Голові Конституційного Суду України Шарук 10.08.2020

Голові Конституційного Суду України
Тупицькому Олександру Миколайовичу

Шарук Микола Васильович
ел. пошта: sharuk048@ukr.net
тел.: 380982855904
адреса: Харківська область, м. Лозова,
вул. Гаркавенко, буд.6, кв. 8; 64602
РНОКПП:  1278475352
 
Справа №  3-333/2018 (4498/18)

 Шановний Олександр Миколайович!

До Вас звертається інвалід ЧАЕС 2 групи, ліквідатор Чорнобильської катастрофи 1986 року  Шарук Микола Васильович.

Я приїхав до зони відчуження Чорнобильської катастрофи 15  травня 1986 року, на 20 день після підриву реактора, бо тоді час вирішував долю України. Я чесно виконав свій обов’язок, і те, що сьогодні Київ не ядерна пустеля, є й частина  моєї праці.

Я ніколи не думав, йдучи рятувати свою землю від ядерної катастрофи, що на старості років, ставши калікою від переопромінювання, врятувавши з побратимами цю країну, ми будемо злидарювати, не маючи коштів навіть на ліки, що нам прийдеться побиратися по судам, де нікому не буде ніякого діла до нас. Що судді будуть порушувати всі можливі строки розгляду справ, цинічно кажучи: «Ми вас туди не посилали».

Тяжка невдячність сучасної української влади, грубе порушення наших конституційних прав на відшкодування шкоди завданої нам каліцтвом, від дії шаленої радіації, заставила нас, 62 ліквідатора Чорнобильської катастрофи, які стали інвалідами, внаслідок виконання роботи в нелюдських умовах, звернутися до Конституційного Суду України з  конституційною скаргою.

Ми пройшли суд першої інстанції, апеляційний, Верховний Суд, де нас відверто шпиняли, принижували, й звернулися до Конституційного Суду України – це був тяжкий шлях, досить мученицький для хворих інвалідів.

Звертаючись до Конституційного Суду України ми надіялись, що хоч в цьому суді панує верховенство права, існують гласність, відкритість, як то прописано в статті 147 Конституції України, статті 2 Закону України «Про Конституційний Суд України».

Ми розраховували, що відповідно до статті 75 Закону України «Про Конституційний Суд України» строки розгляду нашої конституційної скарги не перевищить шість місяців.

Ми подали клопотання про визнання конституційного провадження по нашій скарзі невідкладним, бо всі ми тяжко хворі люди, й значне незаконне зменшення владою наших пенсій, що є предметом конституційної скарги, є фактично смертельним приговором всім нам, тобто є тими самими «незворотними наслідками», що можуть настати у зв’язку з довгим розглядом конституційної скарги по суті, але нам відмовили.

Тодішній голова Конституційного Суду України завірив, що ніхто не буде затягувати розгляд справи по суті, не буде з нас знущатися.

Сьогодні, фактично, пройшли два роки з моменту прийняття нашої конституційної скарги до розгляду

Ми звернулися в черговий раз до Секретаріату Конституційного Суду України, де довідалися, що по нашій конституційній скарзі не відбулося  жодного засіданні ні в 2019 ні в 2020 роках.

За цей час померло декілька заявників, свідоцтва про їх смерть надані суду, тим самим вже настали незворотні наслідки, визначені статтею 78 Закону України «Про Конституційний Суд України».

Це все що завгодно, але не «верховенство права».

Саме уникливе, що Конституційний Суд України фактично вирішував аналогічні нашому питанню неодноразово.

Так у рішеннях від 9 жовтня 2008 року № 22-рп/2008, від 23 червня 2009 року № 15-рп/2009“ від 20 травня 2010 року № 14-рп/2010 і   № 7-р(ІІ)/2019 від 13 грудня  2019 року, чітко визначено:

«Конституційний Суд України констатує, що питання пенсійного забезпечення, у тому числі умови та порядок перерахунку призначених їм пенсій, має визначати Верховна Рада України законом, а не Кабінет Міністрів України підзаконним актом.

