ІНІЦІАТИВНА ГРУПА з представлення інтересів та захисту Конституційних прав громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу та її наслідків (Протокол зборів від 25 жовтня 2017 року, м. Київ, Київський міський палац ветеранів)

ЗРАЗОК
Голові комітетуз питань
соціальної політики та захисту
прав ветеранів Верховної Ради України
Г. М. Третьяковій
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5
tretiakova@rada.gov.ua
kovzharova@rada.gov.ua
тел. секретаріату (044) 255-41-68
Людина і Громадянин України
_________________________
посвідчення: серія ____ ________
адреса: ____________________
_________________________
е-mail:_____________________
тел.: ______________________


Про встановлення соціальної справедливості
по відношенню до громадян, які брали безпосередню
участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи —
катастрофи планетарного масштабу та її наслідків.

Звернення
Шановна, Галино Миколаївно!


Мені стало відомо, що 11 жовтня 2019 року за № 19/10-11-01 на Ваше ім‘я був направлений лист (Звернення Ініціативної Групи утвореної на Зборах громадян, членів територіальних громад сіл, селищ та міст України, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу та її наслідків. Протокол Зборів від 25 жовтня 2017 року, м. Київ, Київський міський палац ветеранів), в якому викладені чорнобильські проблемні питання та запропоновано шляхи їх вирішення.

Заявляю про те, що я повністю підтримую звернення Ініціативної групи до Голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України (лист 11 жовтня 2019 року за № 19/10-11-01) та прошу звернути увагу на справедливі та конституційні пропозиції Ініціативної групи щодо встановлення соціальної справедливості по відношенню до всіх категорій громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу та її наслідків, які постраждали від радіаційного впливу та які потребують повного відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю внаслідок Чорнобильської катастрофи, і вжити рішучих заходів та посприяти у вирішенні чорнобильських проблемних питань, а саме:

Пропозиції Ініціативної групи.

1.    Привести у відповідність Закон України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (796-ХІІ) в частині яка суперечить Основному Закону України — Конституції України, а саме замінити словосполучення «аварія на Чорнобильській АЕС» на словосполучення «Чорнобильська катастрофа — катастрофа планетарного масштабу».

2.    Вирішити питання щодо визначення юридично статусів всіх категорій громадян які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи та її наслідків, і тих, які з різних причин постраждали від радіаційного впливу та інших шкідливих чинників;

3.    Організувати функціонування Державного реєстру(єдиної інформаційної системи) у відповідності до вимог ст. 16 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» № 796-ХІІ та Постанови Кабінету Міністрів України від 9 червня 1997 р. № 571 «Положення про організацію і функціонування Державного реєстру України осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»;

4.    В Документі – «Посвідчення» прописати юридично визначений «Статус», який відображає окремо кожну з категорій громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи та її наслідків, і тих, які з різних причин постраждали від радіаційного впливу та інших шкідливих чинників. також вказати реєстраційний номер, який буде відповідати номеру у Державному Реєстру України. Крім цього має бути прописано: «Пред’явник посвідчення є громадянин України, який має особливий статус і право на повне відшкодування шкоди державою Україна, заподіяної здоров’ю від радіаційного впливу внаслідок Чорнобильської катастрофи -катастрофи планетарного масштабу (включаючи пільги, компенсації і гарантії), встановленої чинним законодавством України»;

5.    Припинити ганебну практику в системі пенсійного забезпечення щодо нарахування пенсій за довідками про заробітну плату з основного місця роботи. Застосувати запропоновану Ініціативною Групою принципово нову систему пенсійного забезпечення за єдиною формулою визначення пенсій окремо для кожного статусу. Визначити пенсії громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи та її наслідків, і тих, які з різних причин постраждали від радіаційного впливу та інших шкідливих чинників, як «ДЕРЖАВНІ ПЕНСІЇ»

Як тимчасовий варіант вирішення питання пенсійного забезпечення пропоную врегулювати його Постановою Кабінету Міністрів України;

6.    Визнати факт залучення громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи до складу невоєнізованих формувань Цивільної оборони з метою виконання робіт по ліквідації Чорнобильської катастрофи та її наслідків та встановити статус “особи з інвалідністю внаслідок війни» і видати їм відповідний документ — “Посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни» з обов’язковим облікуванням в “Єдиному державному реєстрі ветеранів війни”.

Вимагаю навести Конституційний лад в Україні та встановити соціальну справедливість по відношенню до всіх категорій громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу та її наслідків.

Дозвольте завчасно подякувати Вам за розуміння та допомогу.

