У Сумах чорнобильцям виплачують серпневі компенсації за харчування

Департамент соціального захисту населення повідомляє, що особам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, перераховано щомісячну компенсацію за серпень за пільгове забезпечення продуктами харчування.

Мова йде про виплату чорнобильцям І категорії.

Також було частково перераховано компенсацію за серпень «чорнобильцям» II категорії, які отримують кошти в АТ «Державний ощадний банк України» всі філії, крім ТВБВ №10018/145, АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Креді Агріколь Банк» та поштові відділення АТ «Укрпошта».

«Чорнобильцям» II категорії, які отримують компенсацію через установи інших банків, виплату буде проведено після надходження коштів з держбюджету. 

ИСТОЧНИК:

10 комментариев:

  1. Це абсолютно смішні суми, які не переглядались багато років, і ніхто з багатьох великих громадських діячів не піднімає цього питання, нажаль.

    ОтветитьУдалить
  2. ПІДНІМАЛИ НЕОДНОРАЗОВО ЦЕ ПИТАННЯ,ВІДПОВІДЬ-------НЕМАЄ КОШТІВ!!!!!

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Після Гройсмана вжне третій премєр, Ви Unknown, більше ніж пів року на посаді, тож коли ВИ ОСОБИСТО піднімали питання про компенсацію за харчування?

      Удалить
    2. Нет, не денег нет в государстве, а совести нет у тварей провластных. На какие шиши дома как дворцы и все остальное. Денег у них нет? Дедушки Ленина на них нет, и Сталина впридачу.

      Удалить
    3. Ленин,Сталин это уже фэнтези, а вот батька Лукашенко очко порвал бы пидлабузныкам прозападным, да заводы с пароходами вернул в госсобственность, и нашлись бы деньги. Правда Лукаш ликвидаторов мало празднует, это минус.

      Удалить
  3. Інформуємо чорнобильську громадськість про те, що на засіданні Рахункової палати 04.12.2018 року рішенням № 31-2 було розглянуто і затверджено «Звіт про результати аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на виплату компенсацій та допомог громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (далі – рішення Рахункової палати).

    Міністерство соціальної політики України листом від 13.02.2019 р. № 3053/0/2-19/29 поінформувало, що на виконання доручення Прем'єр-міністра України Гройсмана В.Б. від 16.01.2019 № 630/1/1-19 опрацьовано рішення Рахункової палати і з метою усунення виявлених недоліків розроблено План заходів щодо виконання рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на виплату компенсацій та допомог громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджений наказом від 08.02.2019 № 179 (далі − План заходів).

    Зокрема, Планом заходів до кінця 2019 року було передбачено опрацювання можливості підвищення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорій 1 і 2 (…) та інформування Кабінету Міністрів України і Міністерства фінансів України щодо передбачення необхідного обсягу коштів бюджетної програми за КПКВК 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

    Проте фактично станом на 2019-2020 рр., жодного підвищення розмірів таких компенсаційних виплат при порівнянні із попередніми роками усупереч до рішення Рахункової палати, Плану заходів Мінсоцполітики та рекомендацій Уповноваженої ВРУ з прав людини (доповідь 2018 р.) – так і не відбулось. Як результат було оприлюднено та введено у дію Наказ Мінсоцполітики № 42 від 22.01.2020 р.

    Таким чином, враховуючи зростання цін, починаючи із 2015 року, розміри цієї компенсації були суттєво меншими порівняно із розмірами, розрахованими згідно із вимогами Закону № 796, що призвело до недотримання Фізіологічних (медичних) норм забезпечення продуктами харчування постраждалих громадян, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.1992 № 258 «Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, які при цьому не переглядаються вже більше 28 років.

    Отже, враховуючи наближення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, ми як військовослужбовці-ліквідатори пропонуємо найбільшим всеукраїнським чорнобильським організаціям в оперативному порядку надати свої зауваження і пропозиції до Кабміну та Мінсоцполітики щодо перегляду розмірів вищезазначеної грошової компенсації на 2021 рік при формуванні майбутнього проекту Наказу Мінсоцполітики "Про встановлення розмірів грошової компенсації вартості продуктів харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2021 рік".

    ОтветитьУдалить
  4. Терпил давно надо ЛИШИТЬ этой денежной помощи! Ликвидаторы 86-87 или получают половину от выплаты жирным терпилам, или вообще НИЧЕГО не получают = это к придуманным преступно так называеиым 3 категории 86-87 годов участия в ЛПА. Эти люди ликвидировали аварию в БОЕВЫХ УСЛОВИЯХ, о чем свидетельствует действующий закон. А на его заслуженные деньги обжирается жирный терпила и их хитровымаханные последыши.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Почерк явно Львовича. Львович, ну хоть гвардии майор, а может генерал-МАЙОР?

      Удалить
  5. В наших " словесных баталиях " каждый получает очередное звание и есть яркие примеры ....завтра подполковник поменяет вновь "убеждения" и там где это надо ,по затронутому вопросу, чётко доложит свой свежий взгляд

    ОтветитьУдалить
  6. Для "Лимонадного Джо"
    Досить ховатися від пробем ліквідаторів! Не можете виконати обіцянок та провести конкретні дії реагування - йдіть у відставку! Якщо хочете зберігти посаду - ДІЙ-ТЕ! Компенсація за харчування на даний час - неймовірно низька та неприпустима для ліквідаторів 1 і 2 категорій! СЧУ - робіть конкретні кроки!!! Не треба потім махати кулаками і казати, що коштів не має!

    ОтветитьУдалить