести вместе обмен удостоверений и реестр -это что то...

      Вообще то я за реестр,но только не надо путать божий дар с яичницей...

      Удалить
  31. Какая разница какие будут корочки ? Вам что с них воду пить ? Одно дело пенсии и льготы , медицина , а это все мутъ.как будут в коробках называться ликвидатры аварии и мирового масштаба. Все равно Ваш масштаб дальше райцентра или облцентра никому не надо.да и там всем безразлично.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Какая разница какие будут корочки ?"

      Святая правда! Кстати,у меня и сейчас и в удостоверении ,и во вкладыше написано что я УЧАСТНИК ЛИКВИДАЦИИ АВАРИИ...И что с этого? Мне это как то фиолетого и я "не озабочен" этим...А было бы написано что я пострадавший, точно так же мне было бы фиолетого...Но хотите менять-давайте меняйте...Та же задница,но вид сбоку...Пенсия-важно,а остальное игра деток в песочнице...

      Удалить
  32. Те , которые реально были на ЧАЭС то тем, я думаю без разницы какие будут удостоверения, а муть провокатора лучше не слушать. Давайте Гройсмана и Реву будить по выполнению Указа. Это толково

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит17 авг. 2018 г., 17:17:00

      Петр,а кто будет "БУДИТЬ",лидеры общ.Черноб.организаций занятые кандидатско-депутатскими делами,а мы самые без них--слепые, безпомощные котята.Это горькая правда.

      Удалить
  33. Дійсно, що ж з Указом? "Тиха украинская ночь..."

    ОтветитьУдалить
  34. Вообще-то за всей этой возней по замене,что-то кроиться.Вам не кажеться?

    ОтветитьУдалить
  35. а никто не подумал во сколько обойдется обмен?может лучше финансы пустить на благие дела?прав тот кто пишет что настоящему ликвидатору всёравно что напишут на надгробной плите

    ОтветитьУдалить
  36. Как минимум обмен удостоверений очень успешно выполняет функцию "отвлекаловки" нашего внимания от более важных и злободневных дел. Например выполнения Указа, пенсионного вопроса...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит17 авг. 2018 г., 17:26:00

      Вот человек и подобрал четкое и ясное слово-------"ОТВЛЕКАЛОВКА".Спасибо,а то я подробно и долго пояснял своими словами,а здесь раз и четко и ясно ----"ОТВЛЕКАЛОВКА для лохов"!

      Удалить
  37. Что процентно . Правильно пишет. Эти рожи затеяли движение что бы нас отвлечь от выполнения Указа. Указ есть а платить Рева не хочет, и мутит воду.

    ОтветитьУдалить
  38. ребята а к чему призывают гайдак и жигаев?я понял так что каждый ликвидатор должен писать прошение гройсману или реве и те собственноручно будут вручать ксивы?

    ОтветитьУдалить
  39. Не вводите людей в заблуждение постановление 551 замена удостоверений, а не очередная "проверка".
    Согласно постановлению 551, если есть хоть один документ с перечня гражданину выдается удостоверение:

    Посвідчення видаються:

    учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - на підставі одного з таких документів:

    - довідки про підвищену оплату праці в зоні відчуження із зазначенням кількості днів і населеного пункту, підтвердженої первинними документами (наказ чи розпорядження про відрядження до зони відчуження із зазначенням періоду роботи (служби) в зоні відчуження, особового рахунка, табеля обліку робочого часу, посвідчення про відрядження в зону відчуження з відміткою підприємства про прибуття та вибуття працівника, шляхових листів (за наявності), трудової книжки (у разі потреби);

    - довідки архівної установи про участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в зоні відчуження із зазначенням періоду служби (виконання робіт), днів виїзду на об’єкти або в населені пункти зони відчуження, у разі потреби - довідки командира військової частини, військового квитка, витягу з особової справи військовослужбовця, завіреного в установленому порядку;

    В/билет, справки оригиналы или справка с архива требование постановление 551 четко это определяет выдача удостоверения. Требовать справку с архива это злоупотребление, если нужна проверка служба должна это сделать сама.

    Действительно направить людей по судам для получения удостоверения, чем люди будут трясти депутатов и власть за достойные пенсии.
    Среди чернобыльцев много продажных шакалов служащих за медали и ордена власти они будут превышать полномочия и злоупотреблять своим положением.

    32 года после аварии ищите справки в архиве сами...Вы дебилы или от рождения недоумки?
    Есть у Вас оригиналы документов и путь все идут лесом постановление 551 указывает наличие всего одного из перечня документов и удостоверение ваше.