З повагою
громадянин України,            _________             _____________________
                                                         (Підпис)                                    (П. І. Б.)




ІНІЦІАТИВНА ГРУПА

з представлення інтересів та захисту Конституційних прав громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу та її наслідків


(Протокол зборів від 25 жовтня 2017 року, м. Київ, Київський міський палац ветеранів)


ЗВЕРНЕННЯ

Шановні побратими!

Ініціативна група вдячна вам за високу позитивну оцінку в мережі інтернет нашої діяльності на благо всіх громадян, членів територіальних громад сіл, селищ та міст України, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу та її наслідків, які постраждали від радіаційного впливу та які потребують повного відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Ваші коментарі надають нам сили, натхнення та бажання діяти далі разом з вами, встановлювати соціальну справедливість по відношенню до кожного з нас.

Закликаємо вас залучитися до процесу наведення конституційного ладу у державі щодо чорнобильських проблемних питань.

Якщо ви підтримуєте пропозиції Ініціативної групи і відчуваєте свою причетність до вирішення цих питань, просимо своїми конкретними діями заявити своїм особистим зверненням за наданим зразком до голови профільного Комітету Верховної Ради України Третьякової Г.М. про підтримку пропозицій Ініціативної групи.

Контакти:

м. Київ,
Гайдак Віктор Васильович,
тел. 0956837516, v.v.gaydak@gmail.com

м. Харків,
Івакін Борис Іванович,
тел. 0675786599, 0503032688borisivakin51@gmail.com

Білоєнко Володимир Миколайович,
тел. 0671095753, 0669060127, bi22021960@gmail.com

21 комментарий:

  1. Инициативная группа и в частности Гайдак ведет туда, куда не надо вообще ликвидвторам. Полностью играет под чью-то дудку,Слушает чьи-то диктовки, составляя эту стряпню. Дискридитирует чернобыльское движение и способствуют расколу. Потому как:
    1. Регистр итак существует. Регистр не является регулятором льгот и не издает законы, также регистр не вносит предложения по уровням пенсий, нормам на оздоровления и пр.
    И системный номер в регистре, будучи. прописанный в удостоверении не улучшит материального положения ликвидатора. И тем более не подстегнет державу на выполнения законодательтсво для справедливого начисления пенсий.
    2.Удостоверения выданы и перепроверены давно. И от предлагаемых эпитетов ничего для ликвидаторов не поменяется, пенсии им не добавят, повышения на питания тоже, компенсацию за здоровье тоже и компенсацию по утрате кормильца. Спрашивается, зачем этот пустозвон и ревизия законодательства, которое существует давно и не выполняется итак в полном обьеме в виду отсвутсвия финансирования?
    ГДЕ в этом заявлении конкретные предложения по:
    1. Ликвидации дискриминации между гражданскими инвалидами-ликвидаторами и военными по вопросу перехода гражданских ликвидаторов на пенсию исходя из пяти минимальных ЗП на текущий момент, как это сейчас для военных ликвидаторов сделали?
    2. Выплат по решениям нац судов и ЕСПЧ, в частности БУРМИЧ И ДРУГИЕ в полном обьеме.
    3. Приведение ПКМ 1210 для начисления пенсии к средней ЗП на текущий момент.
    4. Проведение индексации тарифных ставок от 1980-х годов, которые легли для гражданских ликвидаторов базисными для начисления пенсий? И увы, не менялись никак. Учет инфляции.
    5. Требования начисления пенсий исходя из ЗУ 796-12 по принципу 6-8-10.
    Уж если ведете людей и подбиваете писать письма, то не подменяйте суть, не пускайте пыли в лицо тем, кто ничего не понимает.
    Ликвидаторам нужны достойные пенсии, а не вся эта чепуха, что вы пишите.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Маячня, відро води

      Удалить
    2. Кому всем выдали?? Холуям может. В нашем районе нет ни одного нового удостоверения.

      Удалить
  2. вся информация для пенсионеров-ликвидаторов( и других пострадавших категорий) собрана в ПФ. Там и известно, ликвидатор военный или нет. Там и справки все имеются.

    ОтветитьУдалить
  3. Только обменяли удостоверения Что опять менят?? Достали уже этим планетарным маштабом Что вам все неймется Мне ликвидатору и пенсия должна и льготы должны быть только государственные(можем остаться и без льгот и без пенсий) От того что планетарного маштаба пенсия не увеличится И не мутите воду И такой вопрос должны подымать лидеры всех без исключения чернобыльских организаций на общих сборах И выработать единую программу

    ОтветитьУдалить
  4. Вдова инвалида ЧАЭС . Прочитав весь этот бред по секретной ! универсальной формуле, сделала вывод, что предлагаемая замена удостоверений имеет хитромудрый смысл: то ли расчитано на простаков, то ли сильно умных подателей этого бреда по заказу новых слуг! Права вдов вообще не упоминаются т.е если поменять лиувидаторам по этому принципу уд-я , то их будущие вдовы и теперешние остануться без всяких прав! Я просила Билоенка опубликовать секретную универсальную формулу начисления пенсии, но в ответ тишина! Хватит уже плясать под дудку примазанников ко всякой власти! Дай Боже силы отстоять свои права по праву за покойного мужа!

