ЧИ ВЗМОЗІ КОМІТЕТ ВРУ З ПИТАНЬ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ЗАХИСТУ ПРАВ ВЕТЕРАНІВ ГІДНО ВІДРЕАГУВАТИ НА СИТУАЦІЮ СТОСОВНО ЦИВІЛІЗОВАНОГО ФОРМУВАННЯ ЙОГО ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ?!!


Наразі є дивним те, що за відсутності протоколу стосовно результатів проведенного зібрання ГР 18 грудня 2019 року, так званий голова, діє вже так як буцім то він є законно обраним головою Громради.

Але це не так! На сьогодні ми маємо такий протокол, яким юридично підтверджено, що це зібрання, щодо виборів голови Громради є таким, що не можна важати легітимним.

Це нонсенс, коли більшість членів одної громадської ради, як то Громради при Міністерстві соціальної політики, так і тих, хто є членами інших громадських рад, створюють так звані групи впливу, та лобіюють свого голову Громради в новій громраді, тим самим дискредитуючи саму необхідність і значимість громадської ради як такої.

Таке відбулося і тут, при виборі голови ГР при Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, коли 20 членів ГР при Міністерстві соціальної політики ввійшли до складу ГР при Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів та пробують "обрати" свого ставленника на посаду її голови.

Прикро ще й те, що їх ставленник на посаду голови Громради при Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів є членом семи! інших громрад. Інші мають скромніше громадське членство: дві-три громради.

Так діє, так звана "громадська корупція", коли громадські організації кучкуються до 35 осіб та лобіють свої корпоративні інтереси, захоплюючи ту чи іншу громадську раду при тому чи іншому державному органі.

Так далі не може бути. Треба створити такі умови аби більшість громадських організацій могли приймати участь в роботі громадських рад, встановити так аби певна громадська організація мала б змогу бути членом, бодай в одній громадській раді.

Тут мають відбутися певні зміни як в Положенні про Громадську раду при Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів так і в Постанові КМУ 996, що регулює порядок створення Громадських Рад при органах виконавчої влади.

На цей час ми не маємо ніякої реакції на офіційне звернення до голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів з цього приводу. Але, все ж таки, сподіваємося на певну реакцію Комітету, оскільки це є досить важливим для громадскості питанням, щодо їх повноцінно реальної участі в суспільному діалозі з владою.

Та поки що ми маємо занепокоєність з цього приводу лише Народного депутата Ю.Тимошенко.

Громадскість в очікуванні від реакції з цього питання Народних депутатів Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів чи взмозі вони стати першими, аби виправити становище...

З цього приводу, є офіційне звернення до голови Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів пані Третякової, є звернення Народного депутата пані Тимошенко, тому ми в очікуванні розгляду питання на Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.


1 комментарий:

  1. Планетарщик"16 янв. 2020 г., 22:37:00

    Тимошенко способна остановить безпредел страхового агента Третьяковой и разных "мылованных гончадурасов" с ЗЕкоманды.

    ОтветитьУдалить