Заступнику ВГОІ ПЧ «Відлуння Чорнобиля» Т.П.Майоренко

Шановна Тетяна Петрівна.

На Ваше звернення стосовно пропозицій ВГОІ «Союз Чорнобиль України» щодо поліпшення пенсійного забезпечення чорнобильців — повідомляємо наступне.

За своїм Статутом, ВГОІ «СЧУ» захищає права чорнобильців усіх категорій, визначених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». У своїй діяльності ми завжди дотримувались і дотримуємося цього правила, у тому числі й тоді, коли вносимо пропозиції щодо змін до законодавства.

Як Вам, певно, відомо, з 2008 року відповідно до ст. 54 згаданого закону, порядок і розміри пенсійного забезпечення чорнобильців встановлюється Кабінетом Міністрів України. Ми неодноразово заявляли, що проти такої редакції цієї статті, пропонували й пропонуємо відновити первісну редакцію, якою встановлювалися мінімальні розміри пенсійного забезпечення по формулі 6, 8, 10 прожиткових мінімумів для осіб 3, 2, 1 групи інвалідності відповідно.

Поки що ж питання пенсійного забезпечення регулюється постановою Уряду №1210.  До речі, на її виконання щороку з Державного бюджету спрямовується додатково 4.5 млрд. грн, починаючи з 2011р. При тому, з набранням чинності цієї постанови, пенсія у жодного чорнобильця не зменшилась, а навпаки — зросла.Водночас, нас також не влаштовують багато норм цієї постанови, тому ми і вносимо пропозиції про внесення до неї змін. В оприлюднених на сайті ВГОІ «СЧУ» пропозиціях про внесення змін до постанови №1210 немає жодної норми, яка була б спрямована на погіршення пенсійного забезпечення будь-якої категорії чорнобильців, у тому числі і яку Ви представляєте. Зокрема, мінімальні розміри пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю, переселених із зони безумовного відселення, пропонується збільшити у три рази.

Тому не можна погодитись з Вашими оцінками пропозицій ВГОІ «СЧУ» як «антиконституційних» чи «геноцидних».

Повідомляємо також, що ми й оприлюднюємо на сайті «СЧУ» свої пропозиції, щоби врахувати можливі пропозиції від інших організацій і від окремих чорнобильців.

Під час співпраці з фахівцями Мінсоцполітики України щодо зазначеного проекту постанови, представники «Союзу Чорнобиль України» відстоюватимуть внесені Вами пропозиції

З повагою,
Президент ВГОІ «СЧУ»     М.М.Хрущенко

12 комментариев:

  1. Аркадий, ликвидатор -86.16 сент. 2020 г., 11:38:00

    Ответ Майоренко - нет такого понятия как ЧЕРНОБЫЛЬЦЫ. Таким словом называют себя ПОТЕРПЕВШИЕ - эвакуированные, зональники, дети и внуки. Не смешивайте в одну кучу героев-ликвидаторов и потерпевших и их внуков.

    ОтветитьУдалить
  2. Анатолий Львович16 сент. 2020 г., 11:43:00

    Ответ Хрущенко - Вы употребляете слово-слэнг = ЧЕРНОБЫЛЬЦЫ =, смешивая под эту марку геролев-ликвидаторов и разного рода потерпевших, уже и внуков зональников и эвакуированных. Называйте вещи своими именами - ЛИКВИДАТОР , ПОТЕРПЕВШИЙ, СЫН ПОТЕРПЕВШЕГО, ВНУЧКА ЗОНАЛЬНИКА ПОТЕРПЕВШЕГО и так далее. Ликвидатор это как монета из золота, а потерпевший - всего лишь медная монета!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. В новом удостоверении 1кат. прописано:
      Участник ликвидации последствий аварии на ЧАЭС.
      Про чернобыльца не речи.
      СТАТУС -- ЛИКВИДАТОР.

      Удалить
    2. Какой может быть спрос с того Хрущенка, который рейдерски захватил СЧУ при наличии ПТУшного образования?

      Удалить
    3. Спрос великий!
      Захопив на відпрацьовує!
      Де войтов в в в вінниці на дачі!
      пенсію отримує не менше 100 в державних структурах
      квартира є, дача є, окремі ділянки приватизував та продав як приклад Агрономічне Вінницького району!
      Життя шикарне!!!!
      А Ви ДУРНІ ЧОБІТЬСЯ ПОМІЖ СОБОЮ!

