Беспредел!!!!

Категорія справи № 820/3222/18: Адміністративні справи; Справи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та спорів у сфері публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо:; соціального захисту; соціального захисту та зайнятості інвалідів; соціальних послуг, у тому числі:; соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Надіслано судом: 08.08.2018. Зареєстровано: 09.08.2018. Оприлюднено: 09.08.2018.
Дата набрання законної сили: 07.08.2018


УХВАЛА
07 серпня 2018 року
Київ

справа №820/3222/18
адміністративне провадження №К/9901/57098/18

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача Гриціва М.І.,
суддів: Берназюка Я.О., Коваленко Н.В., -


під час розгляду касаційної скарги ОСОБА_2 на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 23 травня 2018  року та постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 10 липня 2018 року у справі за його позовом до Ізюмського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області (далі - управління ПФУ) про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

ОСОБА_2 звернувся до суду з адміністративним позовом, у якому просив: визнати протиправним та скасувати рішення управління ПФУ від 10 квітня 2018 року №  220/Л-14 «Про відмову в перерахунку пенсії»; зобов'язати управління ПФУ провести з 01 жовтня 2017 року перерахунок та виплату державної пенсії по інвалідності, що настала внаслідок Чорнобильської катастрофи обчисленої з п'ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня відповідного року, відповідно до частини 3 статті 59 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».   

Харківський окружний адміністративний суд рішенням від 23 травня 2018  року відмовив у задоволенні позову.

Харківський апеляційний адміністративний суд постановою від 10 липня 2018 року залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Позивач не погодився з рішеннями цих судів і 21 липня 2018 року подав касаційну скаргу про їх скасування.

Колегія суддів перевірила наведене в касаційні скарзі обґрунтування на користь задоволення заявлених у ній вимог, дослідила додані до скарги матеріали і дійшла висновку про таке.

Зі змісту касаційної скарги і рішень судів попередніх інстанцій, які викладені у Єдиному державному реєстрі судових рішень, убачається, що скаржник оскаржує рішення судів попередніх інстанцій прийнятих за правилами спрощеного позовного провадження. Предметом розгляду цієї справи є оскарження фізичною особою рішення, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень щодо призначення та перерахунку пенсії.
Частиною третьою статті 3 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС) передбачено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Частиною першою статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Згідно із пунктом 3 частини шостої статті 12 КАС для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень щодо обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг.

За пунктом 2 частини п'ятої статті 328 КАС не підлягають касаційному оскарженню судові рішення у справах незначної складності.

Відповідно до вимог пункту 1 частини першої статті 333 КАС суд касаційної інстанції відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційну скаргу подано на судове рішення, що не підлягає касаційному оскарженню.

Отже, оскільки касаційна скарга позивача подана на судові рішення, прийняті у справі незначної складності, передбачені пунктом 2 частини п'ятої статті 328 КАС виняткові обставини відсутні, тому у відкритті касаційного провадження у цій справі слід відмовити.

У касаційній скарзі її автор посилається на те, що у касаційній скарзі порушуються питання права, які мають фундаментальне значення для формування єдиної правозастосовної практики, розгляд касаційної скарги має виняткове значення для позивача, який її подає, оскільки оскаржені судові рішення перешкоджають реалізувати позивачу право на отримання гарантованої державою соціальної виплати, передбаченої законом. З погляду скаржника, ці умови, які передбачені підпунктами а), в) пункту 2 частини п'ятої статті 328 КАС, роблять можливим перегляд оскаржених судових рішень в касаційному порядку.

Справді, процесуальний закон передбачає умови, за наявності яких справи незначної складності можуть переглядатися в касаційному порядку.

Однак для цього такі умови мають бути. Приміром, якщо стверджується, що касаційна скарга стосується питання права, яке має фундаментальне значення для формування єдиної правозастосовної практики, то у ній мають зазначатися, щонайменше, новітні, проблемні, засадничі, раніше ґрунтовно не досліджувані питання права, відповідь касаційного суду на які мала б надати нового, уніфікованого розуміння та застосування права як для сторін спору, так і для невизначеного, але широкого кола суб'єктів правовідносин. Якщо відштовхуватись від положень процесуального закону про те, що справа має виняткове значення для учасника справи, який подає касаційну скаргу, то в касаційній скарзі мають наводитися обставини, які виділяють вимоги скаржника якимись особливими, рідкісними чи унікальними ознаками, завдяки чому вони виокремлюються із загального ряду.

