Міністру соціальної політики України М.В. Лазебній

Шановна Марина Володимирівна.

На засіданні Президії Центральної Ради ВГОІ «Союз Чорнобиль України», яке відбулося 8 вересня 2020р., розглянуто відповідь Міністерства соцполітики від 25.08  2020, №12002/0/2-20-на наші звернення стосовно відшкодування витрат на лікування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Змушені заявити, що нас не може влаштувати відповідь, у якій Ваші підлеглі лише констатують чинний стан зазначеної проблеми.

Чорнобильці, які «залізли» у борги чи кредити, щоби оплатити операції або ліки, розраховували на те, що частину цих витрат буде компенсовано. Вони зібрали необхідні документи й чекають, дехто вже другий рік поспіль.

Раптом їм відмовляють, без попередження, без вибачень, без пояснень, без повідомлень про можливі терміни повернення коштів!!!

Зважаючи на те, що через «Союз Чорнобиль України» реалізовувалась більша частина відповідної державної програми, ми й запропонували способи розв’язання цієї проблеми. Ми звернулися до Вас, шановна Марина Володимирівна, як керівника центрального органу виконавчої влади, що згідно з Положенням зобов’язаний опікуватися захистом чорнобильців. Ми звернулися до Вас, як члена Уряду, який має право законодавчої ініціативи, а також виключне право на внесення проектів про Державний бюджет.

Якщо внесені нами пропозиції не підходять – будь ласка, давайте шукати інший механізм. Якщо не можна задовольнити потреби людей сьогодні, — давайте визначатися з іншими термінами повернення людям заборгованості, яка, нагадую, загалом становить 14 млн. грн.

Вважаємо неприпустимим не робити нічого! Державні органи, власне, й утворюються для того, щоби шукати і знаходити способи забезпечення прав людини (ст. 3 Конституції України ).

«Союз Чорнобиль України» готовий до співпраці, щоби нарешті знайти спосіб розв’язання цієї проблеми.

Чекаємо Вашого реагування, шановна Марина Володимирівна.

З повагою,
Президент ВГОІ «СЧУ»      М.М. Хрущенко

ИСТОЧНИК:


2 комментария:

  1. Анатолий Львович16 сент. 2020 г., 23:24:00

    Советую Министру игнорировать ЛЮБЫЕ обращения любых СЧУшных организаций, и руководителя этой тоже. Наш новоиспеченных Лимонадный Джо ( разливал в бутылки лимонад в Чернобыле ) не решает и не собирается решать ГЛАВНУЮ ПРОБЛЕМУ - восстановления справедливости по отношению к ИСТИННЫМ ликвидаторам аварии - ликвидаторам 86-87 годов, которые на ЗАКОНОДАТЕЛЬНО признанном уровне выполняли БОЕВУЮ задачу в 30-ти километровой зоне. За выполнение этой задачи законодательно этим ликвидаторам засчитывалась ЛЬГОТНАЯ выслуга лет, применимая только в условиях БОЕВЫХ ДЕЙСТВИЙ - ОДИН МЕСЯЦ службы ЗА ТРИ МЕСЯЦА. Такой же порядок исчисления использовался во время ВОВ, в Афганистане и сейчас в АТО-ООС. Это обыкновенный бездельник и хитрец. Он не принимал НЕПОСРЕДСТВЕННОГО участия в работах на ЛПА.

    ОтветитьУдалить
  2. для "Лимонадного Джо"
    Все, що написано у даному зверненні - повна зневага до інтересів, прав і свобод всіх категорій ліквідаторів, постраждалих та інших категорій громадян, напередодні 35-х роковин Чорнобильської катастрофи. Ви звертаєтесь до Міністра, секретаріат якого перенапрявляє дане звернення до Міністерства соціальної політики. Чому немає жодного посилання на статті та норми діючого законодаства України, що це за емоціональний "всплеск" до Міністерства??? Що значит "Якщо внесені нами пропозиції не підходять" - це що позиція як кажуть у народі "рейдера, пройдисвіта та з ПТУ-шною освітою Лімонадного Джо?" Де конкретні підстави вимог? "Вважаємо неприпустимим не робити нічого!" - що ж Ви конкретно запропонувати для виправлення ситуації? Встали на коліна? А що ж тоді, немає діючого законодавства із захисту прав і свобод постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи? Ганьба такому "Лимонадному Джо", який стає на коліна, замість того, щоб захищати конкретні права і свободи. Влада вже розмислює над тим, щоб змінити таке неподобство. Мабуть, це вірне рішення.

    ОтветитьУдалить