Ветерани, чорнобильці, афганці та учасники АТО разом відстоюватимуть свої права

Про це сьогодні, 11 грудня, говорили на нараді з керівниками обласних громадських організацій, яка пройшла у великій залі Лозівської міської ради. У нараді взяли участь Лозівський міський голова Сергій Зеленський, представники громадських організацій "Союз Чорнобиль України", спілки ветеранів Афганістану, учасники АТО, представники ветеранських організацій Лозівщини, Близнюківщини та Сахновщини.

Голова Харківської обласної громадської організації "Союз Чорнобиль України" Анатолій Винник наголосив: «Ми прийняли рішення консолідувати свої сили та об’єднатися у відстоюванні своїх законних прав та інтересів. Найбільше афганців, чорнобильців, учасників АТО та ветеранів турбують питання надання медичних послуг, отримання пільг, субсидій та пенсій. За підтримки обласного керівництва ми відстоюємо свої права на державному рівні. Багато наших питань вирішується на рівні області завдяки прийнятим Програмам соціального захисту населення».

Учасники наради піднімали питання покращення умов лікуванні в обласному госпіталі, надання субсидій, призначення довічних стипендій ветеранам Другої світової війни. Також торкнулися питання відзначення 30-річчя виводу військ з Афганістану, цю подію святкуватимуть у лютому 2019 року.

Голова Лозівської міської ветеранської організації Валентина Книш та голова спілки лозівських чорнобильців Олександр Дяченко дякували за підтримку міському голові Сергію Зеленському у вирішенні питань в сфері житлово-комунального господарства, медичних послуг, надання пільг.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський підкреслив, що у місті приділяється значна увага потребам цих категорій населення, прийнято ряд міських Програм по захисту їхніх законних прав та інтересів. З міського бюджету виділяються кошти на пільгові перевезення у міському та залізничному транспорті, хоча це функція держави, наголосив мер.

Також Сергій Зеленський зупинився на питанні будівництва скверу учасникам АТО: «Це питання неодноразово обговорювалося з учасникими спілок АТО і ми спільно визначилися з місцем будівництва скверу. Але як виглядатиме цей Пам’ятний знак повинні визначитися АТОвці, бо саме вони воювали поряд з загиблими захисниками і їм приймати це рішення На жаль до цього часу остаточного варіанту так і не затверджено. Я закликаю консолідувати зусилля і вирішити спільно цю проблему. Кошти на будівництво пам’ятника є».

Наприкінці наради Лозівський міський голова Сергій Зеленський та голова Харківської обласної громадської організації "Союз Чорнобиль України" Анатолій Винник вручили лозівським ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС обласні відзнаки.



8 комментариев:

  1. Вінник робить непогану справу проводячи кустові наради на Харківщині. За нинішніх умов буття чорнобильцям треба про себе постійно нагадувати владі. На місцевому рівні це вдається.
    А на державному хоч нагадуй - хоч не нагадуй. Всі чекають 31 березня!

    ОтветитьУдалить
  2. 12 дек. 2018 г., 07:04:00
    Ты - "Пятница", а Вiник - твой "Робинзон Крузо"?

    ОтветитьУдалить
  3. и толь с этого дуля поднос а не пенсия

    ОтветитьУдалить
  4. и до жопи это побрякушка сколько надо грошей чтобы купил чернобылец эту побрякушку

    ОтветитьУдалить
  5. Прям маразм какой-то с этими медальками, самое главное стремятся купить их те кто не видел ни реатора и не представляют какая была работа на реакторе.Очень больно и обидно ликвидаторам смотреть на праздники когда какие -то поваришки и библиотекари стоят в медальках по 5-6 штук .Хочется подойти и спросить 4"Совесть есть? видела ты вообще реактор или имеешь представления что это такое работать на реакторе?" сколько можна заниматся не нужными вопросами Может надо подумать за инвалидов которые уже доживают в болезнях свою жизнь? Греха и Бога не боитесь ?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. А Вы,что хотели?12 дек. 2018 г., 23:03:00

      Ладно,пусть цепляют цяцьки,ведь все равно они не догонять до рекорду Леонида Ильича,слабоки!

      Удалить
  6. Афганці і учасники АТО не можуть змагатися і відстоювати Лозівським пенсію 6 8 10 збільшену у 3.5 рази по курсу бакса 8

    ОтветитьУдалить
  7. инвалиду-генералу уже более 70 лет, а его активности могут позавидовать и 50-летние

    ОтветитьУдалить