Цих, описаних частково, та інших подібних передумов допуску справи незначної складності до касаційного провадження касаційна скарга ОСОБА_2 не містить.

Натомість характер спірних правовідносин, предмет і категорія спору, коло учасників спірних правовідносин, правозастосовна практика, що складалася з приводу спорів цієї категорії, зокрема й суду касаційної інстанції, непоодинока кількість справ з подібними позовними вимогами, відсутність ознак, які роблять цю касаційну скаргу відмінною від інших, дають підстави вважати, що судові рішення, які ухвалені у справі за позовом ОСОБА_2 як у справі незначної складності, не підлягають касаційному оскарженню.

Керуючись статтями 328, пунктом 1 частини першої статті 333 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_2  на рішення Харківського окружного адміністративного суду від 23 травня 2018 року та постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 10 липня 2018 року у справі за його позовом до Ізюмського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Харківської області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії.

Копію ухвали про відмову у відкритті касаційного провадження разом з касаційною скаргою та доданими до скарги матеріалами надіслати скаржнику.
Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач                                             М.І. Гриців

Судді:                                                                Я.О. Берназюк
                                                                            Н.В. Коваленко

40 комментариев:

  1. 25 чапаевская дивизия15 авг. 2018 г., 19:42:00

    В апеляціі чітко вказано не //не підлягае касаційному оскарженню// де тут беспредел,

    ОтветитьУдалить
  2. є справи які проходять в скорченому проваджені, але з викликом сорін і із проведенням судового засідання ! тоді ці справи можуть бути оскаржені в касації і то не факт щосуд прийме до провадження ! спираючись на цю саму норму кас. і ще я вже викладав номер справи яку суд взяв в провадження як таку що має вийняткове значення ! це справа №816/30/18. ждемо рішення!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. УХВАЛА
      19 червня 2018 року
      Київ

      справа №816/30/18

      адміністративне провадження №К/9901/53184/18

      Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

      судді-доповідача - Мороз Л.Л.,
      суддів: Бучик А.Ю., Гімона М.М.,

      перевіривши касаційну скаргу Кременчуцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області на постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 16.05.2018 у справі №816/30/18 за позовом ОСОБА_2 до Кременчуцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії,

      ВСТАНОВИВ :

      12.06.2018 Кременчуцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області направлено до Верховного Суду касаційну скаргу на постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 16.05.2018 у справі №816/30/18.
      Проаналізувавши зміст оскаржуваних судових рішень та доводів касаційної скарги з метою формування єдиної правозастосовчої практики на підставі пункту 2 частини п'ятої статті 328 Кодексу адміністративного судочинства України Суд вважає за необхідне відкрити касаційне проводження.
      Також установлено, що касаційна скарга відповідає вимогам статті 330 Кодексу адміністративного судочинства України, підстави для залишення касаційної скарги без руху, її повернення чи відмови у відкритті касаційного провадження, відсутні.
      Крім того, скаржником заявлено клопотання про зупинення виконання постанови Харківського апеляційного адміністративного суду від 16.05.2018 у справі №816/30/18.
      Згідно з частиною першою статті 375 Кодексу адміністративного судочинства України суд касаційної інстанції за заявою учасника справи або за своєю ініціативою може зупинити виконання оскаржуваного судового рішення або зупинити його дію (якщо рішення не передбачає примусового виконання) до закінчення його перегляду в касаційному порядку.
      Розгляд питання про зупинення виконання оскаржуваних судових рішень має на меті не допустити порушення прав, свобод та охоронюваних законом інтересів, як особи, що подала касаційну скаргу, так і інших осіб, які беруть участь у справі, якщо такі наслідки можуть настати у зв'язку з виконанням оскаржуваних судових рішень.
      В свою чергу, для виконання зазначеної норми необхідна наявність поважних причин, які б давали підстави для зупинення виконання судового рішення.
      Проте, підстав для зупинення виконання судових рішень скаржником в касаційній скарзі не наведено, а тому клопотання задоволенню не підлягає.
      Керуючись статтями 331, 334, 338 Кодексу адміністративного судочинства України, -
      УХВАЛИВ:

      Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою Кременчуцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області на постанову Харківського апеляційного адміністративного суду від 16.05.2018 у справі №816/30/18.