    ОтветитьУдалить
  5. Планетарщик"30 окт. 2019 г., 00:06:00

    Поздравляю всех наших Планетарщиков и борьку ивакина и витьку гайдука-дебы и белоенко вовчика с началом лечения,и по-хорошему даже немного завидуем всем вам,за ваш остаточно установленый и подтверженный диагноз.Парни вы лучшие в Планетарном масштабе! Успехов вам и не выбрасывайте в туалет пилюли! Парни продолжайте лечение и раньше окончания курса не убегайте с дурки,тем более,что ожидаются холодная зима! Берегите себя,вы нам ликвидаторам очень-очень нужны!

    ОтветитьУдалить
  6. НАША ПЕСНЯ ХОРОША. НАЧИНАЙ С НАЧАЛА. БРЕД.

    ОтветитьУдалить
  7. Так проверяй,вумный. Даже если и сам кто ехал,так уж точно не гулять. Вчера рада приняла закон о добровольцах убд. Так что разницы нет. Так должно быть и с чернобыльцами.

    ОтветитьУдалить
  8. Кричали про розтаможку,а пропозиції про розмитнення не подала жодна чорнобильська організація.будите їсти що дадуть виплат по повній

    ОтветитьУдалить
  9. 25 чапаевская дивизия30 окт. 2019 г., 13:05:00

    та кому на****уй твоя розтаможка нужна тут льгот будут лишать а тибе машину давай идиот

    ОтветитьУдалить
  10. 25 див,я звирувся через сайт до вас лчас,з пропозицією внести свої пропозиції,як пільгова кат.но прочитавши ваші порожні вислови.я думаю що я не туди попав.а вас 25, я не обзивав і вам такого права не давав.є інші категорії які мабуть не так ниють.я теж служив у 25 дивізії,у лубнах.не підпимутесь так,

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 25 чапаевская дивизия30 окт. 2019 г., 19:12:00

      за пропозиціями звертайся до Ларіси вона великий майстер на пропозиціі будеш іздить на машині ну за ГАЗ і СВЕТ плати по повній ну хіба ти умна людина???

      Удалить
  11. Планетарщик"30 окт. 2019 г., 20:21:00

    25-а,а что-то действительно и у Проскурни и Лариски-К*бл.,все так-то сёжилося!Ну тишина не объяснимая. Где гонор,где самохвалебные речи о "співпраці" вовча и Лубенской К*б, где хвалебные опусы "подпевал-лизал" этих деятелей? Все это как-то подозрительно.Ой,не к добру это!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. "Ой,не к добру это!"

      Планетарщик, расслабься!
      Как утверждает следствие из закона Гамперсона - “ситуация будет развиваться от плохого к худшему”...

      Удалить
    2. Шикарный прогноз. Соглашусь в одном, что время халявы подходит к концу. Самое главное,что бы не пострадали достойные. Литвин-вождь зональников, ушел в утиль, и его предвыборный популизм вместе с ним. МВФ-мать кормящая, а значит контролирующая украинскую титьку, требеут сбалансированности доходов и расходов, приоритет возврат процентов по кредитам кормящей матери.

      Удалить
  12. 25 чапаевская дивизия31 окт. 2019 г., 07:29:00

    так Ларіса зараз помічник нар депутата Насті Ляшенко сидить у пгт Семенівка у приймальні депутатки і ділять 30тис взятих за голосування і насрать ім обом на нас чорнобильців

    ОтветитьУдалить
  13. "Планетарщик"!31 окт. 2019 г., 09:07:00

    25-а,а пгт Семеновка,это Черниговская обл,или как?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. 25 чапаевская дивизия31 окт. 2019 г., 09:33:00

      Семеновка Полтавская обл Настя избиралась по 148 округу

      Удалить
    2. Лариса сейчас важная фифа, на козе не подъедешь. Тетка оказалась вумная, своего добилась. МАЛАДЭЦ.

      Удалить
  14. Розігнати цих зелених клоунів і їх підстилок.поставити чесних і порядних.я за Бойка

    ОтветитьУдалить