    ОтветитьУдалить
  40. Нас ОТВЛЕКЛИ и мы дружно начали обсуждать проблему обмена удостоверений.
    А малочисленные разумные голоса "потонули" в общей дискуссии: "катастрофа - авария", "потерпевшие или участники ликвидации".
    Давайте переключать наше внимание, силы и энергию на вопросы которые улучшат наше материальное положение. При всем уважении к указанным выше дискуссионным вопросам, но бытие определяет сознание.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Конечно отвлекли,и дураку ясно.Что б меньше мотались по судам и требовали повышения пенсий.Неизвестно ,что по факту они преследуют,отвлечь или нагнуть(требуя того, не зная чего).По отношению к нам,видно,что у власти на нас уже нехорошая реакция.

      Удалить
    2. видно,что у власти на нас уже нехорошая реакция.

      Считаете что будет попытка домагательства в грубой форме со стороны власти?

      Удалить
  41. На сайте "Чернобылец Харьковщины" заявления Гайдака и Жигаева.

    ОтветитьУдалить
  42. ВЛАСТЬ! СПС! ВЫ ВСЕ ПРАВИЛЬНО ДЕЛАЕТЕ , БЕЗ АДРЕНАЛИНА МНОГИЕ ЛИКВИДАТОРЫ ДАВНО БЫ УМЕРЛИ. А ТАК МЫ БЕССМЕРТНЫЕ ЕСТЬ ЦЕЛЬ ДОЖИТЬ ДО ЗАМЕНЫ , СНОВА И СНОВА УЖЕ 4 РАЗ!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А ще хочеться подивитися у 2019 на нову владу. Без багатьох "героїв нашого часу"... Сто років би цю мразь не бачити!

      Удалить
  43. Многие. это не секрет были прикомандированы от предприятий к воинским частям. но они не были призваны через военкомат.Потом за деньги они получили статус инвалид войны.Теперь они не смогут получить справку из архива министерства обороны.Вот и весь ажиотаж вокруг замены удостоверений.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Можна зрозуміти що є декілька "цікавих" моментів пов'язаних з обміном посвідчень. На перший погляд їх не побачиш, але для декого з нас вони можуть стати чутливими.

      Удалить
  44. На кону будет его "величество бумажка",если она на руках все в ажуре.У кого заслуженно,а у кого ,тоже "оригинал",кто в свое время подсуетился заглянув в будущее(на перспективу).Тут уже не разбережь,много воды утекло.А есть чистая липа, шитая белыми нитками,которая прошла перед очечьками инспектора то ли из-за некомпетентности то ли за "конфеты",в 1997(последняя проверка).Инспектор уже на пенсии,а клиент сейчас на стреме.И не забывайте сколько "коллег" подвалило,со всех сторон,после 97г.,а особенно в период 2008-2011,когда была "золотая лихорадка".

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит18 авг. 2018 г., 13:03:00

      Во первых,в 1997г "ПЕРЕЕСТРАЦИИЮ" делала областная комиссия и печать областной державной Администрации,и проверяли фактически инспекторов.А насчет "конфеты" за "посвидчення"---- ну это просто чудик мог такое написать!И еще пожалуйста напишите о "золотой лихорадке" и "коллегах",только без намеков ,а с фактами не указывая ФИО.

      Удалить
    2. В 97г. маленько почистили ряды,были мужики с небольшими непонятками,одних лишили,другие за ........ подкоректировали ситуацию.Лично таких знаю,но это их дело.Все решается в нашем общество,и поболее проблемы.Для ушлых пацанов границ нет,я не имею ввиду статус,эта мелочь не рассматривается,это удел для простых людей.Посмотри вокруг,как некоторые из грязи в князи под ситуацию,а ты статусом удивил.На счет золотой лихорадки: это когда из 4 категории в 1 категорию миграция была целыми семьями,и поздно проснувшиеся,получившие первую связь и группу с 2008г.,когда дали зеленый свет по судам.

      Удалить
  45. 25 чапаевская дивизия18 авг. 2018 г., 07:38:00

    Ребята если человек был на аварии то в соцзахисте он числиться с прихода с аварии, кто с 86года кто с 87года кто с 88 года, но не в коем случае не с 90тода и выше, мы все сдавали документы когда вернулись с ликвидации, а то получается люди ездили деньги зарабатывать в чернобыль и чернобыльцем стал с 2000года или с 2005года ето маразм, но у нас все покупаеться и все продаеться, здоровья всем ликвидаторам и потерпевшим

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит18 авг. 2018 г., 13:20:00

      ВОВЧ блокирует критические коменты .по деятельности "захисници всих ликвидаторив" Лубенской К_,которая сама в открытую(только под анонимом) боится зайти на сайты других Чернобыльских общ. организаций,а только --"из под тишка" провоцирует простых Чернобыльцев.