      Витребувати з Полтавського окружного адміністративного суду справу №816/30/18 за позовом ОСОБА_2 до Кременчуцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії.

      У задоволенні клопотання Кременчуцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про зупинення виконання постанови Харківського апеляційного адміністративного суду від 16.05.2018 - відмовити.
      Надіслати учасникам справи копію цієї ухвали разом із копією касаційної скарги та доданих до неї матеріалів.

      Учасникам справи встановити строк для подачі відзиву на касаційну скаргу - 10 днів з моменту отримання копії цієї ухвали та роз'яснити, що до відзиву додаються докази надсилання (надання) його копій та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

      Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.
      Судді Верховного Суду
      Л.Л. Мороз
      А.Ю. Бучик
      М.М. Гімон ,

      Удалить
    2. 25 чапаевская дивизия16 авг. 2018 г., 11:59:00

      ТАК це ухвала про прийняття впровадження а повинно бути рішення про задоволення або відхилення касаційноі скарги

      Удалить
  3. 25 чапаевская дивизия15 авг. 2018 г., 20:29:00

    Я писав шоб бути присутнім на суді, і бац приходить по почті рішення відмова, а в реестрі ніякоі інформаціі не було

    ОтветитьУдалить
  4. про задоволеня або відхилення скарги виноситься ухвала!! а вже потім за рзглядом справи виноситься постанова!яка за правилами судочинства мусить враховуватися всіма суддями при винесені тотожних справ!

    ОтветитьУдалить
  5. але ці падлюки з вс винесли ухвалу про неприйняття справи як зразкової,і вній же вимагають щоб судді виносили на підставі їх припущеннь рішення!! це називається - тиск на суди!

    ОтветитьУдалить
  6. Глава 9. Судові рішення
    Стаття 241. Види судових рішень
    1. Судовими рішеннями є:

    1) ухвали;

    2) рішення;

    3) постанови.

    2. Процедурні питання, пов’язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

    3. Судовий розгляд в суді першої інстанції закінчується ухваленням рішення суду.

    4. Перегляд судових рішень в апеляційному та касаційному порядку закінчується прийняттям постанови.

    5. У випадках, визначених цим Кодексом, судовий розгляд закінчується постановленням ухвали.

    ОтветитьУдалить
  7. Глава 9. Судові рішення
    Стаття 256. Набрання ухвалою законної сили
    1. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

    2. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями)

    ОтветитьУдалить
  8. Микола, Ви мабуть вже всі процесуальні нюанси вивчили. Уважуха!

    ОтветитьУдалить
  9. 25 чапаевская дивизия16 авг. 2018 г., 11:59:00
    ТАК це ухвала про прийняття впровадження а повинно бути рішення про задоволення або відхилення касаційноі скарги

    § 3. Касаційний розгляд
    Стаття 355. Судові рішення суду касаційної інстанції та порядок їх прийняття
    1. Суд касаційної інстанції за результатами розгляду касаційної скарги ухвалює судові рішення у формі постанов згідно з вимогами, встановленими статтею 34 та главою 9 розділу II цього Кодексу, з урахуванням особливостей, зазначених у цій главі.

    2. Процедурні питання, пов’язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом касаційної інстанції шляхом постановлення ухвал у порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

    3. Постанова або ухвала суду касаційної інстанції оформлюється суддею-доповідачем (іншим суддею, якщо суддя-доповідач не згодний з постановою або ухвалою) і підписується всім складом суду, який розглядав справу, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

    4. Судові рішення суду касаційної інстанції приймаються, проголошуються, вручаються (видаються або надсилаються) учасникам справи в порядку, встановленому главою 9 розділу II цього Кодексу, з урахуванням особливостей, зазначених у цій главі.

