Наталія Королевська: Вимагаємо від уряду виконання рішення Конституційного суду щодо відновлення виплат чорнобильцям

Народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ  Наталія Королевська закликала членів Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримати вимогу до Кабміну виконати рішення Конституційного суду щодо відновлення пільг та компенсацій чорнобильцям.


«У липні ми домоглися перемоги в Конституційному суді, який визнав рішення коаліції позбавити компенсацій ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС неконституційним і зобов’язав уряд відновити всі відібрані у людей пільги. За ці 2 місяці Кабмін палець о палець не вдарив, щоб приступити до виконання цього рішення. Залишалася надія, що уряд передбачить відновлення законних компенсацій чорнобильцям у проекті бюджету на 2019 рік, але, ознайомившись з оприлюдненими документом, ми побачили, що там навіть мови про це не йде.

Влада просто ігнорує рішення Конституційного суду і навіть не збирається його виконувати! Чорнобильці на взводі … Ми домоглися перемоги, яку у людей намагається відняти Кабінет міністрів. Цього допустити не можна, інакше по всій країні пройдуть масові акції протесту. Тому я звертаюся до колег-депутатів з проханням об’єднати зусилля, втрутитися в ситуацію і внести відповідні зміни до проекту бюджету», — підкреслила опозиційний політик.

Також народний депутат закликала членів комітету підтримати законопроект №8355-1, метою якого є відновлення соціальної справедливості щодо перерахунку пенсій особам з інвалідністю, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.

«Люди, які віддали своє здоров’я під час евакуації наслідків аварії, заслуговують на належне забезпечення. На сьогоднішній день влада позбавила цих людей можливості отримувати свої законні виплати. Я прошу комітет підтримати законопроект №8355-1, який забезпечить справедливе пенсійне забезпечення людей, які брали участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і які отримали інвалідність. Кинувши дану категорію людей напризволяще, держава у черговий раз показує свою байдужість до українського народу. Ми не можемо допустити такого ставлення до співвітчизників, які боролися за наше майбутнє», — зазначила Наталія Королевська.


5 комментариев:

  1. Пішла в дупу! Стерво! Зараз найпотрибніша річ це вимогати виконання закону президента, а не якісь там популиськи рішення які до ліквідаторів не мають жодного відношення!

    ОтветитьУдалить
  2. Опубликовано: 19 Сентябрь, 2018
    Ініціативна група вносить пропозиції щодо питань для внесення до порядку денногозасідання Робочої групи з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи при ХОДА, яке заплановане на третю декаду вересня поточного року
    Пропозиції:
    ... Також необхідно у “Посвідченні” відобразити № (номер), який є реєстраційним № (номером) громадянина у Державному реєстрі України.
    Крім цього вважаємо за необхідне у документі “Посвідчення” прописати наступне: “Пред’явник цього Посвідчення має право на пільги, компенсації та гарантії, встановлені законами України та рішенням Конституційного Суду України від 17липня 2018року № 6-р/2018”.
    З повагою, члени Ініціативної групи:
    1.Івакін Б.І.
    2.Білоєнко В.М.
    3.Дерев’янкін М.І.
    4.Решетняк І.В.
    5.Подрядчиков В.Ф.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Понеслась душа в рай. Давайте перечислим в удостоверении все действующее в Украине законодательство, что регулирует соответствующие вопросы. Не перечислять их нужно, а ВЫПОЛНЯТЬ.Если государство не хочет их выполнять, то рахуй не рахуй- всеравно получишь -...догадайся с третьего раза.

      Удалить
  3. Депутат привел пример, что в 2013 году минимальная зарплата на
    Украине была на уровне 152 доллара, а в 2019 году, несмотря на
    пафосные заявления о ее повышении, в пересчете на валюту это
    будет лишь 141 доллар.
    "Вот вам и реальный уровень социального обеспечения.
    Прожиточный минимум на 1 человека в 2013 году составлял 147
    долларов, сейчас предлагается на уровне 1638 гривен, то есть 55
    долларов", - продолжил политик.
    Долженков также заявил, что в 2013 году государство
    выделяло на помощь пострадавшим от чернобыльской катастрофы 320
    млн долларов, а теперь это будет 60 млн долларов. Кроме того,
    подчеркнул он, правительство Украины предложило сократить
    расходы на минимальное пенсионное обеспечение и выплату
    жилищных субсидий с 70 млрд гривен до 55 млрд гривен на фоне
    планируемого "двадцатипроцентного повышения цен и тарифов на
    газ.

    ОтветитьУдалить
  4. СПОЧАТКУ БУДЕ ЗАМІНА ПОСВІДЧЕНЬ А ПОТІМ ЛІКВІДАЦІЯ ЛІКВІДАТОРІВ ЧИ НАВПАКИ? ГРІХ СМІЯТЬСЯ НАД ХВОРИМИ ЛНА, ХТО ЦЕ РОБИТЬ БУДУТЬ ВІДПОВІДАТЬ ДО 7 КОЛІНА!

    ОтветитьУдалить