      Удалить
    2. 25 чапаевская дивизия18 авг. 2018 г., 15:07:00

      на сайте ВОВЧ печатают только то что нравиться Ларисе Лубенской, никакой критики в их адрес,и за удостоверения замолчали бо их чернобыльци роскусили что там кроется какая то афера

      Удалить
  46. ВОВЧ,сайт отстой,что не правится Проскурину все блокируется,мои коменты уже более двух месяцев не пропускают блокируют,за то что я написал что Проскурин нас предал за железку.

    ОтветитьУдалить
  47. Успокойтесь замена удостоверений и создание комиссий накрылось все женским ораном

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Если можно поконкретней

      Удалить
    2. Правда победит20 авг. 2018 г., 21:10:00

      Это случайная опечатка,или спецом написал :"ораном"?

      Удалить
  48. Замена удостоверений будет.Комиссий нет и не будет, всех лжеликвидаторов давно знают и знали еще при получении.Деньги делали деньги.Можно было купить чиновника в военкомате,а теперь через 32 года внесите свои данные в архивные документы.

    ОтветитьУдалить
  49. В УКРАИНЕ БЫЛО 400000 ЛИКВИДАТОРОВ ОСТАЛОСЬ 200000 . ПОСЛЕ ЛЮСТРАЦИИ ПО ЗАКОНУ, ВОЕННЫЕ-ЛИКВИДАТОРЫ 86 ГОД ДО ИЮЛЯ МЕСЯЦА ДОЛЖНЫ БЫТЬ ЛИШИНЫ СТАТУСА У НИХ 3 ЗОНА НЕ УКАЗАНА. КАК НЕ ПОСТУПЯТ ВСЕ РАВНО НЕ ПО ЗАКОНУ . ЧТО БУДЕМ ДЕЛАТЬ?

    ОтветитьУдалить
  50. Лубны город - герой чернобыльской славы! что делать ЛПА-86 у которых не указана 3 зона?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Как то очень дипломатично написано "не указана зона опасности"... А если конкретизировать ?

      Удалить
    2. В справке МОУ указана доза 25 рентген,номер части,дни боевых выездов на ЧАЭС и объекты АЭС,но в скобках написано,номер зоны не указан. Июнь-июль 1986 года. В упзн,которое давало запрос в МОУ в своё время,прокомментировали,что у них есть список объектов ЧАЭС и соответственно зон опасности.

      Удалить
  51. ДЛЯ ДИПЛОМАТА - ЛЕТОМ 86 ПИСАЛИ РАБОТАЛ В ЗОНЕ ПОВЫШЕНОЙ РАДИАЦИИ, ЭТО АВТОМАТОМ ЛИШАЕТ СТАТУСА. ПОСТРАДАЮТ ТЕ ЛПА КТО БЫЛ В 3 ЗОНЕ. КТО НЕ УМЕР ОТ РАДИАЦИИ УМРЕТ ОТ ИНФОРМАЦИИ.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Смотрим на число и месяц...

      СОВЕТ МИНИСТРОВ СССР
      РАСПОРЯЖЕНИЕ
      от 17 мая 1986 г. № 964-pc

      "разрешить руководителям министерств и ведомств, участвующих в ликвидации аварии, по согласованию с председателем Правительственной комиссии производить в исключительных случаях оплату труда работников, занятых на указанных работах в III зоне опасности, в пятикратном размере по сравнению с установленными действующим законодательством нормами, во II зоне - в четырехкратном размере и в I зоне - в трехкратном размере."

      Удалить
  52. СМОТРИ СПРАВКУ МОУ. ВЛАСТЬ,ПОЛИТИКИ И СОВЕСТЬ ВЕЩИ ПРОТИВОПОЛОЖНЫЕ. ВОЙНА МЫ ЕЕ ЗАРАБОТАЛИ , СУДЫ , АКЦИИ,НО МОЖЕТ НАС МОЖНО УСЫПИТЬ КАК ТО ГУМАННО. МЫ ЖЕ ГЕРОИ , ХОТЯ БЫВШИЕ И ПОЛОВИНЫ УЖЕ НЕТ. ЕСТЬ ПРОБЛЕМА У ЛПА-ВОЕННЫХ ВЕСНА-ЛЕТО 1986 Г. У НИХ НЕ УКАЗАНА 3 ЗОНА, И ПО ЗАКОНУ ИМ СТАТУС НЕ ПОЛОЖЕН.КАК НЕ ПОСТУПЯТЬ ВСЕ РАВНО БУДЕТ НЕ ПО ЗАКОНУ.ВСЕ РУКОВОДСТВО ЧЕРНОБЫЛЬСКИХ ОРГАНИЗАЦИЙ НА ПОДСОСЕ У ВЛАСТИ , ПОМОЩИ ЖДАТЬ НЕ ОТКУДА. ВСЕМ УДАЧИ!!!