    5. Судові рішення суду касаційної інстанції є остаточними і оскарженню не підлягають.

    6. Копії судових рішень суду касаційної інстанції повторно видаються судом, який розглядав таку справу як суд першої інстанції.
    У СВОЇХ ЗАЯВАХ ДО СУДУ І В ВІДЗИВАХ ПОТРІБНО НАГОЛОШУВАТИ, ЩО СУД ПРИМІНИВ , ЧИ ВІДПОВІДАЧ СПИРАЄЬСЯ НА УХВАЛУ ВС А НЕ НА ПОСТАНОВУ! УХВАЛА ЯК ВИЩЕ ВЖЕ РОЗ'ЯСНЕНО ВИНОСИТЬСЯ ТІЛЬКИ ПО ПРОЦЕСУАЛЬНИМ ПИТАНЯМ!!! І НЕМОЖЕ ЗАСТОСОВУВАТИСЯ ЯК НОРМА ПРАВА В ІНШИХ ПИТАННЯХ ЩО СОСУЮТЬСЯ САМОЇ СУТТІ ПОЗОВУ!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит16 авг. 2018 г., 17:09:00

      Ликвидаторам нужно подать клопотання до Головы сельского Совета,где проживает Семенчук Н.з проханням откомандировать Семенчука Н. в г.Киев,для борьбы с безпределом и упередженистю Судов в отношении законных прав Ликвидаторов,с выдачей командировочных.

      Удалить
  10. Наполегливість у відстоюванні і захисті своїх прав викликає повагу.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Как я понимаю, это такой инвалид у которого хватит сил десятилетиями выносить мозг кому хошь без какого-либо ущерба для своего здоровья.

      Удалить
    2. Правда победит16 авг. 2018 г., 23:34:00

      А вот и шавки от Геращенко Ирки-Ревы заскулили,а покусать простого Ликвидатора не могут,а могут только соснуть!

      Удалить
    3. Клоун так и не понял, что сосет ОН, а вовсе не "ГеращенкоИрки-Ревы".

      Удалить
  11. З МИКОЛОЮ В 13.23. ПОВНІСТЮ ЗГІДЕН .

    ОтветитьУдалить
  12. Человека ругают – плохо. Похвалили - тоже плохо. Та вы определитесь, господа…
    Действительно, избавьте нас от непобедимой правды в шоколаде, а от врагов мы сами избавимся!

    ОтветитьУдалить
  13. Правда победит17 авг. 2018 г., 10:42:00

    Аноним(17 авг.,2018г 9:02:00),а вот кого Вы похвалили за борьбу за законные права Ликвидаторов? Конечно,что ----НИКОГО! А почему? А потому ,что Вы есть "ботва" довольно-таки образованная, умеющая провоцировать простых Чернобыльцев,но подлая от Мин.Соц.Политики!

    ОтветитьУдалить
  14. Вопрос к срочникам или тем кому пересчитали в 2017 по части третей 59 статьи.
    Всем уменьшили пенсию с 1 августа?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Если насчитали в 2017,до нового года,уменьшать не имеют права.Надо тебе посоветоваться с юристом,есть положение в законе,если пенсия назначена,то текущее изменение в расчете,не может повлиять на уменьшение раннее назначенной пенсии.Это 100%.

      Удалить
    2. Там вообще непонятка. Говорят что пенсию в январе пересчитали с новой минимальной, а с августа опять пересчитали с 3200 как в 17. Ещё и просят вернуть разницу с января по август. Разнарядка какая-то пришла. Говорят благодарить надо семенчуков за уменьшение пенсий. Надо бы выяснить.

      Удалить
    3. Я срочник,писал в 19.58.Так вот у меня при 70%,как было с октября 2017 так и осталось.Человек в 22.01 написал правильный юридический аргумент,он действует при всем бардаке в ПФУ,так ,что разберайся на местном уровне.

      Удалить
    4. Анонимный17 авг. 2018 г., 22:31:00
      То есть у Вас пенсия назначенная с октября 2017 г. не менялась с января 2018 г. Правильно?

