Змінено порядок обчислення пенсій ліквідаторам ЧАЕС

Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку обчислення пенсій особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Так, пункт 9¹ виклали в новій редакції.


Тепер за бажанням військовослужбовців, в тому числі військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби (військових зборів) і внаслідок цього стали особами з інвалідністю , пенсія по інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Формула обчислення наступна:


П = Зс * КЗС * Кв/100%

де,
П — розмір пенсії;

Зс — середня заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески;

Кзс — середньомісячний коефіцієнт заробітної плати, який враховується при обчисленні пенсії;

Кв — розмір відшкодування фактичних збитків (у відсотках). Постанова набирає чинності з 1 липня.


19 комментариев:

  1. А де поділися цивільні які були у командіровкі у 1986році.

    ОтветитьУдалить
  2. формула эт хорошо а цифры мож ктот знает

    ОтветитьУдалить
  3. Охренеть! Всё повторяется! Опять часть ликвидаторов - ликвидатористее! ГДЕ гражданские, что со 2 мая по тревоге в составе Сводных Мобильных Отрядов Гражданской обороны были в Зоне?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Підтримую.Повна дискримінація.Гройсман хоч знає хто такі ліквідатори.

      Удалить
  4. галина валентиновна28 июн. 2019 г., 12:41:00

    а чем эта формула новее ? если можно поподробнее будь ласка

    ОтветитьУдалить
  5. Тем новее, что убрали средний показатель за 2014,15 и 16 года, поскольку это было предусмотрено для перерасчета пенсии срочникам в 2017 году.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Новых цифр пока нет.
      Не надо придумывать что-то
      заранее.

      Удалить
  6. Щось ця формула із загадками . Це або додаток до 851 формули , або незрозуміло . І як визначається коефіцієнт заробітної плати і т.д.т.п.

    ОтветитьУдалить
  7. Не віиськові ліквідатори інваліди аваріі ми ніхто нас непосилали за нас забули ми 35 років учерзі на нормальну заслужену пенсію у влади нема нічого святого вони нас ділять ами іх крепко любимо

    ОтветитьУдалить
  8. Разделили людей ,забыли про гражданских.а ведь гражданские были посланы в 1986, когда ещё никто не знал всей правды о сложности аварии. И они там работали,перевыполняли нормы. Не просто стояли в ополчении, как военные...а вдвойне вынесли нагрузку. Увы, их пенсии не пересчитали. Пкм1210 привязана к зарплате в зоне, которая базируется на тарифной сетке 1978 года. Увы,никто не индексировал ничего. Молчу о тех гражданских инвалидах, у которых не сохранились справки о ЗП. У них вообще привязка пенсии в минимальным показателям постановы1210.ганьба гройсману, денисовой, розенкам,они просто моральные пресиупники

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ганьба.

      Удалить
    2. Муж инвалид2гр, был в 1986с 5мая 12дней, возил цемент на самый реактор, все справки есть, предприятие сущкствует, все буманитдаёт, пенсионный не признаёт справку о зароботной плате, требуют путеврй лист, череш 33года.получает минимальную. Что это не дискриминация? А те которые череш военкомат были череш год уже, получают нормальную пенсию.

      Удалить
    3. Во вторник 2 июля иду пикетировать Кабмина на Грушевского в 9:30 по поводу перерасчета пенсий гражданским, сам кадровый сотрудник ЧАЕС, цех радиационной безопасности , третий энергоблок и обслуживал «Укрытие», желающие присоединяйтесь. Тел 067-004-1986,

      Удалить
  9. був у 86 з травня по вересень-через воєнкомат-ніхрена не отримую нормальної-інвалід ЧАЕС 2 групи

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Ну так не спи в оглоблях, а занимайся вопросом. Или ты ждешь и надеешся, что ПФУшные ублюдки тебе на блюдечке сами принесут ?

      Удалить
  10. Да круто якщо додати проценти прийдешні постанови 285+255+225=765 зараз 650+525+360=1535.Ділимо 1535 на 2 дорівнює767.5.Чому тоді 1,2, -групі білш ніж у 2 рази підняли проценти. а третій групі дулю в кармані. Оце вам геноцид чорнобильців. Проскурін ох і договорився. З одних зняли іншим добавили . Жахи.

    ОтветитьУдалить
  11. Так не понятно заявление нужно писат. В пенсии ним или автоматом пересчет будет

    ОтветитьУдалить
  12. доброго дня. в пешу чергу хочу подякувати пану Віктору ПФРОСКУРІНУ ТА ГРОМАДСЬКИМ ОРГАНІЗАЦІЯМ ТА ЛЮДЯМ ЯКІ ВРУШИЛИ З МЕРТВОЇ ТОЧКИ СОЦГАРАНТІЇ. СЬОГОДНІ Я ЗВЕРНУЛАСЯ В ПЕНСІЙНИЙ ФОНД У ЛЬВОВІ як вдова ліквідатора аврії на часе інваліда війни відсоток втрати працездатності 100. на даний час отримую по постанові 1210 мізерну пенсію 50 відсотків по втраті годувальника. на моє запитання про перерахунок по постанові 543 відповідь була вам нічого рахувати небудь це тільки ліквідаторам. отож шановні ліквідатори живіть довго та щасливо бо вдовам недадуть нічого.

    ОтветитьУдалить