    ОтветитьУдалить
  53. Где тут речь идёт о зонах опасности?

    Посвідчення видаються:

    учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - на підставі одного з таких документів:

    - довідки про підвищену оплату праці в зоні відчуження із зазначенням кількості днів і населеного пункту, підтвердженої первинними документами (наказ чи розпорядження про відрядження до зони відчуження із зазначенням періоду роботи (служби) в зоні відчуження, особового рахунка, табеля обліку робочого часу, посвідчення про відрядження в зону відчуження з відміткою підприємства про прибуття та вибуття працівника, шляхових листів (за наявності), трудової книжки (у разі потреби);

    - довідки архівної установи про участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в зоні відчуження із зазначенням періоду служби (виконання робіт), днів виїзду на об’єкти або в населені пункти зони відчуження, у разі потреби - довідки командира військової частини, військового квитка, витягу з особової справи військовослужбовця, завіреного в установленому порядку;

    особам з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і потерпілим від Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1, щодо яких установлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, - на підставі довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності відповідної групи, пов’язаної з Чорнобильською катастрофою;

    хворим на променеву хворобу внаслідок Чорнобильської катастрофи - на підставі висновку уповноваженої медичної комісії не нижче обласного рівня або спеціалізованої медичної установи Міноборони, МВС, СБУ, які мають відповідну ліцензію МОЗ (далі - експертні комісії), та акта за формою Н-1;

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонимный22 авг. 2018 г., 12:30:00
      Где тут речь идёт о зонах опасности?
      ==
      А он специально, и везде на сайтах ,этот хайп устраивает... При чем иногда копирайт,а иногда небольшие изменения вносит... Не очень похоже что его "переклинило"...Тут что то другое....

      Удалить
  54. МЕЛОЧЬ. РАЗНИЦА ТОЛЬКО В КАТЕГОРИИ. -5 ИЛИ 10 ЛЕТ ВЫХОД НА ПЕНСИЮ. ВЫПЛАТЫ И СТАТУС.
    КТО ЭТО ПРИДУМАЛ ОН ЗНАЛ ЧТО У ВОЯК ЛЕТОМ НЕТ ЗОН В СПРАВКАХ С МОУ. ЭТО УЖЕ ПРОШЛИ ТЕ КТО ОФОРМЛЯЛ СЕБЕ ДОСРОЧНЫЕ ПЕНСИИ.
    3. Інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на
    Чорнобильській АЕС і потерпілим від Чорнобильської катастрофи,
    щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з
    Чорнобильською катастрофою, хворим внаслідок Чорнобильської
    катастрофи на променеву хворобу, віднесеним до категорії 1, а
    також учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС,
    які працювали у зоні відчуження з моменту аварії до 1 липня 1986
    р. - незалежно від кількості робочих днів, з 1 липня 1986 р. до 31
    грудня 1986 р. - не менше 5, а у 1987 році - не менше 14
    календарних днів, віднесеним до категорії 2, видаються
    посвідчення синього кольору, серія А. При цьому у посвідченні на
    правій стороні по діагоналі зліва направо ставиться штамп фарбою
    червоного кольору "Перереєстровано" і на вільному місці
    виконується запис про дату перереєстрації. Починаючи з 1 жовтня
    1998 р. зазначене посвідчення без такого штампу вважається
    недійсним. Посвідчення "Учасник ліквідації наслідків аварії на
    Чорнобильській АЕС" і "Постраждалий від Чорнобильської
    катастрофи" (категорії 1, 2, З серії А) без відмітки про
    перереєстрацію, передбачену у абзаці першому пункту 3 постанови
    Кабінету Міністрів України від 4 лютого 1997 р. N 135 ( 135-97-п )
    (Офіційний вісник України, 1997 р., число 6, с. 68, число 34,
    с. 7; 1998 р., N 19, ст. 681), з тимчасовими вкладками
    затвердженого цією постановою зразка для осіб, які станом на 1
    жовтня 1998 р. не отримали відповідної довідки у Державному
    галузевому архіві Міністерства оборони, вважаються чинними до 1
    травня 1999 року. { Абзац перший пункту 3 із змінами, внесеними
    згідно з Постановами КМ N 620 ( 620-98-п ) від 07.05.98, N 1638
    ( 1638-98-п ) від 16.10.98 } { Тимчасову вкладку див. в Постанові
    КМ N 1638 ( 1638-98-п ) від 16.10.98 }