      Удалить
    5. Пенсия не менялась,так ,как она с самого начала не превышала максимальный уровень(у меня 70%),при 80% с нового года выросла до своего насчитанного уровня и на этом все.На сегодняшний день все на месте,так и должно быть.

      Удалить
  15. АНОНІМУ 19.58.00. ТИ ДРУЖЕ ЩО З МАРСА ПРИЛЕТІВ . В НАШІЙ ДЕРЖАВІ ВСЕ МОЖЛИВО . ПРИКЛАД - 2011 РІК . ВСІ ПОВИГРАВАЛИ І ВСІМ ПРИЗНАЧИЛИ , ПРИЙШОВ АЗІРОВ І БЕЗ СУДА І СЛЄДСТВІЯ ВСІМ ПОЗНІМАВ .

    ОтветитьУдалить
  16. Щодо пенсій обчислених за ч.3 ст.59.
    Пункт 9-1 постанови 1210 в редакції постанови 851 передбачає що "У разі зміни розміру мінімальної заробітної плати проводиться перерахунок зазначених пенсій виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року."
    Виходить так що пенсія повинна перераховуватися (фактично зменшуватися) бо з кожним роком росте як мінімальна так і середня зарплата. Через це зменшується коефіцієнт.
    Це у законі 2262 є норма що "у разі якщо внаслідок перерахунку пенсій... розміри пенсій є нижчими, зберігаються розміри раніше призначених пенсій."

    ОтветитьУдалить
  17. На 112 каналі виступала заступник керівника Пенсійного фонду.
    На питання про перерахунок пенсій по Указу і постанові 1210 була відповідь що перерахунок можливий тільки в межах бюджету. А в бюджеті на цей рік таке не заплановано. Можна зрозуміти що підвищення буде не раніше 2019 року коли приймуть новий бюджет. Було підкреслено що пенсії чорнобильців виплачуються виключно з державного бюджету.
    Отакі справи, малята!

    ОтветитьУдалить
  18. Те що за формулою строковиків (ч.3 ст.59) пенсія яка ВПЕРШЕ призначається с кожним роком стає меншою вже писали дописувачі на сайті.
    Але сьогодні маємо суперечливу інформацію щодо перерахунку таких пенсій призначених з жовтня 2017 р. Одні пишуть про якийсь перерахунок в цьому році, інші про стабільне нарахування. Можливо мова йде про якісь індивідуальні моменти і особливості, а не про загальне явище зменшення? Бо не може бути щоб розмір раніше призначених пенсій так "гуляв" від року в рік. Хоча мабуть праві ті хто вважає що "В НАШІЙ ДЕРЖАВІ ВСЕ МОЖЛИВО".

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Срочникам в 17 году с 1 октября был сделан перерасчет пенсии с минимальной зарплаты 3200 и средней зарплаты за 16 год.
      С 1 января был сделан перерасчет пенсии с минимальной зарплаты 3723 и сохраненной средней за 16 год. Соответственно пенсии увеличились. Так должны были сделать всем, на кого распространяется часть третья 59 статьи.
      С 1 августа был сделан новый перерасчет, опять с 3200 и средней за 16 год. Соответственно пенсии уменьшились. Якобы, пенсионный неправильно пересчитал с 1 января. Полный бред. Еще и требуют в добровольном порядке вернуть разницу пенсии с 1 января по 1 августа.
      От шо с ними делать!?

      Удалить
    2. Все по срочникам нормально и стабильно,ничего не увеличивается и не уменьшается для тех кто обратился в ПФУ в 2017г. С НОВОГО ГОДА все по прежнему,увеличение минимальной,как не парадоксально ни в коем разе не увеличивает,а уменьшает коэффициент и соответственно пенсию(теоретически),но ее ни кто не уменьшает,потому,что откат на уменьшение запрещен.Увеличилась с н.года только у тех,у кого потеря от 80% и больше,так как увеличилась максимальная по Украине,а до этого она ограничивалась.Короче кому надо,тот узнает и поймет,а остальным в 1-й учиться считать и думать.А остальным оно не надо,поскольку на данный момент это касается только срочников.