      Удалить
  3. Такое впечатление, что Аркадий и Анатолий Львович- одно и тоже лицо.Нравится вам, или нет ,но жители Чернобыля и Припяти - настоящие чернобыльцы. Они там родились и выросли, это их Родина. А вы заезжие тролли, полные злобы и ненависти. Но все пожелания и негатив возвращаются бумерангом.Пусть Господь даст вам здоровья, ума и доброты.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Анонімо! в 16/57 16 вересня 2020 року
      Ви МЕРЗОТО на більше не здатна ніж бажати людям ЗЛА!
      Схаменіться!

      Удалить
  4. А где вы видите пожелание зла? Наоборот ,чего желаешь другим то и возвращается.Читайте внимательно и будьте здоровы.

    ОтветитьУдалить
  5. Так значит терпилам и надо писать на своих плакатиках на митингах и на тупых лбах условно голодающих - припятские, чернобыльские, белоцерковские, волынские, тернопольские... и так далее. Ан нет... Вы, терпилы, СОЗНАТЕЛЬНО придумали этот ПОЗОРНЫЙ слэнг, чтобы ВЫДАВАТЬ себя за ликвидаторов.

    ОтветитьУдалить
  6. А чего это наш Лимонадный Джо - СЧУшник расшаркивается перед терпилами? И обещает терпилам УТРОИТЬ пенсии? А может надо начать думать об обворованных ликвидаторах 86-87 годов? Ликвидаторы этих годов по-закону ПРИРАВНЕНЫ к УЧАСТНИКАМ БОЕВЫХ ДЕЙСТВИЙ. Это по-закону. А вот уже 35-й год всё СЧУшное руководство и пальцем не шевельнуло в защиту ликвидаторов 86-87. Этих людей сознательно ЛИШАЮТ заслуженных ими льгот. А все наши командующие СЧУ спят и во сне видят только ТЕРПИЛ и заштатных ликвидаторов последующих БЕЗОПАСНЫХ годов, начиная с 88-го. Позорище и преступление! И новоспеченный Лимонадный Джо туда же!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. На КОЛИЧЕСТВЕ ликвидаторов общественную политику не сделаешь, а вот грамотно использовать АРМИЮ потерпевших, да еще и обнадежить их, это уже ТЕХНОЛОГИЯ.

      Удалить
  7. «майору, Анатолію Львовичу, Аркадию Ликвидатору 86, миколі та іншим»
    Ви знаєте, Анатолію, раніше ми лише прислухалися до Ваших пропозицій, але після сьогоднішньої особистої розмови із "Лимонадним Джо", достовірно підтверджуємо, що як кажуть в народі цей «рейдер, пройдисвіт та ПТУшник» немає жодного відношення до конкретної допомоги військовослужбовцям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС 1,2 та 3 категорії. Він відстоює інтереси лише «терпіл» і це абсолютно ганебне і неприпустиме у сучасній Україні явище. Центральна Рада СЧУ вже розуміє, що привели вони до влади НЕ ту особу, на яку розраховували. Цей "Лимонадний Джо" профукав фінансування не тільки для Центральної організації, але й для кожного обласного осередку, не зміг добитися компенсації вартості лікування, «забив» на інвалідів війни в Міністерстві ветеранів тощо. Чи будуть керівники та віце-президенти йому за це вдячні? Мабуть ні. Адже люди на місцях вже обурюються та питають як далі жити, якщо держава та особисто «Лімонадний Джо» їх жорстко ігнорує??? У громадськості є певні думки, в тому числі у владних кабінетах, що "Лимонадного Джо" потрібно у найближчій перспективі - зміщувати та призначати більш комунікабельну, професійну та відповідальну особу. За інсайдерською інформацією КМУ та Мінсоц розуміють якого "чорта" їм підсунули після Войтова і що з ним робити. Тому, резумуючи сказане, ми як військовослужбовці-ліквідатори підтримуємо Ваші бажання захисту 2 та 3 категорії та готові до повноцінної співпраці і взаємодії! Ліквідатори 1,2 та 3 категорії - це гордість України, справжні її Захисники та Герої! Шана та честь всім, хто захистив Україну та Світ від радіоактивного зараження, в тому числі Вам, Анатолію!

    ОтветитьУдалить