    ОтветитьУдалить
  55. 9 Январь, 2017 КАК ВСЕ НАЧИНАЛОСЬ!!!!!!!!
    ЛигунПрем’єр – міністру України
    Гройсману В.Б.
    Шановний Володимире Борисовичу!
    До кабінету Міністрів України надійшов проект Постанови КМУ «Деякі питання визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших ядерних аварій». Цей Проект Постанови КМУ підготовлений і поданий Міністерством соціальної політики України БЕЗ ПОГОДЖЕННЯ з Всеукраїнською громадською організацією інвалідів «Союз Чорнобиль Украйни» та іншими чорнобильськими організаціями.
    Представленим Проектом Постанови КМУ передбачено новий порядок перегляду осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших ядерних аварій.
    Пройшло 30 років після Чорнобильської трагедії 117 тисяч чорнобильців у тому числі 49 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС мають інвалідність безстроково та статус 1 категорії, решта мають 2 та 3 категорії.

    Багато хто з них, з різних причин, не зберегли документів, які підтверджують їхню участь в роботах по ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

    Більше того, ті лжеліквідатори, яких бажано лишити статусу чорнобильця, а це як завжди чиновники різного рівня, влада зробити не може бо вони мають ідеальні довідки. Тому, знову в першу чергу постраждають справжні ліквідатори.

    Пропоную в основу порядку перегляду статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших ядерних аварій покласти діючі посвідчення.

    Я вважаю, що усі зміни до законодавчих актів України, які стосуються соціальних законних прав чорнобильців, мають обов’язково пройти обговорення в громадських чорнобильських організаціях. В результаті цих обговорень знайти спільний, узгоджений підхід до підготовки і прийняття законодавчого документу.

    Пропоную в п.11 Порядку видaчі пoсвідчeнь oсoбaм, які пoстрaждaли внaслідoк Чoрнoбильськoї кaтaстрoфи, іншиx ядeрниx aвaрій замість формулювання:

    «Посвідчення видаються:

    учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на підставі одного із таких документів:

    а) довідки про підвищену оплату праці в зоні відчуження із зазначенням кількості днів і населеного пункту, яка підтверджена первинними документами (наказ (розпорядження) про відрядження до зони відчуження із зазначенням періоду роботи (служби) у зоні відчуження, особовий рахунок, табель обліку робочого часу, посвідчення про відрядження в зону відчуження з відміткою підприємства зони відчуження про прибуття та вибуття працівника, шляхові листи (за наявності); трудової книжки (за необхідністю) та інші);

    б) довідки архівних установ про участь у ліквідації наслідків аварії у зоні відчуження із зазначенням періоду несення служби (виконання робіт), днів виїзду на об’єкти або в населені пункти зони відчуження, інших за необхідності документів (довідка командира військової частини, військовий квиток, витяг з особової справи військовослужбовця, завірений в установленому порядку та інших);

    Прийняти таке формулювання:

    Посвідчення видаються: учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на підставі діючого посвідчення:

    Проект постанови КМУ «Деякі питання визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи та інших ядерних аварій» повернути до Міністерства соціальної політики України на доопрацювання, з подальшим обговоренням та узгодженням з громадськими чорнобильськими організаціями.

    З повагою,

    віце-президент Всеукраїнської громадської
    організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»
    — голова Чернігівської обласної організації
    Всеукраїнської громадської організації інвалідів
    «Союз Чорнобиль України» А.М. Лігун

    ОтветитьУдалить
  56. 25 чапаевская дивизия22 авг. 2018 г., 17:02:00

    НА підставі діючого посвідчення, не конае іх дуже багато куплених,

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Свята правда!

      Удалить
    2. ФИО ЗАЯВА В ПРОКУРАТУРУ , іх дуже багато куплених, ИНАЧЕ СТАТЬЯ ЗА НЕ ДОНОСИТЕЛЬСТВО. ТРОЛЛИ ДОСТАЛИ.

      Удалить
    3. 25 чапаевская дивизия22 авг. 2018 г., 20:31:00

      ТЫ что с дуба рухнул, корочки в Киеве в подземных переходах продавались

      Удалить
    4. А чого собі клепку не купив, якщо в переході все продають.Тебе розводять як пацана, а ти ведешся.Згадай що творили з фронтовиками ВВВ, то вони всі Власівці, то небуло ніякого Олександра Матросова,то небуло ніяких Панфілівців що позаду Масква, нячого небуло.Були порепані бджоловоди та були майдани, решти нічого небуло. Тепер настала наша черга,афганців бояться зачепати, бо вони ще хлопці ого-го, а тут зробили пробний збір під Кабміном, подивилися що немає кого боятися, от і давай гнобити.