      Удалить
    3. Правда победит18 авг. 2018 г., 19:52:00

      Срочникам так подвалило,что даже немного бедалаги растерялись как бабло посчитать да не упустить копейки.

      Удалить
    4. Срочникам подфортило,сами незнаючи попали в блатной расклад.Винить их не в чем.Кто бы из нас отказался от повышенной пенсии?Все все понимают, но червячек зависти все же грызет, оно и понятно,мы же живые люди.В их ситуации сыграло немаловажно их количество, хотя вот именно раньше из-за их количества, на них никто внимания не обращал.А тут бац, срочник стал в центре внимания.Не зря говорят,пути Господни неисповедимы.

      Удалить
    5. Правда победит18 авг. 2018 г., 21:45:00

      Нет дорогой, у срочников свой Бог,это --- Господин Помошник руководителя фракции партии "Народный Фронт"в Верх.Раде Бурбака,А Святая Магдалина у срочников-----депутат Денисова (сейчас Уповноважена с бесправья),которые и протянули втихоря Постанову №851(по пенсиям срочникам) Так ,что "БАЦ" о стенку головой срочники советуют делать всем остальным ликвидаторам!

      Удалить
    6. Срочники не помазанники божьи,что Бог дал то и взяли,не перед кем не заискивали.А то ,что происходит за кулисами наместников власти,им не известно.Может один из срочников пиво пил с Бурбакой,или любовник Денисовой,кто его знает.История раскроет тайну лет через сто.

      Удалить
  19. Анонимный18 авг. 2018 г., 14:09:00
    Если "С 1 января был сделан перерасчет пенсии с минимальной зарплаты 3723" то среднюю не могли брать "за 16 год". Формула предписывает брать за 2017 г.- 6273 грн. В формуле хитро написано: минимальная на 1 января этого года, а средняя за год который "передує" т.е предшествует.

    ОтветитьУдалить
  20. ВСЕМ КТО ГНОБИТ ЛИКВИДАТОРОВ ЖЕЛАЮ ЧЕРНОБЫЛЬСЬКОГО ЗДОРОВЬЯ И ДОЛГОЛЕТИЕ , ПОДАВИТЕСЬ НАШИМИ БОЛЕЗНЯМИ И РЕНГЕНАМИ.

    ОтветитьУдалить
  21. Правда победит18 авг. 2018 г., 19:52:00
    Срочникам так подвалило

    Слюни подбери, ущербный.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Правда победит21 авг. 2018 г., 22:13:00

      Слюни,как и семенную жидкость убирать не буду,потому ,что уверен в вашей алчности----все слижете " в тихоря",как и "в тихоря" от всех ликвидаторов протянули 5-кратку!Кушайте "в ограничении" ---- не обляпайтесь!

      Удалить
  22. ВЛАСТЬ,ПОЛИТИКИ И СОВЕСТЬ ВЕЩИ ПРОТИВОПОЛОЖНЫЕ. ВОЙНА МЫ ЕЕ ЗАРАБОТАЛИ , СУДЫ , АКЦИИ,НО МОЖЕТ НАС МОЖНО УСЫПИТЬ КАК ТО ГУМАННО. МЫ ЖЕ ГЕРОИ , ХОТЯ БЫВШИЕ И ПОЛОВИНЫ УЖЕ НЕТ. ЕСТЬ ПРОБЛЕМА У ЛПА-ВОЕННЫХ ВЕСНА-ЛЕТО 1986 Г. У НИХ НЕ УКАЗАНА 3 ЗОНА, И ПО ЗАКОНУ ИМ СТАТУС НЕ ПОЛОЖЕН.КАК НЕ ПОСТУПЯТЬ ВСЕ РАВНО БУДЕТ НЕ ПО ЗАКОНУ.ВСЕ РУКОВОДСТВО ЧЕРНОБЫЛЬСКИХ ОРГАНИЗАЦИЙ НА ПОДСОСЕ У ВЛАСТИ , ПОМОЩИ ЖДАТЬ НЕ ОТКУДА. ВСЕМ УДАЧИ!!!

    ОтветитьУдалить