Конституційний Суд України неодноразово зазначав, що „права делегування законодавчої функції парламентом іншому органу влади (у даному випадку Кабінету Міністрів України) Основним Законом України не передбачено. Таке делегування порушує вимоги Конституції України, згідно з якими органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України, а органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх  посадові особини зобов’язані діяти лише на підставі, у межах повноважень та в спосіб, що передбачені  Конституцією та законами України (частина друга статті 6, частина друга статті 19 Основного Закону України)».

На підставі всього вищенаведеного,

 ПРОШУ:

1. Визнати розгляд справа за моєю конституційною скаргою невідкладним і на підставі статті 75 Закону України «Про Конституційний Суд України» вирішити її по суті за один календарний місяць.

2. В порядку статті 78 Закону України «Про Конституційний Суд України»  вжити заходів щодо забезпечення конституційної скарги, видавши забезпечувальний наказ, яким тимчасово заборонити Головному управлінню Пенсійного фонду України в Харківській області (м. Харків, пл. Свободи, буд. 5, Держпром, 3 під., 2 пов., 61022, ЄДРПОУ 14099344, тел. 380577157575, ел. пошта             gu@kh.pfu.gov.ua) застосовувати при нарахуванні та виплаті належної мені пенсії по інвалідності постанови Кабінету Міністрів України, які зменшують мою пенсію по зрівнянню з розміром восьми мінімальних пенсій, як це було встановлено раніше.

10.08.2020 року                   /______________/    Микола Шарук

(скаргу завірено цифровим підписом).


6 комментариев:

  1. Поддерживю, всё верно и требования по закону. Суды хотят добиться что бы народ пошёл по белорусскому варианту, только зачем им это? Потеряют свои занебесные зарплаты и такие же пенсии, проявляя фактически преступную близорукость. А осень то не за горами.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Суверенитет - синоним слова самовластье. Любые революции, когда толпа сноси власть,- это не проявление суверенитета народа, а проявление раскола в правящей группе, где одна часть свергает другую при помощи манипуляции толпой. Делается это в целях борьбы за увеличение своей доли власти. Все прочие трактовки этого вопроса - от лукавого. Ни один народ никогда в истории суверенитетом не обладал и оладать не в состоянии, и великая ложь либеральной демократии в том , что она пробивает дорогу к власти плутократии при помощи лозунга народовластия, то есть сувереннитета народа. Таким образом,наиболее относительно суверенной может быть только правящая элита, правящий класс, как совокупная иерархическая группа, где суверенитет коллективный и его доли распределены между ступенями классовой или сословно-социальной иерархии. Ибо государство- это не народ , а элита. Решила элита - и нет СССР,и никакой народ не пикнул. Рождение и смерть государств - это решение элит, а не народов. Как ни хочется польстить народу, но не получается.

      Удалить
  2. А где ещё мои 2 комментария? Не хорошо это... Комментарии быи безобидные.

    ОтветитьУдалить
  3. Любое государство - это аппарат насилия на собственным народом.
    Вот оно и насилует, в том числе и судей, а они слабенькие и послушные,- собственные сверхприбыли и кресла им важнее и поэтому им на всех чихать.

    ОтветитьУдалить
  4. Откуда этот автор взялся с понтом КРУТОЙ ЧЕРНОБЫЛЕЦ, который спасал всех от ядерной катастрофы. Пусть только не ВРЕТ о своем участии в опасных работах. Он что_ на крышах АЭС лопатой работал? Или вертолетчиком был? Обычно о своем ХЕРОЙСТВЕ кричит тот, кто ни хрена не делал из разряда ОПАСНОГО. Задрали мы уже своим ГЕРОЙСТВОМ власть. Какую дозу этот герой получил, согласно АРХИВНЫМ выпискам?

    ОтветитьУдалить
  5. Что то не похож этот заявитель Шандрук на придурковатого ХВОРОГО, которому не выписывают бесплатных лекарств. Такие петиции херачит.с электронными подписями... Не похож на ПЕРЕОБЛУЧЕННОГО. Интересно, есть ли у этого спасателя страны справка о полученной дозе из архива? Именно из архива МО по конкретной воинской части?

    ОтветитьУдалить