      Удалить
  57. 25 КОМДИВУ - корочки в Киеве в подземных переходах продавались!ОНИ ПРОЙДУТ В ТРАМВАЕ. А НА ВЫПЛАТЫ , ЛЬГОТЫ И ПЕНСИИ НЕ КАНАЮТ. КОГО ПОЙМАЮТ С ПОДДЕЛЬНЫМИ УДОСТОВЕРЕНИЯМИ ПРЕДЛОЖАТ ДОБРОВОЛЬНО ВОЗМЕСТИТЬ УЩЕРБ ГОСУДАРСТВУ ЕСЛИ НЕСОГЛАСЕН ТО УГОЛОВКА И ЧЕРЕЗ СУД . ТАК ЧТО ЗАПАСАЙТЕСЬ БАБЛОМ ИЛИ СУХАРЯМИ. ЭТО КАСАЕТСЯ ВСЕХ!

    ОтветитьУдалить
  58. Каждый из нас знают купленных притвор сидят тихо как крысы и получают высокие пенсии за что?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Не все сидят тихо. Многие стали "чернобыльскими активистами". Это методика такая. Если за "задницу возьмут",- будут орать что пострадали за защиту прав чернобыльцев,или по политическим мотивам...

      Удалить
    2. Поэтому и массовок грандиозных не было в Киеве.Кто по болезни не приехал это понятно,а основная масса сидела дома и выглядала из-за угла,надеясь,что отчаянные добьются "мильонов" для всех,это не касается ликвидаторов.Где двухмиллионная армия пострадавших.Шапками закидали бы раду,так нет же, сидели тихо,боясь заострить внимание на себе.А негодяи всегда занимают одну из двух позиций: или в переди на " боевом коне" (то есть в кресле одного из обществ),или с отлохмаченной пенсией тихо на хорошем приусадебном участке.Нового в этом ничего нет,так было и так будет всегда,история циклична.Есть и будут "отличники"(хитрожопые) и, мужики(соль земли),которые во всех бедах власть использует,но мало празднует.

      Удалить
  59. САЙТ ВОВЧ.
    ПОЧЕМУ ПРОБЛЕМЫ СО СТАТУСОМ И ПЕНСИЕЙ ТОЛЬКО У ТЕХ ЛПА КТО БЫЛ НА СТАНЦИИ ЛЕТОМ-86 ?
    22.08.2018 в 23:00 Неужели, вы думаете, что я тут трачу свои нервы, вычитываю «негатив» он всяких… просто так?! И вопрос с 25 бригадой химзащиты и 25 Чапаевской дивизией я поднимаю уже многократно неспроста… Дело в том, что в 25 бригаде химзащиты (которые Лубенчане называют 25 «Чапаевской» дивизией) до 1 июня НЕ ВЕЛОСЬ журнала выездов… Так получилось, что в зону пускать по «приказам» с именными списками начали только после этой даты. До этого, именных списков для выездов в зону в 25 бригаде не велось! И именно поэтому, есть приказ командира бригады, полковника Улупова о том, что каждый день нахождения призванного в части 25 бригады химзащиты до 1 июня считать днем выезда на ЧАЭС. Собственно, до 1 июня «партизан» из других бригад на станции не было. Это была зона ответственности 25 бригады. Именно поэтому, у меня из более 20 выездов на станцию, в город Припять и город Чернобыль в архиве есть подтверждение только о 3х выездах в ИЮНЕ! Весь апрель и май не отражены, как выезды в зону!!!! Я был там офицером, а что могут «промычать» обычные солдаты из колхоза, которых призвали 28 апреля и отправили домой 31 мая из 25 бригады? У них «правильной» финансовой справки нет т.к. постановление о таких справках датировано 14 мая, а справки о выездах на станцию начали давать только с июля(!!!) месяца. У меня есть около десятка чернобыльских побратимов, которых «кинули» в собесе даже по досрочному выходу на пенсию по 2 категории. И именно по этим причинам! Финансовой справки — нет, дат выезда в Зону нет, есть только запись в военном билете, у некоторых, сохранилась справка о полученной дозе… А я этих людея знаю много лет до и после… Что им делать? Цитирую из вашего «днів виїзду на об’єкти або в населені пункти зони відчуження, у разі потреби — довідки командира військової частини, військового квитка, витягу з особової справи військовослужбовця, завіреного в установленому порядку;» Там для них мест

    ОтветитьУдалить
  60. КАК ТОГДА СРОЧНИКАМ ПО СТАРЫМ УДОСТОВЕРЕНИЯХ ДОБАВИЛИ ПЕНСИЮ? КАКИЕ ЛПА 3 МЕСЯЦА У НАС ЖГЛИ ЗА 3-4 НЕДЕЛИ ТАК БЫСТРО ЧТО ПИСАРЯ НЕ УСПЕВАЛИ ВЫЕЗДЫ ПИСАТЬ . ТЕПЕРЬ ПРОБЛЕМЫ С ВЫЕЗДАМИ. МОЖНА ВЕЧНО СТАВИТЬ ЗАБОР И СЧИТАТЬ СЕБЯ ЛИКВИДАТОРАМИ? ЛУБНЫ ! ГОРИТЕ В АДУ ВМЕСТЕ С ЧЕРНОЙ ВДОВОЙ.

    ОтветитьУдалить
  61. СПС ЗАВКЛУБУ И КИНОМЕХАНИКУ С ЧЕРНИГОВА ОН СЕЙЧАС ИНВАЛИД ВВВ , ФИЛЬМЫ БЫЛИ КЛАССНЫЕ . ОНИ ХОТЬ КАК ДРУГИЕ ОФИЦЕРЫ НЕ ВОЗИЛИ ТОГДА ЛЮДЕЙ НА СТАНЦИЮ НЕ ЗАНИЖАЛИ СОЛДАТАМ ВЫЕЗДЫ И ДОЗЫ. А СЕЙЧАС ОНИ ОТЦЫ-КОМАНДИРЫ СИДЯТ РУКОВОДИТЕЛЯМИ ЧЕРНОБЫЛЬСКИХ ОРГАНИЗАЦИЙ ЕЩЕ ШАКАЛЫ И ОРДЕНА ПОЛУЧАЮТ . ЗА ЧТО? СЕЙЧАС СТАНУТ ЛЮСТРАТОРАМИ, КАРУСЕЛЬ И ВСЕ ОПЯТЬ ПО 5 КРУГУ АДА , А КРУГОВ ТО 12.

    ОтветитьУдалить
  62. Немного о статусе, «воле народа»…
    Опубликовано: 24 Август, 2018
    http://www.chernobyl.kh.ua/новости/немного-о-статусе-воле-народа/#more-97640
    Последние дни не проходит и дня, чтобы не было звонка с просьбой пояснить, что за «фигня со сменой удостоверений».

    Эта тема все больше и больше интересует всех, кто вдруг понимает, что начинается не просто смена удостоверений, а полный пересмотр статуса.

    Есть ли причины напрягаться ликвидаторам, которые неоднократно проходили такие проверки?

    Безусловно «Да». Рассмотрим как само постановление Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року № 551, так и «Порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян» затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018 року № 551.

    В самом постановлении ужас вызывает факт того, что ВСЕ постановления Кабинета Министров Украины, которые регламентировали порядок выдачи удостоверений ликвидаторам до 11.07.2018 года, даже постановление от 11.01.2017 № 6, утратили свое действие с 25.07.2018 года. Если кто не в курсе, то любой документ теряет правомочность с момента утраты юридической силы того акта, на основании которого он выдан.

    А учитывая, что в силу статьи 65 Закона Украины «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», удостоверение является единственным документом, который подтверждает статус ликвидатора и дает право на льготы, то все ликвидаторы потеряли статус с 25.07.2018 года (дня официальной публикации — Урядовий кур’єр від 25.07.2018 № 137).

    Теперь о том, как этот статус возобновить (как получить удостоверение):

    Пункт 11 Порядка устанавливает:

    ОтветитьУдалить
  63. Пункт 11 Порядка устанавливает:

    «11. Посвідчення видаються уповноваженими органами за поданням райдержадміністрацій за місцем проживання (реєстрації) особи на підставі рішень комісій з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, утворених уповноваженими органами (далі — регіональні комісії)… Рішення про видачу або відмову у видачі посвідчення приймається у місячний строк з дня надходження необхідних документів до уповноважених органів».

    Казалось бы ничего сложного, так, вроде, как и было раньше, читаем:

    «Посвідчення видаються:

    учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — на підставі одного з таких документів:

    — довідки про підвищену оплату праці в зоні відчуження із зазначенням кількості днів і населеного пункту, підтвердженої первинними документами (наказ чи розпорядження про відрядження до зони відчуження із зазначенням періоду роботи (служби) в зоні відчуження, особового рахунка, табеля обліку робочого часу, посвідчення про відрядження в зону відчуження з відміткою підприємства про прибуття та вибуття працівника, шляхових листів (за наявності), трудової книжки (у разі потреби);

    — довідки архівної установи про участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в зоні відчуження із зазначенням періоду служби (виконання робіт), днів виїзду на об’єкти або в населені пункти зони відчуження, у разі потреби — довідки командира військової частини, військового квитка, витягу з особової справи військовослужбовця, завіреного в установленому порядку…».

    Но, на всякий случай, сравним со старым порядком, на основании которого получали наши удостоверения:

    «10. Посвідчення видаються:

    учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС на підставі одного з таких документів:

    а) посвідчення про відрядження в зону відчуження;

    б) військового квитка і довідки командира військової частини або архіву про участь у ліквідації наслідків аварії у зоні відчуження;

    в) довідки про підвищену оплату праці в зоні відчуження (із зазначенням кількості днів і населеного пункту)».


    И опять шок!

    Если командированным в г. Чернобыль бояться нечего, то тем, кто был командирован в «Чернобыльскую зону», «Припятскую зону», будет весело. А уж как будет весело партизанам, у которых в архивных справках указано что они работали в 30 километровой зоне, без конкретных указаний о выездах в зону отчуждения.

    Достаточно сказать, что еще в 2001 году Верховный Суд Украины установил, что «зона отчуждения» и «30 километровая зона» не идентично и справка из архива без указания выездов в зону не может быть основанием для получения статуса…

    А уж сколько радости многие ликвидаторы получат, когда будут востребованы и изучены «особови рахунки».

    Кстати, одним из заданий комиссий установлено тщательно изучать эти особови рахунки и сверять со справками, на основании которых начисляется сегодня пенсия.

    Надеюсь, что достаточно доступно разъяснил некоторые моменты.

    Игорь Бургас, Центр виктимизации Чернобыльской катастрофы.

    ОтветитьУдалить
  64. ПОСЛЕДНИЙ ЗАКОН ЛПА . В СВЯЗИ С ПОЛУЧЕННОЙ ВЫСОКОЙ ДОЗОЙ РАДИАЦИИ , ХОРОНИТЬ ЛИКВИДАТОРОВ В СВИНЦОВОМ ГРОБУ С УКАЗАНИЕМ КОЛИЧЕСТВА ВЫЕЗДОВ В ЗОНУ ОТЧУЖДЕНИЯ И ДОЗЫ ОБЛУЧЕНИЯ В РЕНГЕНАХ. СВЕРХУ ЗАБИТЬ ОСИНОВЫЙ КОЛ ЧТОБЫ НЕ ВОСКРЕСЛИ.

    ОтветитьУдалить
  65. Могильные черви уже не однократно подымали вопрос захоронения чернобыльцев,но до сих пор я что-то не видел ни депутатского запроса, ни хоть какой информации по этой теме.Относительно свинцовых гробов- будут откапывать и сдавать на цветняк.Идея с осиновым колом тоже достойная внимания, только с адресатом ошибка.Мало издевательств над нами при жизни, на том свете издеваться не стоит.Там есть своя соответствующая бригада, не стоит отнимать у них хлеб.

    ОтветитьУдалить
  66. ЗАЧЕМ НАМ ЭТОТ СУИЦИД. ЛУБНЫ УЖЕ СДАЛИСЬ И ПОЛУЧАТ ЛУЧШИЕ МЕСТА ВОЗЛЕ ПЕЧКИ А НАМ ОСТАЛИСЬ МЕСТА ВОЗЛЕ ПАРАШИ. НЕ ДАРОМ ВСЕХ ЛПА ПЕРЕСЧИТАЛИ В ЭТОМ ГОДУ. НАС МНОГО ОСТАЛОСЬ?
    ВЫВОД- МЫ ВСЕ УМРЕМ. ВЫХОД - ПОГОСТ. ВСЕМ УДАЧИ!!!

    ОтветитьУдалить
  67. Лубны сдали лариску с недействительным удостоверением мужа Погребняка выставив его среди прочих на сайте ВОВЧ знгачит рыть ямку другому чревато последствиями.Спешите смотреть.Хорошие новости продолжаются, то проворовались подчиненные замполита, то прокололась с удостоверением лариска, так что воросы о печке и параше открыт.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А почему не действительное?

      Удалить
  68. Я бы может и ответил но переходы автобусы знаки не пущают.Не велено.

    ОтветитьУдалить
  69. Развлекайте друг друга а Гайдак выставил довольно таки толковую позовную заяву.Варит же в людей голова.

    ОтветитьУдалить
  70. Немного доработать соответственно места, времени своего участия в ЛПК и смело в бой.

    ОтветитьУдалить